Vesti
Saopštenja

Čas goranske kulture i književnosti u Gračanici

Dom kulture Gračanica u ponedeljak 28. decembra u 12 časova organizuje „Čas goranske kulture i književnosti" na kome će biti predstavljeno književno stvaralaštvo, izložba rukotvorina, kultura i muzika ove zajednice, kao i projekcija dokumentarnog filma „Gora“ autora Predraga Radonjića.
Čas goranske kulture i književnosti u Gračanici
Dom kulture (Foto Dom kulture Gračanica)

Programom je predviđen nastup etno grupe, a goransku muziku i pesme izvodiće Adem Tonga, Melisa Tonga, Lejla Osmani, Sara Seljmani i Elsa Sulejmani.

Hamid Isljami Šole predstaviće savremeno književno stvaralaštvo, a u okviru programa predviđena je i projekcija dokumentarnog filma „Gora“ autora Predraga Radonjića, kao i izložba rukotvorina i domaće radinosti Goranaca.

Iz Doma kulture napominju da je broj posetilaca ograničen, a na ulazu će biće merena temperatura i vršiće se dezinfekcija ruku.

Publika će ceo program moći da prati i uživo preko Fejsbuk stranice Doma kulture i preko jutjub kanala.

„Čas goranske kulture i književnosti“ organizuje se u okviru projekta „Izolovane sredine - stvaranje, strah i kultura kao sloboda“ koji je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije.Ostale vesti

Kvinta: Obezbediti transparentan izborni proces bez političkog uplitanja
Centralna izborna komisija mora osigurati da izborni proces bude transparentan i bez političkog uplitanja, saopšteno je nakon sastanka ambasadora zemalja Kvinte sa predsedavajućom CIK-a Valjdetom Dakom.
  • 25.01.2021
EU pokrenula projekat za reformu pravosudnog sistema na Kosovu
Šef Kancelarije EU na Kosovu, Tomaš Sunjok pokrenuo je Program Evropske unije na Kosovu za pravosudni sektor. Projekat će se realizovati do januara 2024. godine i ima budžet od 7 miliona evra. Kako se navodi, EU trenutno ulaže oko 50 miliona evra od sredstava iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć u vladavinu prava na Kosovu.
  • 25.01.2021
Opština Gračanica od večeras u žutoj zoni

Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je novu odluku o podeli opština po zonama prema broju zaraženih na 100.000 stanovnika. Opština Gračanica od večeras se nalazi u žutoj zoni.

  • 22.01.2021
Petković sa Gujonom o zalaganju za bolji život Srba na Kosovu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je sa osnivačem humanitarne organizacije „Solidarnost za Кosovo“ Arnoom Gujonom.
  • 22.01.2021
OG: Fondacija
Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović primio je danas predstavnike Fondacije „Delije“  koji će tradicionalno i ove godine najmlađima sa teritorije ove loklane samouprave podeliti paketiće kao i laptopove, tablet računare i telefone kao i novac za 16 mališana iz socijalno ugroženih porodica, navodi se u saopštenju.
  • 22.01.2021
Petković sa ambasadorom Italije u Srbiji o Kosovu i položaju Srba
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je se sa ambasadorom Italije u Republici Srbiji Кarlom Lo Кašom o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu, položaju srpskog naroda, navodi se u saopštenju.
  • 21.01.2021