Vesti
Saopštenja

Ansambl Venac uplatio novčanu pomoć porodici Čukarić iz Hoče

Ansambl narodnih igara i pesama Venac uplatio je 110 hiljada dinara na račun Branka Čukarića iz Velike Hoče kome je pre četiri dana ukradena krava.
Ansambl Venac uplatio novčanu pomoć porodici Čukarić iz Hoče
Otac Sava sa Brankom Čukarićem (Foto Eparhija raško-prizrenska)

Nakon što su mediji izveštavali o krađi u Velikoj Hoči, u kojoj je i porodica Čukarić ostala bez krave, članovi ansambla Venac su odlučili da pomognu i na Brankov račun uplatili novac.

“Shvatajući potrebu da Branko što pre obezbedi drugu kravu kako bi prehranio svoje troje maloletne dece, Venac se odmah odazvao javnom pozivu igumana manastira Visoki Dečani Save Janjića da se pomogne Branku. Javili smo monahu Isaiji u Visokim Dečanima, odgovornom za organizaciju pomoći, da je Venac danas, u petak, uplatio pomoć od 110.000 din”, navode iz ansambla.

Kako je saopšteno, Branko Čukarić je izrazio veliku zahvalnost na ovoj pomoći.Ostale vesti

Izvršena primopredaja dužnosti direktora Savetodavnog tima za veze NATO-a na Kosovu
Nemački brigadni general Ralf Peter Hamerstajn preuzeo je dužnost od odlazećeg direktora Savetodavnog tima za veze NATO-a, sunarodnika i kolege brigadnog generala Joakima Hopea.
  • 28.03.2023
Todosijeviću stigao poziv da se javi na izdržavanje zatvorske kazne

Predsedniku Privremenog organa opštine Zvečan Ivanu Todosijeviću stigao je poziv da se u ponedeljak 3. aprila javi u pritvorni centar na izdržavanje zatvorske kazne zbog njegove izjave o Račku, a da mu prethodno nije uručena presuda, saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

  • 28.03.2023
Tribina o potrebi saradnje Grka i Srba radi očuvanja hrišćanstva

Udruženje Srpsko-grčko društvo i Dom kulture „Gračanica“ organizuju tribinu sa temom "Ujedinjenje radi očuvanja hrišćanstva i pravoslavnog identiteta Grka i Srba u doba globalizacije" u sredu 29. marta 2023. godine od 18 časova u čitaonici „Darinka Jevrić“ Doma kulture „Gračanica“.

  • 28.03.2023
Petković: Porodici iz Lipljana peti put obijena kuća

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da je porodici Slavić iz Lipljana obijena kuća peti put, ali da nije pričinjena veća materijalna šteta.

  • 27.03.2023
Dodeljeno još 62 miliona evra Kosovu u okviru IPA programa
Ambasador EU-a na Kosovu, Tomaš Sunjog uručio je zameniku premijera Besniku Bisljimiju 16. po redu godišnji Finansijski sporazum između Evropske unije i Kosova u okviru EU Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA). U pitanju je sporazum vredan 62 miliona evra.
  • 24.03.2023
Srpska lista obrazložila odluku o neučestvovanju na aprilskim izborima
’’Odluka naše stranke da ne učestvuje na izborima je posledica kontinuiranog institucionalnog nasilja koje nad našim narodom sprovodi režim Aljbina Кurtija, lišavajući Srbe svih ljudskih prava (...), a pre svega neispunjenja naših jasnih zahteva zbog kojih smo napustili kosovske institucije, a to je formiranje Zajednice srpskih opština i povlačenje svih specijalaca sa severa Кosova i Metohije’’, saopšteno je iz Srpske liste.
  • 23.03.2023