Vesti
Saopštenja

Bezbednost na izborima na severu bila zagarantovana

Kosovska policija, EULEKS i KFOR profesionalo su ispunili svoje zadatke i bezbednost izbora na severu Kosova bila zagarantovana, saopšteno je iz EULEKS-a.
Bezbednost na izborima na severu bila zagarantovana
Kosovska policija (Foto Tanjug)

Iz EULEKS-a je saopšteno da su na osonovu preliminarne terenske procene u drugom krugu izbora za gradonačelnike na severu Kosova - Kosovska policija, EULEKS i KFOR - profesionalno ispunile svoje zadatke.

„Bezbednost na severu Kosova, tokom drugog kruga izbora za gradonačelnika u severnoj Mitrovici i delimičnog ponavljanja glasanja u Zvečanu bila je osigurana. KP, KFOR i EULEKS su osigurali sredinu i slobodu kretanja svih građana Kosova, u skladu sa svojim mandatima”, kaže se u saopštenju dostavljenom medijima.

“Veoma sam zadovoljna što je drugi krug izbora za gradonačelnike održan na uredan i propisan način. Još jednom je koordinacija između EULEKS-a, KP, KFOR-a i OEBS-a bila izvanredna”, izjavila je vršilac dužnosti šefa EULEKS na Kosovu Đoli Vačter.Ostale vesti

Kancelarija za KiM: Rukometašima
Rukometašima Rukometnog kluba "Arilje" nije dopušteno danas da preko Jarinja uđu na teritoriju Kosova, gde su imali zakazanu utakmicu sa RK "Trepča" u Kosovskoj Mitrovici, saopštila je Kancelarija za KiM.
  • 28.02.2021
Kancelarija za KiM pozvala građane sa Kosova da se prijave za vakcinaciju
Kancelarija za Kosovo i Metohiju pozvala je građane sa Kosova da se prijave za vakcinaciju protiv virusa kovid-19.
  • 28.02.2021
Policija izrekla 783 novčane kazne zbog nepoštovanja mera

Kosovska policija saopštila je da tokom poslednja 24 sata izrekla 783 novčane kazne zbog nepoštovanja Zakona o borbi protiv koronavirusa.

  • 28.02.2021
Eparhija podržava najavu Vučića o pomoći Srbima na Kosovu
Eparhija raško-prizrenska pozdravlja inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučiića o pomoći srpskom narodu na Kosovu.
  • 27.02.2021
Opština Gračanica od večeras u žutoj zoni
Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je novu odluku o podeli opština po zonama prema broju zaraženih na 100.000 stanovnika. Opština Gračanica od večeras se nalazi u žutoj zoni.
  • 26.02.2021
Održana vežba Kfora
Misija Kfor-a koju predvodi Nato sprovela je letačku obuku, u kojoj je učestvovalo šest helikoptera iz kontingenata Hrvatske, Švajcarske i Sjedinjenih Američkih Država, ističe se u saopštenju Kfora.
  • 25.02.2021