Vesti
Saopštenja

Berkovo: Rešen problem vodosnadbevanja

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić posetio je danas Berkovo, opština Klina i tom prilikom, zajedno sa komandantom Italijanskog kotingenta KFOR-a i zamenikom gradonacelnika opštine Klina, pustio u rad pumpu koja će vodom snabdevati ovo povratničko mesto.

U saopštenju se ističe i da je potpisan sporazum izmedju opštine Klina i vodovodne kompanije “Hidrodrini” kojim se reguliše dalje održavanje vodovodne pumpe i celokupnog sistema vodosnabdevanja ovog mesta.

“Ovom prilikom želim da izrazim svoje zadovoljstvo što smo, zajedno sa opštinom Klina i sa italijanskim kotingentom KFOR-a uspeli da rešimo pitanje vodosnabdevanja ovog povratničkog mesta nakon nekoliko meseci”, istakao je Jevtić.

U saopštenju se dodaje da su meštani izrazili veliku zahavalnost ministru Jevtiću i komandantu italijanskog KFOR-a, kao i predstavnicima opštine Klina, što su uspešno rešili problem vodosnabdevanja njihovog sela.Ostale vesti

UNS i UNS na Кosovu: Tražimo da SL na konferencije poziva sve medije
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Кosovu traži da Srpska lista na konferencije za novinare i događaje koje organizuje poziva sve redakcije koje svakodnevno izveštavaju sa Кosova.
  • 18.10.2021
Kako popuniti glasački listić za gradonačelnika i skupštinu opštine
Na sutrašnjim lokalnim izborima na Kosovu biće dozvoljeno glasanje isključivo licima koja imaju važeća kosovska dokumenta.
  • 16.10.2021
’’Lažni narativ da nijedan vojnik OVK nije počinio nikakav zločin’’
Na početku suđenja Hisniju Gucatiju i Nasimu Haradinaju, koji su optuženi za ometanje rada Specijalizovanog tužilaštva i zastrašivanje i odmazdu prema svedocima, Specijalizovani tužilac Džek Smit saopštio je da se u predmetu radi o „uslovima koji se iziskuju za nepristranu primenu pravde“ i „onome što je potrebno da bi vladavina zakona postala realnost“.
  • 16.10.2021
Civilni sektor i mediji osuđuju upotrebu prekomerne sile u akcijama policije na severu
Grupa organizacija civilnog društva i medija u okviru Inicijative OPEN najoštrije je osudila upotrebu prekomerne sile specijalnih policijskih snaga Vlade Kosova u srpskim opštinama na severu Kosova, kao i njihovo angažovanje na zadacima koje su u nadležnosti lokalnih policijskih snaga, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.
  • 14.10.2021
Omogućiti nesmetan rad novinarima
Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog pokušaja oduzimanja opreme i ometanja rada novinara koji su jutros izveštavali sa protesta u Severnoj Mitrovici i Zvečanu zbog akcije policije iz Prištine i poziva građane i policiju da omoguće novinarima nesmetano obavljanje posla. Postom na Fejsbuku pod naslovom "Albanski i srpski novinari napadnuti su na severu" oglasila se i Asocijacija novinara Kosova (ANK).
  • 13.10.2021
Eparhija raško-prizrenska poziva na smirivanje situacije
Povodom jutrošnje akcije Кosovske policije na severu Кosova i Metohije, pri čemu je  upotrebljeno nasilje protiv srpskih građana, Eparhija raško-prizrenska izražava najveću zabrinutost i poziva na smirivanje situacije, stoji u saopštenju.
  • 13.10.2021