Vesti
Saopštenja

Asfaltiranje ulica u selima opštine Gračanica

Tokom proteklog vikenda asfaltirane su ulice i javne površine u nekoliko mesta u opštini Gračanica.

Asfaltiranje ulica u selima opštine Gračanica
Asfaltiranje ulica (Foto Opština Gračanica)

U okviru projekta „Rekonstrukcija i asfaltiranje puteva u opštini Gračanica“, asfaltirane su ulice i uređeni prostori u Lepini, Skulanevu i Radevu.

Кako je saopšteno iz Odeljenja za urbanizam Opštine Gračanica, u Lepini je asfaltiran parking prostor i pristupne staze seoskog groblja površine 740 kvadrata, u Skulanevu su asfaltirane četiri ulice ukupne u dužini od preko 300 m, dok je u Radevu asfaltirana ulica „Zlatiborska“, koja vodi do mesnog groblja u dužini od 560 metara, a takođe je rekonstruisan i teren za male sportove površine 237 kvadrata.

Direktorica urbanizma Aleksandra Đekić navodi da će se u narednom periodu nastaviti sa unapređenjem putne infrastrukture i u drugim mestima.Ostale vesti

Klokot: Na pravoslavnom groblju polomljen spomenik

Na srpskom pravoslavnom groblju u Klokotu polomljen je spomenik pokojnom Milanu Nisiću. Oskrnavljeni spomenik su zatekli sinovi, koji su slučaj prijavili policiji, saopšteno je iz Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

  • 04.10.2022
Pozorište „Janićije Popović“: Audicija za predstavu „Gospođa ministarka“
Amatersko pozorište „Janićije Popović“, sekcija glume Doma kulture „Gračanica“, organizuje audiciju za predstavu „Gospođa ministarka“.
  • 04.10.2022
Oproštajni susret Vjose Osmani i Ferenca Kajarija
Predsednica Kosova Vjosa Osmani primila je u oproštajnu posetu komandanta KFOR-a general-majora Ferenca Kajarija.
  • 03.10.2022
Ranjavanje muškarca ispred diskoteke policija označila kao pokušaj ubistva
Ranjavanje Srbina Ljubomira Mirića ispred diskoteke u Gračanici u subotu veče, Kosovska policija je okarakterisala kao pokušaj ubistva.
  • 03.10.2022
Staro Gracko: Raseljenima obezbeđena pijaća voda
U Starom Gracku, u okviru naselja u kojem žive četiri raseljene porodice, sa oko 20 članova domaćinstva, sredstvima Kancelarije za KiM iskopan je bunar sa pijaćom vodom, čime im je rešen višegodišnji problem sa vodosnabdevanjem, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima iz Kancelarije za KiM.
  • 03.10.2022
Putujući bioskop Doma kulture Gračanica
Dom kulture Gračanica ponovo organizuje "Putujući bioskop" u sredinama u kojima živi srpsko stanovništvo na Kosovu.
  • 03.10.2022