Vesti
Saopštenja

Bomba u školi u Mitrovici

Na biračkom mestu u Tehničkoj školi „Mihailo Petrović Alas“ u Kosovskoj Mitrovici Kosovska policija pronašla eksplozivnu napravu, saopštila je “Srpska”.
Bomba u školi u Mitrovici
Foto Tanjug

Iako su izborni dan obeležile pretnje, fizički napadi, lomljenje biračkih kutija iuništavanje izbornog materijala, Građanska inicijativa Srpska je šokirana ovim poslednjim pokušajem zastrašivanja srpskog naroda čije su posledice mogle biti fatalne po veliki broj nedužnih građana Kosovske Mitrovice, navodi se u saopštenju.

Srpska saopštava da je bez obzira na to što su izbori u Kosovskoj Mitrovici poništeni, pokušaji vandala koji pod naredbama Marka Jakšića pokušavaju da pokolebaju ljude u podržavanju GI Srpska nisu prestali.

Ovo je još jedan sraman dokaz da DSS, Marko Jakšić i „Bojkotaši“nemaju obzira ni prema svojim sugrađanima i da su spremni na sve, ne bi li osujetili izbore u Kosovskoj Mitrovici.Ostale vesti

Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020
Jevtić sa komandantom Kfora o napadima na povratnike
Bezbednosna situacija na Кosovu i u povratničkim sredinama bila je tema sastanka ministra za povratak Dalibora Jevtića i komandanta Кfora, general-majora Mikelea Risija.
  • 28.05.2020
Novo Brdo: Izgradnja kuća za povratnike
U opštini Novo Brdo danas je počela izgradnja osam porodičnih kuća za povratnike.
  • 28.05.2020
Italija donirala opremu Kosovu za borbu protiv koronavirusa
Ambasador Italije Nikola Orlando danas je zajedno sa italijanskim pukovnikom Davidom Kolusijem uručio je pomoć koju je ova zemlja donirala Kosovu u borbi protiv pandemije koronavirusa. Pomoći su primili ministri za javno zdravlje Arben Vitia i unutrašnjih poslova Dželal Svečla.
  • 28.05.2020