Vesti
Saopštenja

Apostolova preuzela dužnost šefa Kancelarije EU na Kosovu

Nova šefica kancelarije EU na Kosovu i Specijalna predstavnica EU Natalija Apostolova preuzela je danas svoju dužnost umesto Samuela Žbogara.
Apostolova preuzela dužnost šefa Kancelarije EU na Kosovu
Natalija Apostolova (Foto news.com)

Kako se navodi u saopšenju EU, ona će se u narednom periodu sastati sa najvišim kosovskim zvaničnicima i ostalim akterima na Kosovu i predstaviće se medijima i široj javnosti.

Apostolova je državljanka Bugarske. Radila je u diplomatskoj administraciji svoje zemlje i u Evropskoj službi za spoljne poslove više od 25 godina.

Najskorije radno mesto joj je bilo na mestu ambasadora i šefice Delegacije EU u Tripoliju u Libija.

Pre toga je Apostolova radila u Kairu u Egiptu na mestu zamenika šefa EU delegacije.

Ona je postavljena kao bugarski diplomata pri Stalnom predstavništvu Bugarske u Svetskoj trgovinskoj organizaciji u Ženevi i Stalnom predstavništvu Bugarske u EU.

Njena karijera u Evropskoj komisiji pri Generalnom direktoratu za proširenje blisko je povezana sa regionom Zapadnog Balkana.Ostale vesti

Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020
Jevtić sa komandantom Kfora o napadima na povratnike
Bezbednosna situacija na Кosovu i u povratničkim sredinama bila je tema sastanka ministra za povratak Dalibora Jevtića i komandanta Кfora, general-majora Mikelea Risija.
  • 28.05.2020
Novo Brdo: Izgradnja kuća za povratnike
U opštini Novo Brdo danas je počela izgradnja osam porodičnih kuća za povratnike.
  • 28.05.2020
Italija donirala opremu Kosovu za borbu protiv koronavirusa
Ambasador Italije Nikola Orlando danas je zajedno sa italijanskim pukovnikom Davidom Kolusijem uručio je pomoć koju je ova zemlja donirala Kosovu u borbi protiv pandemije koronavirusa. Pomoći su primili ministri za javno zdravlje Arben Vitia i unutrašnjih poslova Dželal Svečla.
  • 28.05.2020