Vesti
Saopštenja

Bolnici u Gračanici uručeni reagensi za laboratorijske analize obolelih od kovida

Međunarodna organizacija za migracije (IOM), preko Opštine Gračanica, dopremila je KBC-u Priština u Gračanici reagense za laboratorijsku dijagnostiku, odnosno obavljanja neophodnih analiza u praćenju obolelih od kovida-19, saopšteno je iz Opštine Gračanica.
Bolnici u Gračanici uručeni reagensi za laboratorijske analize obolelih od kovida
Donacija za bolnicu (Foto Opština Gračanica)

Bolnici u Gračanici isporučeni su reagensi za D-dimer, CRP i Troponin. Projekat sprovodi Кancelarija EU u Prištini u saradnji sa IOM-om, dok je Opština Gračanica sufinansijer.

Reagensi su uručeni direktoru ove zdravstvene ustanove prof. dr Bratislavu Laziću.

„Reagensi će doprineti još stabilnijem radu naše ustanove, jer se najviše koriste upravo u dijagnostici i lečenju inficiranih Кovidom-19. Ovo nije jedina donacija koja se dešava posredstvom Opštine Gračanica. Bolnica je angažovanjem predsednika Popovića u više navrata dobijala vrlo kvalitetan oblik pomoći“, kazao je dr Lazić.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović je pre mesec dana potpisao sporazum o donaciji sa šeficom IOM-a Anom Rostovskom.

„Uručenjem reagenasa efikasno smo izvršili sve obaveze iz sporazuma, što je potvrda dobre saradnje sa IOM-om i bolnicom u Gračanici. U ovoj teškoj situaciji, u vreme pandemije, veoma je važno da kordinišemo i radimo u cilju poboljšanja zdravstvenih uslova za naše građane. Ovim pokazujemo da nam je njihovo zdravlje veoma važno“, kazao je Popović.

Uručenju reagenasa prisustvovao je i direktor zdravstva opštine Gračanica Aleksandar Popović.

 Ostale vesti

Velika Britanija imenovala novog izaslanika za Zapadni Balkan
Ser Stjuart Pič imenovan je od strane britanskog premijera Borisa Džonsona za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan.
  • 02.12.2021
Apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima preko platforme eKosova
Ministarstvo finansija, rada i transfera Kosova obaveštava građane da će se apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima obavljati preko platforme eKosova.
  • 01.12.2021
Jevtić: Ski centar Brezovica neiskorišćeni resurs
Novi gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić svoj mandat započeo je posetom Ski centru Brezovica i razgovorom sa zaposlenima. Kazao je da je Ski centar najznačajnije ekonomsko pitanje opštine i da je neiskorišćen resurs.
  • 01.12.2021
Ambasadori zemalja Kvinte i dalje zabrinuti zbog Visokih Dečana
Šefovi misija Francuske, Nemačke, Italije, Ujedinjenog Kraljevstva i Sjedinjenih Američkih Država i dalje su zabrinuti zbog toga što uprkos stalnim pozivima međunarodne zajednice i sopstvenog pravosuđa, kosovske institucije još uvek nisu u potpunosti sprovele zakonit upis zemljišta Manastira Visoki Dečani u skladu sa odlukom Ustavnog suda iz 2016. godine.
  • 30.11.2021
Dat rok Vučiću da poništi „neustavne zakone“

Pokret Ekološki ustanak dao je rok do petka 3. decembra da predsednik Srbije Aleksandar Vučić povuče, kako navode, nakaradne i neustavne zakone, najavljujući da će u suprotnom "Srbija stati" u subotu.

  • 29.11.2021
Petković sa Bocan Harčenkom o dijalogu

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Republici Srbiji Aleksandrom Bocan Harčenkom, sa kojim je razgovarao o poslednjoj rundi tehničkog dijaloga u Briselu i o izgledima za nastavak razgovora Beograda i Prištine.

  • 29.11.2021