Vesti
Saopštenja

"Bez panike, ali ne izazlite bez preke potrebe"

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović pozivao je, putem saopštenja za javnost, stanovnišvo da ne stvara paniku i da bez preke potrebe na izlazi van svojih kuća.
Srđan Popović (Foto Kim)

Popović je posebno apelovao na starije meštane i porčio im je da slušaju savete stručnjaka.

„Verujemo u naše lekare i u disciplinu našeg stanovništva. Pred nama su brojni izazovi koje ćemo verujem uspešno prevazići svojom savesnošću i disciplinom. Opština Gračanica, u to budite sigurni, brinuće da nijednom našem stanovniku ne fali ništa. Posebnu brigu usmeravamo na naše starije meštane koji su, prema navodima stručnjaka, i najugroženija kategorija stanovništva. Ne izlazite bez preke potrebe, ne pravite kućne zalihe i budite disciplinovani“, poručio je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović.

Popović istile da opština Gračanica održava svakodnevne kontakte i udruženjima i organizacijama koje brinu i o hroničnim bolesnicima sa teritorije opštine Gračanica kako bi im pomogla u dostavi neophodnih lekova posebno dijabetičarima.

"Članovi Omladinskog saveta u saradnji sa Opštinom Gračanica redovno obilaze sve meštane kojima je potrebna neka vrsta usluge u nabavci i nastaviće da to radi i ubuduće".

Predsednik opštine tvrdi da sve službe funkcionišu bez problema a da se zgrada opštine i sve javne intitucije redovno se dezinfikuju.

Popović je u ovom saopštenju podsetio na brojeve telefona zdravstvenih službi koje možete pronaći na našem sajtu - OVDE.Ostale vesti

Odobrena izgradnja 62 kuće za raseljene
Na elektronskoj sednici Upravnog odbora projekta „Povratak i reintegracija na Kosovu, peta faza, odobrena je izgradnja 62 kuće za raseljena lica u opštinama Kosovo Polje, Gračanica, Kamenica, Novo Brdo, Prizren i Štrpce, saopšteno je iz Ministarstva za zajednice i povratak.
  • 30.03.2020
Zakonski postupci protiv prekršilaca vladinih mera
Vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova Đeljaj Svećlja zatražio od Tužilaštva Kosova preduzimanje zakonskih postupaka prema prekršiocima mera ograničenja koje je naložila Vlada Kosova u sprečavanju daljeg širenja virusa Kovid 19.
  • 30.03.2020
EU donira 5 miliona evra Kosovu
Šefica Kancelarije EU na Kosovu Natalija Apostolova potpisaće danas ugovor vredan 5 miliona evra pomoći za Kosovo kao hitnu potrebu u borbi protiv pandemije koronavirusa.
  • 30.03.2020
Tači sa ambasadorima Kvinte i EU o novoj vladi
Predsednik Kosova Hašim Tači sastao se sa ambasadorima Kvinte i EU u Prištini i informisao ambasadore Kvinte i šeficu Kancelarije EU na Kosovu Nataliju Apostolovu o koracima koje će preduzeti nakon izglasavanja nepoverenja vladi Aljbina Kurtija.
  • 30.03.2020
NKEU poziva na saradnju BG i PR oko suzbijanja koronavirusa
Nacionalni konvent o Evropskoj uniji pozvao je nadležne organe Beograda i Prištine da uspostave direktnu i efikasnu saradnju na suzbijanju širenja pandemije koronavirusa. U saopštenju se ističe da je „saradnja neophodna zbog humanosti i odgovornosti prema ljudskim životima u ovim teškim vremenima".
  • 30.03.2020
Dezinfikovane ulice u Dobrotinu
Po naredbi Кriznog štaba Opštine Gračanica danas je izvršena dezinfekcija svih ulica u Dobrotinu, navodi se u saopštenju.
  • 29.03.2020