Vesti
Saopštenja

Bisljimi i Abot o događajima na severu i energetici

Zamenik premijera Kosova zadužen za evropske integracije, razvoj i dijalog Besnik Bisljimi razgovarao je sa ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva na Kosovu Nikolasom Abotom o poslednjim događajima na severu i energetskoj situaciji.
Bisljimi i Abot o događajima na severu i energetici
Ambasador Ujedinjenog Kraljevstva na Kosovu Nikolas Abot i zamenik premijera Kosova Besnik Bisljimi (Foto Vlada Kosova)

U šturom saopštenju dostavljenom medijima, navodi se da su "zamenik premijera Bisljimi i ambasador Abot razgovarali su o dešavanjima poslednjih dana na severu Kosova i o odluci Vlade da odloži za 1. septembar primenu odluka o preregistraciji vozila na RKS tablice i o ulazno-izlaznim dokumentima od 29. juna 2022. godine, u koordinaciji sa američkim i evropskim međunarodnim faktorima".

Sagovornici su govorili i o trenutnoj svetskoj energetskoj situaciji i naglom rastu cena uvoza energije, a Bisljimi je podsetio i na "mere podrške građanima koje je Vlada odobrila u vezi sa vanrednim stanjem u snabdevanju energijom".

Besnik Bisljimi se zahvalio ambasadoru Abotu na njegovom angažovanju, saradnji i "kontinuiranoj koordinaciji između Kosova i Ujedinjenog Kraljevstva", zaključuje se.Ostale vesti

Petković: Bisljimi izgubio kredibilitet
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petkovića izjavio je da je glavni prištinski pregovarač Besnik Bisljimi izgubio svaki kredibilitet da govori o procesu dijaloga i postignutim sporazumima.
  • 06.08.2022
Petković: Očekuje nas značajna diplomatska borba

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković sastao se sa zamenikom načelnika Odseka za Zapadni Balkan u Ministarstvu inostranih poslova Savezne Republike Nemačke, Jergensom Frederikom sa kojim je razgovarao o dijalogu Beograda i Prištine, s posebnim osvrtom na poslednja dešavanja na severu, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

  • 05.08.2022
UNS i DNКiM: Zaštititi novinare Radio Goraždevca od pretnji
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom Društvom novinara Кosova i Metohije (DNКiM) osuđuje verbalne pretnje koje je novinaru Miliću Petroviću uputio sin radnice policijske stanice u Goraždevcu Momir Bulatović zbog teksta koji je objavljen na portalu Radio Goraždevca i traže efikasnu istragu ovog incidenta.
  • 04.08.2022
Nastavljeno izdavanje ličnih karata
Kosovsko Ministarstvo unutrašnjih poslova i Agencija za civilnu registraciju obaveštavaju javnost da je popravljen uređaj za personalizaciju ličnih dokumenata koji je na nekoliko dana onemogućio izdavanje ličnih karata.
  • 04.08.2022
Petković: Srbi nikada neće pristati na kršenje sporazuma
"Pošto Aljbinu Kurtiju tako dobro ide matematika, neka kaže koliko Srbi na Kosovu i Metohiji čekaju na formiranje Zajednice srpskih opština i šta još treba da se desi da bi se počelo sa aktivnostima za poštovanje prvih šest tačaka Briselskog sporazuma, jer je to jedini put za uspostavljanje trajnog mira i stabilnosti na prostoru Kosova i Metohije”, navodi se u saopštenju za javnost direktora Kancelarije za KiM dr Petra Petkovića.
  • 04.08.2022
Vanredna inspekcijska kontrola na Brezovici
Osnovno tužilaštvo u Uroševcu u saradnji sa Upravom za teške zločine u Prištini, Inspektoratom Ministarstva životne sredine, Odeljenjem za zaštitu životne sredine, Opštinskim inspektoratom, Upravom Nacionalnog parka "Šara“ i Katastarskom agencijom Kosova vrši vanredni inspekcijski nadzor na području Brezovice.
  • 04.08.2022