Vesti
Saopštenja

Apel poljoprivrednicima da ne pale strnjišta

Opština Gračanica uputila apel stanovništvu da ne pali strnjišta kako bi se izbegle neželjene situacije koje mogu dovesti do ugrožavanja ljudi i imovine.
Apel poljoprivrednicima da ne pale strnjišta
(Foto Kim)

Nadležni iz opštine Gračanica saopštavaju da paljenje strnjišta može biti veoma štetno i opasno, jer je prošle godine ovo isto odeljenje, prilikom visokih temperatura, imalo nekoliko intervencija gašenja požara koji su za posledicu imali uništavanje poljoprivrednih objekata i veće količina žita.

Opština Gračanica poziva stanovništvo da se javi nadležnom službeniku za vanredne situacije Gligoriju Maksimoviću na broj telefona: 049/776-583 ukoliko ima bilo kakvih problema izazvanih paljenjem strnjišta.

Iz odeljenja upozoravaju da će se protiv svakog lica, koje bude prijavljeno za ugrožavanje poseda ili ako bude zatečen na licu mesta,  podneti krivična prijava za podmetanje požara.Ostale vesti

“Narod mora da bude obavešten o epidemiološkoj situaciji”
Predstavnici srpskog civilnog društva i nezavisnih medija na Kosovu pozivaju Krizni štab u Gračanici i nadležene u Kliničko bolničkom centru Priština sa sedištem u Gračanici da hitno obaveste javnost o epidemiološkoj situaciji u srpskim sredinama na centralnom Kosovu, a Krizni štab na severu Kosova podsećaju da neselektivno obaveštava medije.
  • 11.07.2020
Produžen mandat Euleksu na još godinu dana
Predsednik je razmenio pisma sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Borelom u kojima se navodi da je "misiji Euleks produžen mandat na još godinu dana", proučeno je iz u saopštenju iz Kabineta predsednika Kosova Hašima Tačija.
  • 11.07.2020
SENSE i FHP: Kampanja protiv
Povodom 25. godišnjice genocida u Srebrenici, SENSE Centar za tranzicionu pravdu i Fond za humanitarno pravo Kosova okupili su koaliciju od petnaest organizacija civilnog društva iz Hrvatske, BiH, Srbije, Crne Gore i Kosova i pokrenuli kampanju pod naslovom "Srebrenica 25: Zajedno protiv virusa poricanja".
  • 10.07.2020
Apostil pečat se može dobiti i u Mitrovici i Prizrenu
Agencija za civilnu registraciju pri kosovskom Ministarstvu unutrašnjih poslova saopštila je da je zbog rizika od širenja virusa kovid-19 apostil pečat, odnosno pečat za overu, od danas moguće dobiti i u opštinama Mitrovica i Prizren.
  • 09.07.2020
UNDP donirao zaštitnu opremu MRSS i MUP
Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu danas je donirao zaštitnu opremu protiv koronavirusa Ministarstvu rada i socijalnog staranja (MRSS) i Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP).
  • 08.07.2020
Kalkulatori sudskih taksi i krivičnih kazni dostupni građanima
Kalkulatori sudskih taksi i krivičnih kazni biće dostupni od danas građanima na interenet stranici Sudskog saveta Kosova.
  • 08.07.2020