Vesti
Saopštenja

Čestitke povodom Ramazanskog Bajrama

Zvaničnici lokalnih i centralnih institucija Kosova čestitali su muslimanskim vernicima predstojeći Ramazanski Bajram.
Čestitke povodom Ramazanskog Bajrama
Foto Ilustracija

Rakić čestitao Ramazanski Bajram

Predsednik Srpske liste Goran Rakić uputio je čestitku povodom predstojećeg praznika Ramazanskog Bajrama.

“Povodom velikog verskog praznika Ramazanskog Bajrama, čestitam praznik sa željom da ga provedete u miru, radosti, međusobnom razumevanju i poštovanju”, naveo je Rakić.

Popović: Čuvajmo svoju tradiciju i običaje

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović čestitao je islamskim vernicima Ramazanski Bajram uz želju da praznik provedu u miru, zdravlju i porodičnoj sreći.

„U ime opštine Gračanica i u svoje lično ime čestitam vam praznik sa željom da ga provedete u zdravlju i dobrom raspoloženju u krugu svojih najbližih. Neka ovaj praznik unese slogu među zajednicama jer u ovim vremenima velikih iskušenja više nego potrebno je da radimo na izgradnji mira, razumevanja, solidarnosti i međusobnog pomaganja. Čuvajmo svoju tradiciju i običaje, a poštujmo tuđe i jedino tako ćemo sačuvati duhovni mir, ali i napraviti našu Opštinu sigurnim i boljim mestom za bolji život. Neka vam je još jednom srećan Ramazanski Bajram“, rekao je Popović.

Hodžić: Da bajramski praznici donesu mir

Čestitku je upitila i ministraka administacije i loklane samouprave Adrijana Hodžić, koja je poželela da bajramski praznici donesu mir, toleranciju i sreću među svim ljudima.

“Neka plemenita simbolika odricanja bude podsticaj radosti darivanja, praštanja i prijateljstva. Prepoznajmo put zbližavanja, ljubavi i zajedništva kao jedini cilj ka lepšem i mirnijem životu svih nas na Kosovu. Srećan praznik”, istakla je ministarka Hodžić.Ostale vesti

“Narod mora da bude obavešten o epidemiološkoj situaciji”
Predstavnici srpskog civilnog društva i nezavisnih medija na Kosovu pozivaju Krizni štab u Gračanici i nadležene u Kliničko bolničkom centru Priština sa sedištem u Gračanici da hitno obaveste javnost o epidemiološkoj situaciji u srpskim sredinama na centralnom Kosovu, a Krizni štab na severu Kosova podsećaju da neselektivno obaveštava medije.
  • 11.07.2020
Produžen mandat Euleksu na još godinu dana
Predsednik je razmenio pisma sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Borelom u kojima se navodi da je "misiji Euleks produžen mandat na još godinu dana", proučeno je iz u saopštenju iz Kabineta predsednika Kosova Hašima Tačija.
  • 11.07.2020
SENSE i FHP: Kampanja protiv
Povodom 25. godišnjice genocida u Srebrenici, SENSE Centar za tranzicionu pravdu i Fond za humanitarno pravo Kosova okupili su koaliciju od petnaest organizacija civilnog društva iz Hrvatske, BiH, Srbije, Crne Gore i Kosova i pokrenuli kampanju pod naslovom "Srebrenica 25: Zajedno protiv virusa poricanja".
  • 10.07.2020
Apostil pečat se može dobiti i u Mitrovici i Prizrenu
Agencija za civilnu registraciju pri kosovskom Ministarstvu unutrašnjih poslova saopštila je da je zbog rizika od širenja virusa kovid-19 apostil pečat, odnosno pečat za overu, od danas moguće dobiti i u opštinama Mitrovica i Prizren.
  • 09.07.2020
UNDP donirao zaštitnu opremu MRSS i MUP
Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu danas je donirao zaštitnu opremu protiv koronavirusa Ministarstvu rada i socijalnog staranja (MRSS) i Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP).
  • 08.07.2020
Kalkulatori sudskih taksi i krivičnih kazni dostupni građanima
Kalkulatori sudskih taksi i krivičnih kazni biće dostupni od danas građanima na interenet stranici Sudskog saveta Kosova.
  • 08.07.2020