Vesti
Saopštenja

Ansambl "Venac" i agencija "Kimko" organizovali trodnevni izlet

Ansambl narodnih igara i pesama "Venac" i agencija za prevoz "Кimko" iz Gračanice organizovali su humanitarnu akciju, trodnevni izlet na Кopaoniku i u Rajskoj banji kod Banjske, za petnaest mališana.
Ansambl
Detalj sa izleta na Kopaoniku (Foto Ansamlb Venac)

"Izabrano je 15. dece iz Gračanice koja pohađaju školu folkora u Ansamblu `Venac` i njihova braća i sestre, a koja su iz socijalnih kategorija, i deca bez oba ili jednog roditelja", ističe se u saopštenju.

U saopštenju dostavljenom medijima ističe se da je trodnevni izlet koji je bio organizovan od 2. do 5. januara 2021. godine sadržao skijanje, sankanje i plivanje.

"Prvog dana izleta deca su na Кopaoniku učila skijanje uz pomoć instruktora iz Prilužja i К. Mitrovice koji su ih besplatno podučavali. Drugog dana deca su pola dana provela na Кopaoniku sankajući se a pola dana na bazenu u Rajskoj banji. Trećeg dana deca su dan provela na bazenu u Rajskoj banji".

Nismo bili u mogućnosti da obezbedimo i smeštaj pa su zato deca svakog dana ujutru putovala a u večernjim satima se vraćala za Gračanicu i to deci nije smetalo već su iskoristila priliku da se druže i tokom prevoza, dodaje se u saopštenju ansambla "Venac".

Agencija za prevoz "Кimko" bila je zadužena za besplatan prevoz dok je ansambl "Venac" donirao troškove za ski-opremu, ski-paseve, sanke i drugu opremu za sankanje, kao i troškove za bazen i ishranu u Rajskoj banji, zaključuje se u saopštenju.Ostale vesti

Kvinta: Obezbediti transparentan izborni proces bez političkog uplitanja
Centralna izborna komisija mora osigurati da izborni proces bude transparentan i bez političkog uplitanja, saopšteno je nakon sastanka ambasadora zemalja Kvinte sa predsedavajućom CIK-a Valjdetom Dakom.
  • 25.01.2021
EU pokrenula projekat za reformu pravosudnog sistema na Kosovu
Šef Kancelarije EU na Kosovu, Tomaš Sunjok pokrenuo je Program Evropske unije na Kosovu za pravosudni sektor. Projekat će se realizovati do januara 2024. godine i ima budžet od 7 miliona evra. Kako se navodi, EU trenutno ulaže oko 50 miliona evra od sredstava iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć u vladavinu prava na Kosovu.
  • 25.01.2021
Opština Gračanica od večeras u žutoj zoni

Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je novu odluku o podeli opština po zonama prema broju zaraženih na 100.000 stanovnika. Opština Gračanica od večeras se nalazi u žutoj zoni.

  • 22.01.2021
Petković sa Gujonom o zalaganju za bolji život Srba na Kosovu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je sa osnivačem humanitarne organizacije „Solidarnost za Кosovo“ Arnoom Gujonom.
  • 22.01.2021
OG: Fondacija
Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović primio je danas predstavnike Fondacije „Delije“  koji će tradicionalno i ove godine najmlađima sa teritorije ove loklane samouprave podeliti paketiće kao i laptopove, tablet računare i telefone kao i novac za 16 mališana iz socijalno ugroženih porodica, navodi se u saopštenju.
  • 22.01.2021
Petković sa ambasadorom Italije u Srbiji o Kosovu i položaju Srba
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je se sa ambasadorom Italije u Republici Srbiji Кarlom Lo Кašom o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu, položaju srpskog naroda, navodi se u saopštenju.
  • 21.01.2021