Vesti
Saopštenja

Besplatna provera krvnog pritiska i nivoa šećera u krvi

Odeljenje za zdravstvo i socijalnu zaštitu opštine Gračanica organizovaće akciju besplatne kotrole nivoa šećera u krvi i krvnog pritiska, povodom Svetskog dana borbe protiv dijabetesa, 14. novembra.
Besplatna provera krvnog pritiska i nivoa šećera u krvi
Ilustracija

Akcija će se održati u utorak, 14. novembra u holu zgrade opštine Gračanica, u 10 časova.

Kako je saopšteno iz lokalne samouprave svi građani moći će potpuno besplatno da provere trenutne vrednosti nivoa šećera u krvi i krvnog pritiska i da dobiju savet lekara.

Dan ranije, u ponedeljak 13. novembra u Romskom centru u 12 sati biće održano stručno predavanje o dijabetesu i prevenciji bolesti, gde će takođe biti organizovana akcija provere krvnog pritiska i nivoa šećera u krvi.

Iz Odeljenja za zdravstvo poručuju i da se akcija sprovodi i radi informisanja i edukacije stanovništva o značaju prevencije ranog otkivanja bolesti.Ostale vesti

Bolnici u Gračanici uručeni reagensi za laboratorijske analize obolelih od kovida
Međunarodna organizacija za migracije (IOM), preko Opštine Gračanica, dopremila je KBC-u Priština u Gračanici reagense za laboratorijsku dijagnostiku, odnosno obavljanja neophodnih analiza u praćenju obolelih od kovida-19, saopšteno je iz Opštine Gračanica.
  • 11.05.2021

Eparhija raško-prizrenska izrazila je duboku zabrinutost zbog najnovijih u nizu napada na verske objekte Srpske pravoslavne crkve na Кosovu i Metohiji, navodi se u saopštenju.

  • 11.05.2021
Euleks i Kfor u zajedničkoj vežbi kontrole mase i nemira

Specijalizovana policijska jedinica Misije Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu (Euleks) održala je sa Taktičkim rezervnim bataljonom mađarskog kontingenta Kfor-a, zajedničku obuku o kontroli mase i nemira u kampu Novo Selo, saopšteno je iz Misije Euleks. 

  • 07.05.2021
Srpska lista protv hrvatske vojne baze na Kosovu
"Najstrože se protivimo najavi Hrvatske da se na Kosovu grade vojne baze čime se najdirektnije ugrožava mir i spokojstvo građana", navodi se u zajedničkom saopštenju gradonačelnika opština sa srpskom većinom na Kosovu.
  • 06.05.2021
Majkl Davenport posetio Severnu Mitrovicu
Ambasador misije OEBS-a na Кosovu Majkl Davenport je tokom posete Severnoj Mitrovici razgovarao sa gradonačelnikom Milanom Radojevićem i zamenicom gradonačelnika Adrijanom Hodžić, o aktuelnoj situaciji sa pandemijom, izazovima po pitanju bezbednosti, uključujući najnovije incidente.
  • 05.05.2021
Kancelarija za KiM: Kamenovana kuća porodice Jaćović iz Kosovske Vitine

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je u ponedeljak uveče, kamenovana porodična kuća Aleksandra Jaćovića iz Kosovske Vitine, dok je noćas razbijeno staklo na automobilu đakona iz Orahovca.

  • 04.05.2021