Vesti
Saopštenja

Ansambl "Venac": Škola skijanja na Kopaoniku za decu sa Kosova

Ansambl "Venac" u saradnji sa agencijom za prevoz "Kimko" iz Gračanice i Skijališta Srbije, organizovao je školu skijanja na Kopaoniku za petnaestoro dece i mladih sa Kosova uzrasta od sedam do 17 godina.
Ansambl
Deca sa Kosova na Kopaoniku (Foto Venac)

Polaznici su bili deca iz porodica koja su socijalno ugrožena i deca bez oba ili jednog roditelja, a škola skijanja je organizovana u periodu od 13. do 15. januara, navodi se u saopštenju iz ansambla “Venac”.

Trodnevnu školu skijanja na Кopaoniku pomogla je kompanija Skijališta Srbije koja je donirala besplatne ski-paseve, a prevoz je obezbedila agencija za prevoz “Кimko” iz Gračanice.

Besplatnu obuku skijanja deci su omogućila tri profesora fizičkog vaspitanja - Nenad Rusimović iz Dobrotina, Milan Rašić iz Lepine i Slobodan Vasić iz Donje Brnjice.

Ansambl “Venac” bio je odgovoran za organizaciju ove humanitarne akcije, gde je ujedno donirao troškove za iznajmljivanje ski-opreme, zaključuje se u saopštenju.Ostale vesti

Kancelarija za KiM: Nedopustivo skrnavljenje ploče
Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije osudila je jučerašnje rušenje spomen ploče u blizini Velike Hoče.
  • 04.12.2021
Preispitati odluku o dodeli nagrade za „Najbolju praksu u primeni Zakona o upotrebi jezika“
Izražavamo snažno protivljenje odluci o dodeli nagrade za „Najbolje prakse u primeni Zakona o upotrebi jezika“ u trenutku kada je pravovremena i jezički ispravna informacija na srpskom jeziku u najvećem broju slučajeva nedostižna i kada smo svedoci brojnih primera kako javne institucije krše pravo na informisanje na srpskom jeziku, navodi se u zajedničkom saopštenju članova Empirike.
  • 03.12.2021
Optužnica za organizovanje i učešće u terorističkoj grupi
Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu u Posebnom odeljenju Osnovnog suda u Prištini protiv okrivljenog N.L. zbog učešća u ratu u Siriji.
  • 03.12.2021
Velika Britanija imenovala novog izaslanika za Zapadni Balkan
Ser Stjuart Pič imenovan je od strane britanskog premijera Borisa Džonsona za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan.
  • 02.12.2021
Apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima preko platforme eKosova
Ministarstvo finansija, rada i transfera Kosova obaveštava građane da će se apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima obavljati preko platforme eKosova.
  • 01.12.2021
Jevtić: Ski centar Brezovica neiskorišćeni resurs
Novi gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić svoj mandat započeo je posetom Ski centru Brezovica i razgovorom sa zaposlenima. Kazao je da je Ski centar najznačajnije ekonomsko pitanje opštine i da je neiskorišćen resurs.
  • 01.12.2021