Vesti
Saopštenja

"Bez panike, ali ne izazlite bez preke potrebe"

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović pozivao je, putem saopštenja za javnost, stanovnišvo da ne stvara paniku i da bez preke potrebe na izlazi van svojih kuća.
Srđan Popović (Foto Kim)

Popović je posebno apelovao na starije meštane i porčio im je da slušaju savete stručnjaka.

„Verujemo u naše lekare i u disciplinu našeg stanovništva. Pred nama su brojni izazovi koje ćemo verujem uspešno prevazići svojom savesnošću i disciplinom. Opština Gračanica, u to budite sigurni, brinuće da nijednom našem stanovniku ne fali ništa. Posebnu brigu usmeravamo na naše starije meštane koji su, prema navodima stručnjaka, i najugroženija kategorija stanovništva. Ne izlazite bez preke potrebe, ne pravite kućne zalihe i budite disciplinovani“, poručio je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović.

Popović istile da opština Gračanica održava svakodnevne kontakte i udruženjima i organizacijama koje brinu i o hroničnim bolesnicima sa teritorije opštine Gračanica kako bi im pomogla u dostavi neophodnih lekova posebno dijabetičarima.

"Članovi Omladinskog saveta u saradnji sa Opštinom Gračanica redovno obilaze sve meštane kojima je potrebna neka vrsta usluge u nabavci i nastaviće da to radi i ubuduće".

Predsednik opštine tvrdi da sve službe funkcionišu bez problema a da se zgrada opštine i sve javne intitucije redovno se dezinfikuju.

Popović je u ovom saopštenju podsetio na brojeve telefona zdravstvenih službi koje možete pronaći na našem sajtu - OVDE.Ostale vesti

Velika Britanija imenovala novog izaslanika za Zapadni Balkan
Ser Stjuart Pič imenovan je od strane britanskog premijera Borisa Džonsona za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan.
  • 02.12.2021
Apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima preko platforme eKosova
Ministarstvo finansija, rada i transfera Kosova obaveštava građane da će se apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima obavljati preko platforme eKosova.
  • 01.12.2021
Jevtić: Ski centar Brezovica neiskorišćeni resurs
Novi gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić svoj mandat započeo je posetom Ski centru Brezovica i razgovorom sa zaposlenima. Kazao je da je Ski centar najznačajnije ekonomsko pitanje opštine i da je neiskorišćen resurs.
  • 01.12.2021
Ambasadori zemalja Kvinte i dalje zabrinuti zbog Visokih Dečana
Šefovi misija Francuske, Nemačke, Italije, Ujedinjenog Kraljevstva i Sjedinjenih Američkih Država i dalje su zabrinuti zbog toga što uprkos stalnim pozivima međunarodne zajednice i sopstvenog pravosuđa, kosovske institucije još uvek nisu u potpunosti sprovele zakonit upis zemljišta Manastira Visoki Dečani u skladu sa odlukom Ustavnog suda iz 2016. godine.
  • 30.11.2021
Dat rok Vučiću da poništi „neustavne zakone“

Pokret Ekološki ustanak dao je rok do petka 3. decembra da predsednik Srbije Aleksandar Vučić povuče, kako navode, nakaradne i neustavne zakone, najavljujući da će u suprotnom "Srbija stati" u subotu.

  • 29.11.2021
Petković sa Bocan Harčenkom o dijalogu

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Republici Srbiji Aleksandrom Bocan Harčenkom, sa kojim je razgovarao o poslednjoj rundi tehničkog dijaloga u Briselu i o izgledima za nastavak razgovora Beograda i Prištine.

  • 29.11.2021