Vesti
Saopštenja

Ansambl "Venac": Škola skijanja na Kopaoniku za decu sa Kosova

Ansambl "Venac" u saradnji sa agencijom za prevoz "Kimko" iz Gračanice i Skijališta Srbije, organizovao je školu skijanja na Kopaoniku za petnaestoro dece i mladih sa Kosova uzrasta od sedam do 17 godina.
Ansambl
Deca sa Kosova na Kopaoniku (Foto Venac)

Polaznici su bili deca iz porodica koja su socijalno ugrožena i deca bez oba ili jednog roditelja, a škola skijanja je organizovana u periodu od 13. do 15. januara, navodi se u saopštenju iz ansambla “Venac”.

Trodnevnu školu skijanja na Кopaoniku pomogla je kompanija Skijališta Srbije koja je donirala besplatne ski-paseve, a prevoz je obezbedila agencija za prevoz “Кimko” iz Gračanice.

Besplatnu obuku skijanja deci su omogućila tri profesora fizičkog vaspitanja - Nenad Rusimović iz Dobrotina, Milan Rašić iz Lepine i Slobodan Vasić iz Donje Brnjice.

Ansambl “Venac” bio je odgovoran za organizaciju ove humanitarne akcije, gde je ujedno donirao troškove za iznajmljivanje ski-opreme, zaključuje se u saopštenju.Ostale vesti

Kancelarija za KiM: Vakcinisano 10.500 Srba sa Kosova
U srpskim sredinama na Кosovu za vakcinaciju protiv virusa kovid-19 protekle nedelje prijavljeno je blizu 1.700 građana, što je skoro tri puta više nego nedelju dana pre, saopštila je Kancelarija za KiM. Do sada je vakcinisano 10.500 osoba, a revakcinisano 8.000.
  • 07.03.2021
Kancelarija za KiM: Obijena crkva u Klokotu
"Pravoslavna Crkva Svetog Petra i Pavla u Кlokotu obijena je na Zadušnice, a lopovi su iz nje odneli novac i određeni mobilijar", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.
  • 06.03.2021
Opština Gračanica u žutoj zoni

Ministarstvo zdravlja Kosova napravilo je novu kategorizaciju opština na osnovu broja novih slučajeva kovida-19 na 100.000 stanovnika. U vremenskom intervalu od sedam dana opština Gračanica će biti u takozvanoj žutoj zoni.

  • 05.03.2021
Zadušnice uz stroge mere
Zimske Zadušenice će sutra biti obeležene, ali u skladu sa propisanim pravilima i  merama zaštite od epidemije kovidom-19, poručuju je iz Kriznog štaba opštine Gračanica.
  • 05.03.2021
Osmani završila dvodnevnu posetu Švajcarskoj

Vršiteljka dužnosti predsednice Kosova Vjosa Osmani završila je dvodnevnu posetu Švajcarskoj, gde je boravila na poziv švajcarskog Parlamenta, saopšteno je iz Predsedništva.

  • 04.03.2021
Petković: Kurti najavljujući referendum ruši međunarodno pravo
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, reagovao je saopštenjem na današnju izjavu lidera Pokreta Samoopredeljenje Aljbina Kurtija, da je za ujednjenje Kosova sa Albanijom potreban zakon o referendumu. Petković ističe da time Kurti ne ruši samo međunarodno pravo, već i svaku mogućnost stvaranja trajnog mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu.
  • 04.03.2021