Vesti
Saopštenja

Američka ambasada donirala opremu tužiocima i prihvatilištima

Predstavnici Kancelarije Ambasade SAD za međunarodni programa za narkotike i sprovodjenje zakona (INL)  donirali  su laptop računare i drugu opremu tužiocima, zaštitnicima žrtava i prihvatilištvima za žrtve porodičnog nasilja kako bi pomogli žrtvama porodičnog nasilja, navodi se u saopštenju.  
Američka ambasada donirala opremu tužiocima  i prihvatilištima
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

Iz ambasade navode da će tužioci i zaštitnici žrtava koristiti laptop računare za brži odgovor na incidente, koji se često dešavaju van uobičajenog radnog vremena, i dodaju da će oprema omogućiti tužiocima da odmah pokrenu postupak protiv zlostavljača.

„Prihvatilišta za žrtve nasilja u porodici koristiće opremu kako bi zadovoljili potrebe žrtava kojima nude utočište, posebno kako bi omogućili deci žrtvama da učestvuju u onlajn nastavi“, navodi se u saopštenju.

Ambasada SAD upozorava na nagli porasti slučajeva nasilja u porodici tokom epidemije Kovida-19 i apeluje na sva lica koja trpe nasilje u porodici, da potraže pomoć pozivajući besplatan broj 0800 011 112 ili policiju na 192 ili 0800 19 999.

 Ostale vesti

“Epidemiološka situacija u opštini Gračanica pod kontrolom”
Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović održao je sastanak sa direktorima zdravstvenih institucija. Ocenjeno je da je epidemiološka situacija u ovoj lokalnoj samoupravi pod kontolom, “uprkos tome što je ona nešto lošija u odnosu na predhodni period”.
  • 06.07.2020
Priština: Izmenjeni režim rada Centra za registraciju vozila i CID
Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova i Agencija za civilnu registraciju doneli su odluku da obustave rad sa strankama u Centru za registraciju vozila i Centru za izdavanje dokumenata (CID) u Prištini nakon što je kod nekoliko službenika potvrđen koronavirus.
  • 06.07.2020
OG:Pojačana kontrola objekata uslužne delatnosti
Opštinsko odeljenje inspekcije sprovodi kontrolu trgovinskih, ugostiteljskih i svih drugih objekata uslužene delatnosti na teritoriji opštine, saopšteno je iz opštine Gračanica. 
  • 05.07.2020
Gračanica: Opštinski Krizni štab poziva na poštovanje mera
Opština Gračanica i opštinski Кrizni štab obaveštavaju građane da nadležne opštinske službe aktivno rade na terenu i u skladu sa svojim mogućnostima nastoje da zaustave širenje kovid-19 nakon što je iz Кliničkog centra Priština sa sedištem u Gračanici saopšteno da je virus potvrđen kod četiri pacijenta sa teritorije ove lokalne samouprave. Obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru.
  • 04.07.2020
Dva nova kamiona za JKP “Ekologija”
Regionlna kompanija za upravljanje otpadom “Pastrimi” danas je ustupila dva kamiona na korišćenje Javno–Komunalnom preduzeću “Ekologija”.
  • 03.07.2020
Nova donacija Kfora u borbi protiv Kovida 19
Kfor je izvršio drugu isporuku opreme za ličnu zaštitu zdravstvenim ustanovama i drugim institucijama na Kosovu u poslednje dve nedelje u znak podrške lokalnom odgovoru na pandemiju Kovid 19.
  • 03.07.2020