Vesti
Saopštenja

Andrejević: Blaćenje i osporavanje rada Doma zdravlja

Direktor Doma zdravlja Gračanica Aleksa Andrejević reagovao je na optužbe bivše direktorke Rade Trajković da joj je ugroženo pravo na rad u toj zdravstvenoj ustanovi.
Andrejević: Blaćenje i osporavanje rada Doma zdravlja
Dom zdravlja Gračanica (Foto arhiva KIM)

Andrejević kaže da te pritužbe imaju za cilj javno blaćenje i osporavanje rada Doma zdravlja Gračanica.

U saopštenju dostavljenom medijima Andrejević kaže da iza svih optužbi bivše direktorke Rade Trajković stoji težnja da se skrene pažnja sa zatečenog činjeničnog stanja u Domu zdravlja, a to je dug koji iznosi 100 miliona dinara. On dodaje da su taj dug ustanovile nadležne stručne komisije kao i veliki broj nepravilnosti u rukovođenju ovom zdravstvenom institucijom.

"Sa novim rukovodstvom Dom zdravlja prvi put, nakon deset godina, ima transparentno i uspešno poslovanje. Nabavljena je nova količina lekova i materijala za rad. I pored poteškoća koje su uzrokovane lošim rukovođenjem bivše direktorke, Dom zdravlja je za samo pet meseci, pored blokiranog računa zbog duga od 100 miliona dinara uspeo da prepolovi troškove“, kaže u saopštenju direktor Aleksa Andrejević.

Andrejević u saopštenju objašnjava i razloge zbog kojih je prestala potreba za daljim angažovanjem Trajkovićeve.

„Bivša direktorka je radnik Medicinskog fakulteta – Kliničko bolničkog centra. Nakon smene nastavila je da radi u Domu zdravlja sa radnim angažovanjem. U međuvremenu, specijalizant Doma zdravlja položio je specijalistički ispit iz ORL i započeo specijalistički rad, te je prestala potreba za njenim daljim radnim angažovanjem u ovoj zdravstvenoj ustanovi“, objašnjava Andrejević.

Kako je saopšteno javnost će o svemu biti obaveštena na konferenciji za štampu narednih dana.Ostale vesti

"Odluka takozvanog Vrhovnog suda Кosova da potvrdi osuđujuću presudu Nenadu Arsiću, Srbinu iz Čaglavice, novi je u nizu dokaza pristrasnosti sudskih instanci iz Prištine", stoji u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju dostavljenom medijima.

  • 20.10.2021
Sofronijević u stabilnom stanju

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obišao je i razgovarao danas u Urgentnom centru u Beogradu sa Srećkom Sofronijevićem, Srbinom iz Zvečana ranjenim prošle nedelje tokom akcije kosovskih specijalaca na severu, saopšteno je iz Kancelarije.

  • 20.10.2021
UNS i UNS na Кosovu: Tražimo da SL na konferencije poziva sve medije
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Кosovu traži da Srpska lista na konferencije za novinare i događaje koje organizuje poziva sve redakcije koje svakodnevno izveštavaju sa Кosova.
  • 18.10.2021
Kako popuniti glasački listić za gradonačelnika i skupštinu opštine
Na sutrašnjim lokalnim izborima na Kosovu biće dozvoljeno glasanje isključivo licima koja imaju važeća kosovska dokumenta.
  • 16.10.2021
’’Lažni narativ da nijedan vojnik OVK nije počinio nikakav zločin’’
Na početku suđenja Hisniju Gucatiju i Nasimu Haradinaju, koji su optuženi za ometanje rada Specijalizovanog tužilaštva i zastrašivanje i odmazdu prema svedocima, Specijalizovani tužilac Džek Smit saopštio je da se u predmetu radi o „uslovima koji se iziskuju za nepristranu primenu pravde“ i „onome što je potrebno da bi vladavina zakona postala realnost“.
  • 16.10.2021
Civilni sektor i mediji osuđuju upotrebu prekomerne sile u akcijama policije na severu
Grupa organizacija civilnog društva i medija u okviru Inicijative OPEN najoštrije je osudila upotrebu prekomerne sile specijalnih policijskih snaga Vlade Kosova u srpskim opštinama na severu Kosova, kao i njihovo angažovanje na zadacima koje su u nadležnosti lokalnih policijskih snaga, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.
  • 14.10.2021