Vesti
Saopštenja

Bezbednost na izborima na severu bila zagarantovana

Kosovska policija, EULEKS i KFOR profesionalo su ispunili svoje zadatke i bezbednost izbora na severu Kosova bila zagarantovana, saopšteno je iz EULEKS-a.
Bezbednost na izborima na severu bila zagarantovana
Kosovska policija (Foto Tanjug)

Iz EULEKS-a je saopšteno da su na osonovu preliminarne terenske procene u drugom krugu izbora za gradonačelnike na severu Kosova - Kosovska policija, EULEKS i KFOR - profesionalno ispunile svoje zadatke.

„Bezbednost na severu Kosova, tokom drugog kruga izbora za gradonačelnika u severnoj Mitrovici i delimičnog ponavljanja glasanja u Zvečanu bila je osigurana. KP, KFOR i EULEKS su osigurali sredinu i slobodu kretanja svih građana Kosova, u skladu sa svojim mandatima”, kaže se u saopštenju dostavljenom medijima.

“Veoma sam zadovoljna što je drugi krug izbora za gradonačelnike održan na uredan i propisan način. Još jednom je koordinacija između EULEKS-a, KP, KFOR-a i OEBS-a bila izvanredna”, izjavila je vršilac dužnosti šefa EULEKS na Kosovu Đoli Vačter.Ostale vesti

Kfor: Izvedena vežba „Ujedinjeni odgovor“
Operacija koju je predvodio Nato, u partnerstvu sa policijom Kosova i misijom Evropske unije za vladavinu prava Euleksom, izvela je integrisanu vežbu bezbednosti kako bi obučila preko 300 učesnika u oblasti kontrole mase i suzbijanje nereda, navaodi se u saopštenju Kfora.
  • 30.10.2020
„Što pre primeniti postignute sporazume“
Dijalog u Briselu je najbolji način za rešavanje svih otvorenih pitanja, kazao je šef poslaničke grupe Srpska lista Igor Simić tokom sastanka sa šefom kancelarije i specijalnim predstavnikom EU na Кosovu Tomašom Sunnjogom.
  • 30.10.2020
Pomoć EU privatnom sektoru i izgradnji obdaništa
U okviru podrške kosovskom privatnom sektoru, EU je dodelila 29 ugovora vrednih 10,8 miliona evra kako bi se poboljšale perspektive i mogućnosti za zapošljavanje mladih ljudi, žena i ugroženih grupa na Kosovu.
  • 30.10.2020
Jevtić: Povratak raseljenih na nezadovoljavajućem nivou
Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić prisustvovao je sastanku Кomisije za prava i interese zajednica i povratak Skupštine Кosova, kojoj je predstavio izveštaj o radu Ministarstva za zajednice i povratak u 2020. godini. Кomisija broji 18 poslanika iz redova 12 političkih partija koje zastupaju interese nacionalnih zajednica u Skupštini Кosova, navodi se u saopštenju MZZP-a.
  • 28.10.2020
Petković: Beograd će ponovo pokrenuti pitanje ZSO
Beograd će tokom predstojećih tehničkih razgovora u Briselu ponovo pokrenuti pitanje nesprovođenja dogovora o Zajednici srpskih opština, kazao je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković na sastanku sa ambasadorom Norveške u Srbiji Jernom Eugenom Jelstadom.
  • 28.10.2020
Rakić i Abot o napadima na Srbe i sporazumu iz Vašingtona
Ministar lokalne samouprave u kosovskoj vladi Goran Rakić razgovarao je sa ambasadorom Velike Britanije na Kosovu Nikolasom Abotom o bezbednosnoj situaciji, sporazumu iz Vašingtona i predstojećim izborima u Severnoj Mitrovici i Podujevu, saopšteno je iz  MLS-a.
  • 28.10.2020