Vesti
Saopštenja

Besplatna registracija zajedničke nepokretne imovine

Na osnovu Zakona o rodnoj ravnopravnosti supružnici će u narednom periodu imati mogućnost da besplatno registruju zajedničku nepokretnu imovinu, saopšteno je iz opštine Gračanica.
Besplatna registracija zajedničke nepokretne imovine
Foto OG

U saopštenju dostavljenom medijima se navodi da je ova odluka doneta na osnovu Administrativnog uputstva br. 03/2016 godine.

Dalje se navodi da Administrativno uputstvo, doneto marta ove godine, ima za cilj da supružnici u što većem broju registruju zajedničku nepokretnu imovinu.

“Registracija zajedničke imovine supružnika može se obaviti besplatno u opštinskoj kancelariji za katastar, gde možete dobiti više informacija“, piše u saopštenju.

Rok za registraciju je mart 2017. godine.

“U cilju obaveštenja javnosti opštinski službenici su danas lepili postere preko kojih se supružnici na teritoriji opštine Gračanica pozivaju da registruju zajedničku nepokretnu imovinu“.Ostale vesti

Kfor dodelio šivaće mašine ženama žrtvama nasilja
Kfor je donirao profesionalne šivaće mašine i druge alate i opremu za krojenje nevladinoj organizaciji “Jeta” sa sedištem u Dečanima za žene koje su žrtve rodno zasnovanog nasilja.
  • 07.08.2020
U Osojanu obeležavanje 19 godina od povratka raseljenih i izbeglih Srba
U nedelju 9. avgusta u Osojanu će biti obeleženo devetnaest godina od početka povratka raseljenih i izbeglih Srba u Metohiju, saopšteno je iz Doma kulture "Gračanica".
  • 07.08.2020
Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je oružani napad na povratničku porodicu Кostić u Vidanju kod Кline potvrda da na Кosovu i dalje "postoje snage koje bi silom da menjaju etničku sliku na terenu".
  • 04.08.2020
Nova pošiljka pomoći Kosovu od EU
U okviru pomoći koji Kosovu daje EU u borbi protiv kovida-19, danas je dodeljeno 30 respiratora za intenzivnu negu, 200 pulsnih oksimetara i 20 elektrokardiografa.
  • 04.08.2020
Fondacija “Delije” iz Beograda, tokom jula, realizovala je niz akcija pomoći srpskom narodu na Kosovu.
  • 04.08.2020
Hoti posetio zdravstvene radnike i čestitao im Bajram
Premijer Кosova, Avdulah Hoti, posetio je danas Nacionalni institut za javno zdravlje Кosova i Кliniku za zarazne bolesti da bi se detaljno informisao o upravljanju pandemijom kovid-19.
  • 31.07.2020