Vesti
Saopštenja

Besplatna registracija zajedničke nepokretne imovine

Na osnovu Zakona o rodnoj ravnopravnosti supružnici će u narednom periodu imati mogućnost da besplatno registruju zajedničku nepokretnu imovinu, saopšteno je iz opštine Gračanica.
Besplatna registracija zajedničke nepokretne imovine
Foto OG

U saopštenju dostavljenom medijima se navodi da je ova odluka doneta na osnovu Administrativnog uputstva br. 03/2016 godine.

Dalje se navodi da Administrativno uputstvo, doneto marta ove godine, ima za cilj da supružnici u što većem broju registruju zajedničku nepokretnu imovinu.

“Registracija zajedničke imovine supružnika može se obaviti besplatno u opštinskoj kancelariji za katastar, gde možete dobiti više informacija“, piše u saopštenju.

Rok za registraciju je mart 2017. godine.

“U cilju obaveštenja javnosti opštinski službenici su danas lepili postere preko kojih se supružnici na teritoriji opštine Gračanica pozivaju da registruju zajedničku nepokretnu imovinu“.Ostale vesti

Održana vežba Kfora
Misija Kfor-a koju predvodi Nato sprovela je letačku obuku, u kojoj je učestvovalo šest helikoptera iz kontingenata Hrvatske, Švajcarske i Sjedinjenih Američkih Država, ističe se u saopštenju Kfora.
  • 25.02.2021
Kfor sutra održava rutinsku vežbu
Pripadnici Kfora će sutra, 25. februara širom Kosova održati rutinsku vežbu u kojoj će učestvovati više helikoptera, navodi se u saopštenju.
  • 24.02.2021
Računari za mlade žene iz RAE zajednice
UN Women i Britanska ambasada podelilu su laptopove mladim ženama i devojkama iz zajednica Roma, Aškalija i Egipćana, kako bi im olakšali učenje putem intereneta.
  • 23.02.2021
Srpska lista i Kancelarija za KiM: Tuča nema veze sa politikom

Iako su prvobitno osudili prebijanje osamnaestogodišnjeg Nikole Rašića, predstavnici Srpske liste i Kancelarije za Kosovo i Metohiju ubrzo su izdali nova saopštenja u kojima navode da Nenad Rašić i Aljbin Kurti ovaj događaj pokušavaju da zloupotrebe u političke svrhe.

  • 23.02.2021
Osmani sa koordinatorkom za razvoj UN o važnosti nabavke vakcina
V.d. predsednika Kosova Vjosa Osmani razgovarala je sa koordinatorkom za razvoj UN Urlike Ričardson, jedna od tema bila je i važnosti što skorijeg obezbeđivanja vakcina protiv koronavirusa, navodi se u saopštenju.
  • 22.02.2021
Kancelarija za KiM: Video nadzor za škole u srpskim sredinama

Kancelarija za Kosovo i Metohiju pokrenula je aktivnosti da sve osnovne i srednje škole, kao i predškolske ustanove u srpskim sredinama na Kosovu budu pokrivene video nadzorom, navodi se u saopštenju Kancelarije dostavljenom medijima.

  • 22.02.2021