Vesti
Saopštenja

Bezbednost na izborima na severu bila zagarantovana

Kosovska policija, EULEKS i KFOR profesionalo su ispunili svoje zadatke i bezbednost izbora na severu Kosova bila zagarantovana, saopšteno je iz EULEKS-a.
Bezbednost na izborima na severu bila zagarantovana
Kosovska policija (Foto Tanjug)

Iz EULEKS-a je saopšteno da su na osonovu preliminarne terenske procene u drugom krugu izbora za gradonačelnike na severu Kosova - Kosovska policija, EULEKS i KFOR - profesionalno ispunile svoje zadatke.

„Bezbednost na severu Kosova, tokom drugog kruga izbora za gradonačelnika u severnoj Mitrovici i delimičnog ponavljanja glasanja u Zvečanu bila je osigurana. KP, KFOR i EULEKS su osigurali sredinu i slobodu kretanja svih građana Kosova, u skladu sa svojim mandatima”, kaže se u saopštenju dostavljenom medijima.

“Veoma sam zadovoljna što je drugi krug izbora za gradonačelnike održan na uredan i propisan način. Još jednom je koordinacija između EULEKS-a, KP, KFOR-a i OEBS-a bila izvanredna”, izjavila je vršilac dužnosti šefa EULEKS na Kosovu Đoli Vačter.Ostale vesti

Vjosa Osmani se vraća iz Njujorka
"Predsednica Republike Kosovo Vjosa Osmani prekinula svoju posetu Njujorku i pošla za Prištinu zbog događaja na severu zemlje", saopšteno je medijima iz njenog kabineta.
  • 25.09.2021
Kancelarija za KiM: Grafit UČK na zidu kuće u Klokotu
Na zidu kuće u srpskoj opštini Klokot danas je osvanuo ispisan grafit UČK, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju. 
  • 25.09.2021
Petković: Pretučena trojica Srba u blizini prelaza Brnjak
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da su danas u blizni administrativnog prelaza Brnjak, pripadnici specijalne jedinice kosovske policije pretukli trojicu srpskih mladića. 
  • 23.09.2021
Tanin: Pozivam obe strane da pokažu odgovorno vođstvo
Specijalni predstavnik generalnog sekretara i šef UNMIK-a Zahir Tanin saopštio je da primećuje nastavak zastoja u vezi sprovođenja mera po pitanju registarskih tablica i pridružuje se međunarodnim partnerima u pozivu svim stranama da reše pitanja kroz uspostavljene mehanizme dijaloga, u znak podrške slobodnom kretanju ljudi i robe, i u interesu stanovništva.
  • 23.09.2021
Kancelarija za KiM: Privođenje zbog bilborda ZSO
Kosovska policija je privela danas u policijsku stanicu trojicu Srba koji su u Gračanici postavljali bilbord "Dobro došli u Zajednicu srpskih opština". Nakon datih izjava oni su pušteni na slobodu, stoji u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
  • 22.09.2021
MUP Kosova: Izbegavati Jarinje i Brnjak
Ministarstvo unutrašnjih poslova poručilo je građanima da izbegavaju saobraćajnicu koja vodi ka prelazu Jarinje i Brnjak zbog prepreka na putu. 
  • 20.09.2021