Vesti
Saopštenja

Ansambl "Venac" i agencija "Kimko" organizovali trodnevni izlet

Ansambl narodnih igara i pesama "Venac" i agencija za prevoz "Кimko" iz Gračanice organizovali su humanitarnu akciju, trodnevni izlet na Кopaoniku i u Rajskoj banji kod Banjske, za petnaest mališana.
Ansambl
Detalj sa izleta na Kopaoniku (Foto Ansamlb Venac)

"Izabrano je 15. dece iz Gračanice koja pohađaju školu folkora u Ansamblu `Venac` i njihova braća i sestre, a koja su iz socijalnih kategorija, i deca bez oba ili jednog roditelja", ističe se u saopštenju.

U saopštenju dostavljenom medijima ističe se da je trodnevni izlet koji je bio organizovan od 2. do 5. januara 2021. godine sadržao skijanje, sankanje i plivanje.

"Prvog dana izleta deca su na Кopaoniku učila skijanje uz pomoć instruktora iz Prilužja i К. Mitrovice koji su ih besplatno podučavali. Drugog dana deca su pola dana provela na Кopaoniku sankajući se a pola dana na bazenu u Rajskoj banji. Trećeg dana deca su dan provela na bazenu u Rajskoj banji".

Nismo bili u mogućnosti da obezbedimo i smeštaj pa su zato deca svakog dana ujutru putovala a u večernjim satima se vraćala za Gračanicu i to deci nije smetalo već su iskoristila priliku da se druže i tokom prevoza, dodaje se u saopštenju ansambla "Venac".

Agencija za prevoz "Кimko" bila je zadužena za besplatan prevoz dok je ansambl "Venac" donirao troškove za ski-opremu, ski-paseve, sanke i drugu opremu za sankanje, kao i troškove za bazen i ishranu u Rajskoj banji, zaključuje se u saopštenju.Ostale vesti

Vjosa Osmani otputovala u Njujork
Predsednica Kosova Vjosa Osmani je otputovala u Njujork u pratnji ministarke spoljnih poslova Donike Gervale, gde će na marginama 76. sesije Skupštine Ujedinjenih nacija imati niz sastanaka sa delegacijama nekoliko država učesnica, predsednicima, premijerima i ministrima spoljnih poslova.
  • 19.09.2021
Petković sa ambasadorom Belgije o Kosovu
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je  sa ambasadorom Kraljevine Belgije u Srbiji Kunradom Adamom, koga je upoznao sa položajem srpskog naroda na Kosovu i tokom dijaloga Beograda i Prištine, saopšteno je iz Kancelarije za KiM. 
  • 16.09.2021
Grupa izbeglica iz Avganistana otputovala za Veliku Britaniju
Britanska ambasada u Prištini saopštila je da je grupa od 117 evakuisanih građana Avganistana povezanih sa Nato-om napustila Kosovo i otputovala za Veliku Britaniju. 
  • 16.09.2021
Petković sa Lo Kašom i Harčenkom o dijalogu i političkoj situaciji na Kosovu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je sa ambasadorima Italije i  Ruske Fedracije u Republici Srbiji Karlom Lo Kašom i Aleksandrom Bocan Harčenkom o poslednjoj rundi razgovora Beograda i Prištine, održanoj nedavno u Briselu i o aktuelnoj političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

  • 14.09.2021
YIHR: Građani moraju znati sadržaj dogovora o otvaranju tajnih arhiva
Inicijativa mladih za ljudska prava Srbija (YIHR Srbija) i Inicijativa mladih za ljudska prava Kosovo (YIHR Kosovo) zahtevaju od pregovaračkih timova Beograda i Prištine da što pre objave dokument na srpskom i albanskom jeziku o razmeni, odnosno otvaranju tajnih arhiva kako bi javnost, a pre svega porodice nestalih bile upoznate sa daljim koracima u potrazi za nestalim osobama.
  • 13.09.2021
Kosovski zvaničnici odali počast žrtvama 11. septembra
Predsednica Kosova Vjosa Osmani, predsednik Skupštine Gljauk Konjufca i premijer Kosova Aljbin Kurti su, zajedno sa zamenikom američkog ambasadora Nikolasom Đakobom, odali počast i položili venac kod spomen ploče „Kosovo se seća“, povodom 20. godišnjice terorističkih napada na SAD, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.
  • 11.09.2021