Vesti
Saopštenja

Ambasador Godfri uputio čestitku povodom ustoličenja patrijarhu Porfiriju

Patrijarh srpski Porfirije razgovarao je u Patrijaršijskoj rezidenciji u Beogradu sa  ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Republici Srbiji Entonijem Godfrijem.
Ambasador Godfri uputio čestitku povodom ustoličenja patrijarhu Porfiriju
Entoni Godfri i patrijarh Porfirije (Foto SPC)9

Ambasador Godfri je u ime Sjedinjenih Američkih Država čestitao patrijarhu Porfiriju ustoličenje u tron poglavara Srpske Pravoslavne Crkve, poželevši mu dobro zdravlje i uspeh u duhovnom staranju za povereni mu verni narod.

Patrijarh srpski Porfirije je zahvalio na čestitkama i lepim željama, naglasivši da ceni napore ambasadora Godfrija na unapređenju srpsko-američkih odnosa.

Prijemu su prisustvovali vikarni episkop remezijanski Stefan, politički savetnik ambasade Majkl Кeleher, politički sekretar ambasade Tomas Li i šef Kabineta patrijarha srpskog đakon dr Aleksandar Praščević, napominje se u saopštenju informativne službe SPC dostavljenom medijima.Ostale vesti

U Briselu o evropskom putu Kosova: Nastaviti reforme, sprovesti dogovoreno
Na sastanku u Briselu su članovi Saveta za stabilizaciju i pridruživanje (SA) razmotrili napredak Kosova na evropskom putu nakon objavljivanja Izveštaja Evropske komisije o Kosovu za 2021.
  • 08.12.2021
Kancelarija za KiM: U Suvom Grlu renovirana ambulanta
U selu Suvo Grlo, u opštini Srbica, danas je otvorena kompletno renovirana ambulanta sredstvima Кancelarije za Кosovo i Metohiju.
  • 08.12.2021
Nagrada za glumce Amaterskog pozorišta
Odlukom stručnog žirija mladim glumcima Amaterskog pozorišta „Janićije Popović“ Doma kulture „Gračanica“, Mateji Dimitrijeviću i Nataliji Josifović, juče je na devetom festivalu „Lektirići EX YU fest“ uručeno priznanje za najbolje glumačko ostvarenje u predstavi „Misterija nestalog jajeta“.
  • 08.12.2021
Jevtić sa predstavnicima KAP-a o Ski centru Brezovica
Predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić se sastao sa predstavnicima Кosovske agencije za privatizaciju (КAP) sa kojima je razgovarao o Ski centru Brezovica, ali i o statusu ostalih društvenih preduzeća na teritoriji opštine Štrpce, saopšteno je iz te lokalne samouprave.
  • 07.12.2021
Predsednica opštine razgovarala sa novinarima
Predsednica opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić razgovarala je danas sa novinarima i predstavnicima medija koji izveštavaju sa područja opštine Gračanica.
  • 07.12.2021
Audicija za predstavu “Ljubav u getu” 8. decembra
Amatersko pozorište „Janićije Popović“ sekcija Doma kulture „Gračanica“ u sredu 08. decembra 2021. godine u dva termina od 15 i 19 časova organizuje audiciju za predstavu „Ljubav u getu“.
  • 06.12.2021