Vesti
Saopštenja

Besplatni pregledi mladeža

Povodom Evropskog dana borbe protiv melanoma, odnosno raka kože, Odeljenje za zdravstvo opštine Gračanica oraganizovaće besplatne preglede u četvrtak 5. maja.
Besplatni pregledi mladeža
Dr Jovica Vasić (Foto arhiva KIM)

Svi zainteresovani građani besplatne preglede kože moći će da obave od 9 časova u kabinetu za dermatovenologiju u Dijagnostičkom centru, koji se nalazi u Tržnom centru u Gračanici (zgrada preko puta pijace), saopšteno je iz Info službe opštine Gračanica.

Radi se o preventivnim pregledima protiv raka kože, čiji je cilj da se svi pregedani pacijenti kod kojih postoji sumnja na rak kože u ranoj fazi upute na dalje lečenje.

Pregledi treba da doprinesu i edukaciji ljudi kako bi znali da prepoznaju potencijalni melanom, da se informišu o faktorima rizika, znacima i simptomima melanoma u početnom stadijumu i da saznaju više o štetnom delovanju sunca na kožu, kao i da dobiju savete za zaštitu.

Melanom se ubraja među najzloćudnije tumore. Zbog toga stručnjaci savetuju da se mladeži posmatraju. Ako se uoče neke promene, obavezno se treba obratiti dermatologu.Ostale vesti

Opština Gračanica od večeras u žutoj zoni
Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je novu odluku o podeli opština po zonama prema broju zaraženih na 100.000 stanovnika. Opština Gračanica od večeras se nalazi u žutoj zoni.
  • 26.02.2021
Održana vežba Kfora
Misija Kfor-a koju predvodi Nato sprovela je letačku obuku, u kojoj je učestvovalo šest helikoptera iz kontingenata Hrvatske, Švajcarske i Sjedinjenih Američkih Država, ističe se u saopštenju Kfora.
  • 25.02.2021
Kfor sutra održava rutinsku vežbu
Pripadnici Kfora će sutra, 25. februara širom Kosova održati rutinsku vežbu u kojoj će učestvovati više helikoptera, navodi se u saopštenju.
  • 24.02.2021
Računari za mlade žene iz RAE zajednice
UN Women i Britanska ambasada podelilu su laptopove mladim ženama i devojkama iz zajednica Roma, Aškalija i Egipćana, kako bi im olakšali učenje putem intereneta.
  • 23.02.2021
Srpska lista i Kancelarija za KiM: Tuča nema veze sa politikom

Iako su prvobitno osudili prebijanje osamnaestogodišnjeg Nikole Rašića, predstavnici Srpske liste i Kancelarije za Kosovo i Metohiju ubrzo su izdali nova saopštenja u kojima navode da Nenad Rašić i Aljbin Kurti ovaj događaj pokušavaju da zloupotrebe u političke svrhe.

  • 23.02.2021
Osmani sa koordinatorkom za razvoj UN o važnosti nabavke vakcina
V.d. predsednika Kosova Vjosa Osmani razgovarala je sa koordinatorkom za razvoj UN Urlike Ričardson, jedna od tema bila je i važnosti što skorijeg obezbeđivanja vakcina protiv koronavirusa, navodi se u saopštenju.
  • 22.02.2021