Vesti
Saopštenja

Čestitke povodom Ramazanskog Bajrama

Zvaničnici lokalnih i centralnih institucija Kosova čestitali su muslimanskim vernicima predstojeći Ramazanski Bajram.
Čestitke povodom Ramazanskog Bajrama
Foto Ilustracija

Rakić čestitao Ramazanski Bajram

Predsednik Srpske liste Goran Rakić uputio je čestitku povodom predstojećeg praznika Ramazanskog Bajrama.

“Povodom velikog verskog praznika Ramazanskog Bajrama, čestitam praznik sa željom da ga provedete u miru, radosti, međusobnom razumevanju i poštovanju”, naveo je Rakić.

Popović: Čuvajmo svoju tradiciju i običaje

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović čestitao je islamskim vernicima Ramazanski Bajram uz želju da praznik provedu u miru, zdravlju i porodičnoj sreći.

„U ime opštine Gračanica i u svoje lično ime čestitam vam praznik sa željom da ga provedete u zdravlju i dobrom raspoloženju u krugu svojih najbližih. Neka ovaj praznik unese slogu među zajednicama jer u ovim vremenima velikih iskušenja više nego potrebno je da radimo na izgradnji mira, razumevanja, solidarnosti i međusobnog pomaganja. Čuvajmo svoju tradiciju i običaje, a poštujmo tuđe i jedino tako ćemo sačuvati duhovni mir, ali i napraviti našu Opštinu sigurnim i boljim mestom za bolji život. Neka vam je još jednom srećan Ramazanski Bajram“, rekao je Popović.

Hodžić: Da bajramski praznici donesu mir

Čestitku je upitila i ministraka administacije i loklane samouprave Adrijana Hodžić, koja je poželela da bajramski praznici donesu mir, toleranciju i sreću među svim ljudima.

“Neka plemenita simbolika odricanja bude podsticaj radosti darivanja, praštanja i prijateljstva. Prepoznajmo put zbližavanja, ljubavi i zajedništva kao jedini cilj ka lepšem i mirnijem životu svih nas na Kosovu. Srećan praznik”, istakla je ministarka Hodžić.



Ostale vesti

Popović obišao radove na OŠ „Miladin Mitić“
Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović obišao je radove na renoviranju i adaptaciji OŠ „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu. Prva od tri faze je završena, a direktor škole Ljubiša Karadžić ističe da je ovo najkvalitetnije ulaganje u poslednjih skoro šest godina.
  • 26.10.2020
Petković sa Bratuom o dijalogu i situaciji na Kosovu
„Neispunjavanje obaveze formiranja Zajednice srpskih opština velika je prepreka i izazov u procesu normalizacije odnosa između Beograda i Prištine, naveo je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.
  • 26.10.2020
Veliki broj kazni zbog nepoštovanja antikovid mera
Kosovska policija izrekla je u poslednja 24 sata 894 kazne zbog nepoštovanja zakona o borbi protiv koronavirusa.
  • 26.10.2020
OG: Obeležena godišnjica UN-a
Ozelenjavanjem prostora ispred sportske hale u Lapljem Selu predstavnici UN agencija na Кosovu zajedno sa predsednikom opštine Gračanica Srđanom Popovićem, simbolično su obeležili 75. godinu Ujedinjenih nacija.
  • 24.10.2020
Kfor donirao kontejnere bolnici u Gračanici i Lapljem Selu
Kfor je donirao dva kontejnera zdravstvenim ustanovama u Gračanici  i Lapljem Selu, navodi se u saopštenju.
  • 24.10.2020
„Fon Kramon niko nije ovlastio da se meša u dijalog“
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković reagovao je na izjavu članice Evropskog parlamenta i stalnog izvestilaca za Kosovo Viole fon Kramon, da ne podržava stav specijalnog izaslanika EU za pregovore Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka o promeni ustava na Kosovu. „Violu fon Kramon niko nije ovlastio da se meša u dijalog Beograda i Prištine i iznosi stavove o tome da li je potrebno da neko menja ustav ili ne“, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima. 
  • 23.10.2020