Vesti
Saopštenja

Čestitke povodom Ramazanskog Bajrama

Zvaničnici lokalnih i centralnih institucija Kosova čestitali su muslimanskim vernicima predstojeći Ramazanski Bajram.
Čestitke povodom Ramazanskog Bajrama
Foto Ilustracija

Rakić čestitao Ramazanski Bajram

Predsednik Srpske liste Goran Rakić uputio je čestitku povodom predstojećeg praznika Ramazanskog Bajrama.

“Povodom velikog verskog praznika Ramazanskog Bajrama, čestitam praznik sa željom da ga provedete u miru, radosti, međusobnom razumevanju i poštovanju”, naveo je Rakić.

Popović: Čuvajmo svoju tradiciju i običaje

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović čestitao je islamskim vernicima Ramazanski Bajram uz želju da praznik provedu u miru, zdravlju i porodičnoj sreći.

„U ime opštine Gračanica i u svoje lično ime čestitam vam praznik sa željom da ga provedete u zdravlju i dobrom raspoloženju u krugu svojih najbližih. Neka ovaj praznik unese slogu među zajednicama jer u ovim vremenima velikih iskušenja više nego potrebno je da radimo na izgradnji mira, razumevanja, solidarnosti i međusobnog pomaganja. Čuvajmo svoju tradiciju i običaje, a poštujmo tuđe i jedino tako ćemo sačuvati duhovni mir, ali i napraviti našu Opštinu sigurnim i boljim mestom za bolji život. Neka vam je još jednom srećan Ramazanski Bajram“, rekao je Popović.

Hodžić: Da bajramski praznici donesu mir

Čestitku je upitila i ministraka administacije i loklane samouprave Adrijana Hodžić, koja je poželela da bajramski praznici donesu mir, toleranciju i sreću među svim ljudima.

“Neka plemenita simbolika odricanja bude podsticaj radosti darivanja, praštanja i prijateljstva. Prepoznajmo put zbližavanja, ljubavi i zajedništva kao jedini cilj ka lepšem i mirnijem životu svih nas na Kosovu. Srećan praznik”, istakla je ministarka Hodžić.Ostale vesti

Stiže novac za opštine sa najboljim učinkom
Ministarstvo administracije lokalne samouprave (MALS) zajedno sa Švajcarskom agencijom za razvoj i saradnju (SDC), Švedskom i Norveškom je izdvojilo 4,9 miliona evra za opštine koje su imale najbolji učinak. Među njima je i Opština Gračanica kojoj će biti dodeljeno blizu 54 hiljade evra.
  • 03.04.2020
Opština Severna Mitrovica pomogla KBC u gradu na Ibru
Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić posetio je KBC Kosovska Mitrovica, Dom zdravlja i Institut za javno zdravlje i tom prilikom uručio neophodni materijal zdravstvenim radnicima.
  • 03.04.2020
“Empirika”: Vratiti RTV Mir u kablovski sistem
Uprkos brojnim apelima i saopštenjima medijskih udruženja upućenih široj javnosti, nadležnim isntitucijama, uključujući i međunarodnu zajednicu, do danas nije bilo adekvatnog odogovora relevantnih institucija, kao ni lokalnih kablovskih operatera, a kojim bi se omogućio nastavak emitovanja programa RTV Mir iz Leposavića.
  • 03.04.2020
UN podrška sigurnim kućama
Kancelarije UNFPA i UNDP na Kosovu obezbedile su preko 8,500 raznih artikala hrane za sigurne kuće širom Kosova kao hitnu pomoć u danima krize. Nabavka je preduzeta uz koordinaciju UN agencija na Kosovu i korporacije "Meridian".
  • 01.04.2020
Đurić poziva EU da reaguje na reciprocitet
Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju pozivaju sve u regionu da dignu glas protiv “novih blokada koje je od jutros uvela vlada u Prištini”.
  • 01.04.2020
„Kosovo da ukine sve takse, a ne da stvara nove barijere“
Povodom odluke kosovske vlade da taksu na uvoz robe iz Srbije zameni recipročnim merama, ambasada SAD na Kosovu je poručila da „Kosovo treba da ukine sve takse a ne da stvara nove barijere“.
  • 01.04.2020