Vesti
Saopštenja

Bratislav Nikolić izbacio novinara TV Most iz kancelarije

Gradonačelnik Štrpca Bratislav Nikolić izbacio je iz kancelarije novinara TV Most Zlatka Ugrinovića. UNS i DNKiM traže od Nikolića da se izvini novinaru.
Bratislav Nikolić izbacio novinara TV Most iz kancelarije
Bratislav Nikolić (Foto Kim arhiva)

Kako je UNS-u rekao Ugrinović, juče je po novinarskom zadatku, otišao u opštinu kako bi se sa zamenikom privremenog organa Živčetom Šarkočevićem dogovorio o njegovom gostovanju u jednoj emisiji.

“U jednom trenutku, u toku našeg razgovora, u kancelariju je ušao Bratislav Nikolić i ugledavši me kako razgovaram sa Šarkočevićem, vidno uzrujan, ljutitim glasom povikao: ’Šta ti radiš ovde, gubi se iz kancelarije’. Poznajući Nikolića od ranije kao konfliktnu i nasilnu osobu, istog trenutka izašao sam iz opštinske kancelarije, kako sebe ne bih doveo u još gori položaj da budem i fizički napadnut. Juče sam bio na sedativima i danas ću otići kod lekara. Za 28 godina koliko radim u medijima, ovo mi se nije desilo“, rekao je Ugrinović UNS-u.

On je dodao da je o incidentu obavestio i svoju redakciju, ali da reakcije nije bilo.

“Ni sam ne znam zašto niko nije reagovao iz redakcije. Nisu ni informaciju o tome objavili“, rekao je Ugrinović.

"Predsednik opštine Štrpce danas je, kako nam je rečeno u opštini, na Sajmu turizma i nije dostupan za komentar, kao i direktorka TV Most koja je UNS-u rekla da je u gužva na Sajmu turizma i da ne može sada da razgovara o tome zašto redakcija TV Most nije obavestila javnost o ovom incidentu", navodi se u saopštenju.

UNS i DNKiM smatraju da se radi o nasilnom postupku koji ne priliči javnom funkcioneru i da se ovakav odnos prema profesionalnim novinarima ne može tolerisati.

“Zato još jednom pozivamo gospodina Nikolića da se javno izvini kolegi Ugrinoviću”.Ostale vesti

Konkurs za najlepšu fotografiju opštine Gračanice
Turistička organizacija Gračanice organizuje drugi nagradni foto konkurs pod nazivom "Najlepša fotografija opštine Gračanice". Cilj foto konkursa je promovisanje kulturnog i turističkog blaga opštine.
  • 26.09.2022
Nastup mladih glumaca i balerina iz Gračanice u Subotici

Članovi dramske i baletske sekcije Doma kulture "Gračanica" na sceni Dečjeg pozorišta Subotica u Subotici izveli dve predstave juče. Mladi glumci amaterskog pozorišta "Janićije Popović" koje radi u sklopu Doma kulture "Gračanica" izveli su predstavu "Misterija nestalog jajeta", a potom su polaznice Škole baleta izvele delove iz baletskih predstava „Uspavana lepotica“, „Кrcko oraščić “ i „Don Кihot“, kao i delove modernog baleta.

  • 25.09.2022
Viland obišao Visoke Dečane
Potpredsednik Evropskog parlamenta u pratnji svojih saradnika obišao je juče manastir Visoki Dečani.
  • 25.09.2022
Nove cene goriva

Kosovsko ministarstvo industrije i trgovine objavilo je najnovije cene naftnih derivata.

  • 24.09.2022
Nova oprema za Dom zdravlja u Gračanici
Nemačka humanitarna agencija „Aktion Deutschland Hilft – ADH“, donirala je Domu zdravlja u Gračanici medicinsku opremu radi efikasnijeg suočavanja sa kovidom-19, saopšteno je iz Opštine Gračanica.
  • 23.09.2022
Kancelarija za KiM: Postavljena kosovska zastava na autobus sa Srbima
Danas su u Peći dva mladića albanske nacionalnosti pratila Slavicu Trbušić i ostale članove Udruženja žitelja Planjana iz Prizrena. Na autobus, kojim su se dovezli u Peć, zakačili su kosovsku zastavu. Slučaj je prijavljen policiji, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
  • 22.09.2022