Vesti
Saopštenja

Badnjak ispred Opštine Gračanica

Na Badnji dan ispred Opštine Gračanica postavljen je badnjak. Božićno drvo je ispred zgrade ove institucije dočekala predsednica opštine Ljiljana Šubarić.
Badnjak ispred Opštine Gračanica
Predsednica opština Ljiljana Šubarić (Foto Opština Gračanica)

Po badnjak jutros su bili predstavnici opštine Gračanica, predsednik Skupštine opštine Gračanica Milan Dimitrijević zajedno sa direktorima opštinskih odeljenja, Igorom Aritonovićem, Vladicom Trajkovićem, Dragišom Stojanovićem, Dušanom Cvejićem, Dejanom Dimitrijevićem, Aleksandrom Popovićem i Nebojšom Milovanovićem. U skladu sa običajima, seču badnjaka obavili su u šumi iznad naselja Padalište.

„U ime Skupštine i Opštine Gračanica vernicima čestitam Badnji dan i Božić sa željom da nam donesu snagu da se izborimo sa svim izazovima i da nam donesu mir, ljubav i svako blagostanje“, kazao je Dimitrijević.

Predsednica opštine Ljiljana Šubarić koja je dočekala badnjak koja je sugrađanima poželela da u miru, zdravlju i radosti dočekaju i proslave praznik Hristovog rođenja.

„Neka nam Božić donese ljubav, razumevanje, solidarnost, mir i sreću. Mir Božiji, Hristos se rodi“, kazala je predsednica Šubarić.

Obeležavanje Badnjeg dana nastavlja se večeras u 17 časova u porti manastira Gračanica, gde će se obaviti osvećenje i tradicionalno loženje Badnjaka. Tom činu prisustvovaće predstavnici opštine Gračanica predvođeni predsednicom Ljiljanom Šubarić.Ostale vesti

KP ponovo poziva manjinske zajednice da se prijave na konkurs

Kosovska policija uputila je još jedan pozivi članovima manjinskih zajednica da se prijave na konkurs i postanu deo te službe.

  • 29.01.2023
Dodeljena oprema Dečanskoj vinici i manastiru Zočište
Dečanska vinica i manastir Zočište dobili su opremu za razvoj ekonomije od strane Кancelarije za Кosovo i Metohiju.
  • 28.01.2023
Osmani: Kriminalnim bandama Srbija pokušava da destabilizuje Kosovo
Predsednica Kosova Vjosa Osmani sastala se sa delegacijomm Grupe prijateljstva Austrija-Kosovo, koju je predvodio evropski poslanik Lukas Mandl, a u kojoj su bili visoki austrijski zvaničnici i privrednici. Tom prilikom razgovarano je i o procesu dijaloga, a Osmanijeva je kazala da "Srbija upotrebom kriminalnih grupa na severu pokušava da destabilizuje Kosovo".
  • 27.01.2023
Srpska lista najavljuje žalbu na odluku o eksproprijaciji zemljišta na severu

Predstavnici Srpske liste Zoran Todić i Igor Simić održali su danas sastanak sa vlasnicima parcela, njihovim naslednicima i predstavnicima naselja Lešak, zaseoka Zaselje, sela Mekiniće i sela Dren u opštini Leposavić kojima, kako navode, režim Aljbina Kurtija nastoji da otme zemlju ukupne površine više od 83 hektara "pravnim nasiljem, kršeći sopstvene zakonske regulative, bez ikakvog prethodnog obaveštenja i konsultacija sa vlasnicima parcela, lokalnom samoupravom i legitimnim predstavnicima srpskog naroda".

  • 27.01.2023
Izložba „Manastir Gračanica na starim razglednicama i fotografijama“

Arhiv Kosova i Metohije i Dom kulture „Gračanica“ organizuju izložbu „Manastir Gračanica na starim razglednicama i fotografijama“. Postavka se sastoji od 56 različitih, većinom neobjavljivanih razglednica i fotografija, koje su nastajale od kraja 19. do druge polovine 20. veka. Svečano otvaranje je u ponedeljak 30. januara 2023. godine od 19 časova u Galeriji Doma kulture.

  • 27.01.2023
Osmani odlikovala komandanta Nacionalne garde Ajova
Predsednica Kosovo Vjosa Osmani sastala se sa delegacijom Sjedinjenih Američkih Država, koju je predvodio general-major Benjamin J. Korel, komandant Nacionalne garde Ajove, američki ambasador Đefri Hovenier i drugi visoki zvaničnici odbrane, saopšteno je iz njenog kabineta.
  • 26.01.2023