Vesti
Saopštenja

"Čekamo optužnice za kidnapovane i ubijene"

"Specijalni sud u Hagu za zločine OVK ima rok da do 24. avgusta potvrdi prve optužnice Specijalizovanog tužilaštva", navodi se u saopštenju Udruženju porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM.
Spomen soba Kosmetske žrtve (Foto Udruženje)

U saopštenju dostavljenom medijima napominje se da u "optužnicama moraju biti obuhvaćeni i zločini počinjeni 1998. godine u Klečki, Radonjić jezeru, Lapušniku, Likovcu, Volujku".

"Odgovornost vođa terorističke OVK za te zločine počinjene 1998. godine na KiM nad Srbima dokazana", ističe se u saopštenju Udrženja.

"Svu odgovornost za zločine počinjene 1999, 2000, 2001, 2004. godine... na Kosovu i Metohiji snose generali KFOR-a i ukoliko Specijalni sud u Hagu za zločine OVK ne podigne optužnice prema vođama terorističke OVK, neće biti pravde za srpske žrtve", poručuju porodice srpskih žrtava.

U saopštenju se dodaje da porodice čekaju odluke o optužnicama prema vođama OVK, kako bi se uverili da svi rade na pomirenju na Zapadnom Balkanu.Ostale vesti

Tužilaštvo: Ozbiljan odnos prema slučaju ubistva

Osnovno tužilaštvo u Prištini je saopštilo da je od momenta dobijanja informacije o ubistvu trudnice koje je počinio S.H. preuzelo sve neophodne istražne radnje radi obezbeđivanja dokaza i prisustva okriveljnog u postupku.

  • 02.12.2022
Nova DSS KiM ogorčena imenovanjem Rašića i Trajkovićeve u kosovskoj vladi
Povodom odluke kosovskog premijera Aljbina Kurtija o imenovanju Nenada Rašića za ministra za zajednice i povratak i Rade Trajković za njegovog savetnika, nova DSS KiM je saopštila da je sa velikim ogorčenjem primljena ova vest.
  • 02.12.2022
Udruženje Crnogoraca „Lovćen“ podržava ministra Rašića
Udruženje Crnogoraca "Lovćen" saopštilo je da Crnogorci sa Kosova podržavaju novog ministra za zajednice i povratak Nenada Rašića. Kako navode, poznajuci njegov rad i učinak kao ministra za rad i socijalnu zaštitu "sigurni su da će raditi u interesu svih nevećinskih zajednica na Kosovu". 
  • 02.12.2022
UNS: Pretnje Obućini zastrašujuće, policija i tužilaštvo hitno da reaguju
Udruženje novinara Srbije (UNS) traži od policije i tužilaštva da u najkraćem roku pronađu i pokrenu krivični postupak protiv osobe koja je juče poslala preko Tvitera zastrašujuće pretnje urednici i voditeljki "Dnevnika" na televiziji Nova S Jeleni Obućini.
  • 01.12.2022
Kosovska policija prihvata ostavke srpskih policajaca

Policija Kosova prihvatila je ostavke 80 službenika sa severa Kosova koji su ih prethodno podneli, saopšteno je medijima. Nastavlja se proces oko ostavki ostalih zaposlenih u kosovskoj policiji.

  • 01.12.2022
Petković: Nenad Rašić i Rada Trajković ne predstavljaju Srbe sa Kosova
Imenovanjem Nenada Rašića za ministra za zajednice i povratak, Aljbin Кurti je brutalno prekršio sopstveni ustav i još jednom pogazio prava srpskog naroda na Кosovu i Metohiji, rekao je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.
  • 01.12.2022