Vesti
Saopštenja

Bolnici u Gračanici uručeni reagensi za laboratorijske analize obolelih od kovida

Međunarodna organizacija za migracije (IOM), preko Opštine Gračanica, dopremila je KBC-u Priština u Gračanici reagense za laboratorijsku dijagnostiku, odnosno obavljanja neophodnih analiza u praćenju obolelih od kovida-19, saopšteno je iz Opštine Gračanica.
Bolnici u Gračanici uručeni reagensi za laboratorijske analize obolelih od kovida
Donacija za bolnicu (Foto Opština Gračanica)

Bolnici u Gračanici isporučeni su reagensi za D-dimer, CRP i Troponin. Projekat sprovodi Кancelarija EU u Prištini u saradnji sa IOM-om, dok je Opština Gračanica sufinansijer.

Reagensi su uručeni direktoru ove zdravstvene ustanove prof. dr Bratislavu Laziću.

„Reagensi će doprineti još stabilnijem radu naše ustanove, jer se najviše koriste upravo u dijagnostici i lečenju inficiranih Кovidom-19. Ovo nije jedina donacija koja se dešava posredstvom Opštine Gračanica. Bolnica je angažovanjem predsednika Popovića u više navrata dobijala vrlo kvalitetan oblik pomoći“, kazao je dr Lazić.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović je pre mesec dana potpisao sporazum o donaciji sa šeficom IOM-a Anom Rostovskom.

„Uručenjem reagenasa efikasno smo izvršili sve obaveze iz sporazuma, što je potvrda dobre saradnje sa IOM-om i bolnicom u Gračanici. U ovoj teškoj situaciji, u vreme pandemije, veoma je važno da kordinišemo i radimo u cilju poboljšanja zdravstvenih uslova za naše građane. Ovim pokazujemo da nam je njihovo zdravlje veoma važno“, kazao je Popović.

Uručenju reagenasa prisustvovao je i direktor zdravstva opštine Gračanica Aleksandar Popović.

 Ostale vesti

Osmani u Austriji zatražila viznu liberalizaciju za Kosovo
Predsednica Kosova Vjosa Osmani sastala se u okviru posete Austriji sa kancelarom Sebastijanom Kurcom. Kako se navodi u saopštenju Predsedništva, Osmanijeva je zatražila podršku procesu liberalizacije viza, kao i jačanja međunarodnog subjektiviteta Kosova.
  • 23.06.2021
Srpska lista se zahvalila Vučiću na jučerašnjem izlaganju

"Srpska lista u ime srpskog naroda sa Kosova i Metohije izražava neizmernu zahvalnost predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na svemu izrečenom na jučerašnjoj sednici Narodne skupštine Republike Srbije, za sve što radi svakoga dana za srpski narod na Kosovu i Metohiji, kao i na bespoštednoj borbi, u nemogućim uslovima, za bolji život naših građana", saopšteno je iz ove partije.

  • 23.06.2021
ERP: Obnova svetinja u Kosovskom Pomoravlju dogovorena sa UNDP

Povodom nedavne izjave kosovskog ministra kulture, omladine i sporta, Hajrula Čekua, da su "u programu restauracije kulturnog nasleđa tri pravoslavne crkve", iz Eparhije raško-prizrenske i kosovsko-metohijske naglašavaju da nije bilo nikakvog sastanka i dogovora sa institucijama u Prištini u vezi sa obnovom manastira Draganac, crkve Svete Bogorodice u Kosovskoj Kamenici i manastira Tamnica.

  • 23.06.2021
Euleks: Nismo predali predmete ratnih zločina tužilaštvu Srbije
Misija Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu (Euleks) saopštila je da nikada nije predala nijedan predmet ratnih zločina srpskim organima tužilaštva, niti se odrekla ovlašćenja nad istražnim spisima i predmetima.
  • 22.06.2021
Osmani u Austriji: Dijalog mora da se završi međusobnim priznanjem
Predsednica Kosova Vjosa Osmani izjavila je tokom posete Austriji da je stav kosovskih institucija "da dijalog mora da se završi međusobnim priznanjem u trenutnim granicama", saopšteno je iz Predsedništva. 
  • 22.06.2021
Kancelarija za KiM: Udovičiću zabranjen ulazak na Kosovo

Vlasti u Prištini zabranile su ulazak na Kosovo ministru omladine i sporta Vanji Udovičiću, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

  • 21.06.2021