Vesti
Saopštenja

Ansambl "Venac" i agencija "Kimko" organizovali trodnevni izlet

Ansambl narodnih igara i pesama "Venac" i agencija za prevoz "Кimko" iz Gračanice organizovali su humanitarnu akciju, trodnevni izlet na Кopaoniku i u Rajskoj banji kod Banjske, za petnaest mališana.
Ansambl
Detalj sa izleta na Kopaoniku (Foto Ansamlb Venac)

"Izabrano je 15. dece iz Gračanice koja pohađaju školu folkora u Ansamblu `Venac` i njihova braća i sestre, a koja su iz socijalnih kategorija, i deca bez oba ili jednog roditelja", ističe se u saopštenju.

U saopštenju dostavljenom medijima ističe se da je trodnevni izlet koji je bio organizovan od 2. do 5. januara 2021. godine sadržao skijanje, sankanje i plivanje.

"Prvog dana izleta deca su na Кopaoniku učila skijanje uz pomoć instruktora iz Prilužja i К. Mitrovice koji su ih besplatno podučavali. Drugog dana deca su pola dana provela na Кopaoniku sankajući se a pola dana na bazenu u Rajskoj banji. Trećeg dana deca su dan provela na bazenu u Rajskoj banji".

Nismo bili u mogućnosti da obezbedimo i smeštaj pa su zato deca svakog dana ujutru putovala a u večernjim satima se vraćala za Gračanicu i to deci nije smetalo već su iskoristila priliku da se druže i tokom prevoza, dodaje se u saopštenju ansambla "Venac".

Agencija za prevoz "Кimko" bila je zadužena za besplatan prevoz dok je ansambl "Venac" donirao troškove za ski-opremu, ski-paseve, sanke i drugu opremu za sankanje, kao i troškove za bazen i ishranu u Rajskoj banji, zaključuje se u saopštenju.Ostale vesti

Petković: Kurti priziva sukobe
"Nema sumnje da Aljbin Кurti i najnovijom izjavom pokazuje da otvoreno želi rat, a ne dijalog i dogovor! Ako Кurti javno potvrđuje da Zajednica srpskih opština nikada neće biti formirana, a da Srbi moraju da prihvate jednostrane i nasilne odluke o tablicama i ličnim kartama, svima je jasno da Кurti priziva sukobe na Кosovu i Metohiji", navedeno je u najnovijem saopštenju za javnost direktora Кancelarije za Кosovo i Metohiju dr Petra Petkovića.
  • 08.08.2022
Nastavljena akcija ’’Brezovica’’
Osnovno tužilaštvo u Uroševcu u koordinaciji i saradnji sa Upravom za teška krivična dela (DKR) u Prištini, Inspektoratom Ministarstva životne sredine, Odeljenjem za zaštitu životne sredine, Inspektoratom opštine, Direkcijom nacionalnog paraka "Šara" i Katastarskom agencijom Kosova i danas vrši inspekcijski nadzor na području Brezovice.
  • 08.08.2022
Petković: Bisljimi izgubio kredibilitet
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petkovića izjavio je da je glavni prištinski pregovarač Besnik Bisljimi izgubio svaki kredibilitet da govori o procesu dijaloga i postignutim sporazumima.
  • 06.08.2022
Petković: Očekuje nas značajna diplomatska borba

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković sastao se sa zamenikom načelnika Odseka za Zapadni Balkan u Ministarstvu inostranih poslova Savezne Republike Nemačke, Jergensom Frederikom sa kojim je razgovarao o dijalogu Beograda i Prištine, s posebnim osvrtom na poslednja dešavanja na severu, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

  • 05.08.2022
UNS i DNКiM: Zaštititi novinare Radio Goraždevca od pretnji
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom Društvom novinara Кosova i Metohije (DNКiM) osuđuje verbalne pretnje koje je novinaru Miliću Petroviću uputio sin radnice policijske stanice u Goraždevcu Momir Bulatović zbog teksta koji je objavljen na portalu Radio Goraždevca i traže efikasnu istragu ovog incidenta.
  • 04.08.2022
Nastavljeno izdavanje ličnih karata
Kosovsko Ministarstvo unutrašnjih poslova i Agencija za civilnu registraciju obaveštavaju javnost da je popravljen uređaj za personalizaciju ličnih dokumenata koji je na nekoliko dana onemogućio izdavanje ličnih karata.
  • 04.08.2022