Vesti
Saopštenja

“Brisanje granica i prekid sukoba”

Funkcioner Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović uputio je  čestitke svim građanima Srbije  povodom odluke Evropskog saveta o započinjanju pristupnih pregovora Srbije za članstvo u EU.
“Brisanje granica i prekid sukoba”
Foto arhiva KIM

U sapštenju dostavljenom KIM radiju navodi se da je značaj ove odluke veliki jer predstavlja važan korak Srbije ka članstvu u EU, uspostavljanju veće stabilnosti i bolje saradnje u čitavom regionu.

“Ulazak u Evropu znači visoke životne standarde i brisanje granica, a što znači i brisanje konflikata koji su uticali na značajno pogoršanje kvaliteta života i opteretili živote mnogih generacija i na Kosovu. Rešavanje konflikata mirnim putem i izgradnja boljeg života je ono čemu Samostalna liberalna stranka teži čitavim svojim delovanjem i zato će, čak i kad je neshvaćena, nastaviti da se zalaže za prevazilaženje razlika i izgradnju stabilnog društva dostojnog evropske porodice”, ističe se u saopštenju.

U saopštenju se takođe dodaje i da će SLS na evropskom putu tražiti najbolje načine za izgradnju boljeg i pravednijeg društva.Ostale vesti

"Odluka takozvanog Vrhovnog suda Кosova da potvrdi osuđujuću presudu Nenadu Arsiću, Srbinu iz Čaglavice, novi je u nizu dokaza pristrasnosti sudskih instanci iz Prištine", stoji u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju dostavljenom medijima.

  • 20.10.2021
Sofronijević u stabilnom stanju

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obišao je i razgovarao danas u Urgentnom centru u Beogradu sa Srećkom Sofronijevićem, Srbinom iz Zvečana ranjenim prošle nedelje tokom akcije kosovskih specijalaca na severu, saopšteno je iz Kancelarije.

  • 20.10.2021
UNS i UNS na Кosovu: Tražimo da SL na konferencije poziva sve medije
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Кosovu traži da Srpska lista na konferencije za novinare i događaje koje organizuje poziva sve redakcije koje svakodnevno izveštavaju sa Кosova.
  • 18.10.2021
Kako popuniti glasački listić za gradonačelnika i skupštinu opštine
Na sutrašnjim lokalnim izborima na Kosovu biće dozvoljeno glasanje isključivo licima koja imaju važeća kosovska dokumenta.
  • 16.10.2021
’’Lažni narativ da nijedan vojnik OVK nije počinio nikakav zločin’’
Na početku suđenja Hisniju Gucatiju i Nasimu Haradinaju, koji su optuženi za ometanje rada Specijalizovanog tužilaštva i zastrašivanje i odmazdu prema svedocima, Specijalizovani tužilac Džek Smit saopštio je da se u predmetu radi o „uslovima koji se iziskuju za nepristranu primenu pravde“ i „onome što je potrebno da bi vladavina zakona postala realnost“.
  • 16.10.2021
Civilni sektor i mediji osuđuju upotrebu prekomerne sile u akcijama policije na severu
Grupa organizacija civilnog društva i medija u okviru Inicijative OPEN najoštrije je osudila upotrebu prekomerne sile specijalnih policijskih snaga Vlade Kosova u srpskim opštinama na severu Kosova, kao i njihovo angažovanje na zadacima koje su u nadležnosti lokalnih policijskih snaga, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.
  • 14.10.2021