Vesti
Saopštenja

Ambasada SAD-a uputila čestitke kosovskim zvaničnicima

Američka ambasada na Kosovu čestitala je kosovskim zvaničnicima na potpisivanju sporazuma sa Evropskom mrežom operatera za prenos električne energije, navodi se u saopštenju.
Ambasada SAD-a uputila čestitke kosovskim zvaničnicima
Ilustracija (Foto arhiva Kim)

U saopštenju ambasade SAD-a se napominje se da odobrenje ovog sporazuma dovodi do ostvarenja projekta započetog 2013. godine, kako bi se povećala energetska sigurnost u regionu.

"Sjedinjene Države su ohrabrile aktere da pronađu kreativna i održiva rešenja za podsticanje dalje ekonomske integracije. Radujemo se što ćemo nastaviti da sarađujemo sa Kosovom i mnogim njegovim partnerima dok sprovodi ovu odluku i dalje se integriše u evropsku zajednicu", navodi se u saopštenju američke ambasade.Ostale vesti

Kancelarija za KiM: Nedopustivo skrnavljenje ploče
Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije osudila je jučerašnje rušenje spomen ploče u blizini Velike Hoče.
  • 04.12.2021
Preispitati odluku o dodeli nagrade za „Najbolju praksu u primeni Zakona o upotrebi jezika“
Izražavamo snažno protivljenje odluci o dodeli nagrade za „Najbolje prakse u primeni Zakona o upotrebi jezika“ u trenutku kada je pravovremena i jezički ispravna informacija na srpskom jeziku u najvećem broju slučajeva nedostižna i kada smo svedoci brojnih primera kako javne institucije krše pravo na informisanje na srpskom jeziku, navodi se u zajedničkom saopštenju članova Empirike.
  • 03.12.2021
Optužnica za organizovanje i učešće u terorističkoj grupi
Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu u Posebnom odeljenju Osnovnog suda u Prištini protiv okrivljenog N.L. zbog učešća u ratu u Siriji.
  • 03.12.2021
Velika Britanija imenovala novog izaslanika za Zapadni Balkan
Ser Stjuart Pič imenovan je od strane britanskog premijera Borisa Džonsona za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan.
  • 02.12.2021
Apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima preko platforme eKosova
Ministarstvo finansija, rada i transfera Kosova obaveštava građane da će se apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima obavljati preko platforme eKosova.
  • 01.12.2021
Jevtić: Ski centar Brezovica neiskorišćeni resurs
Novi gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić svoj mandat započeo je posetom Ski centru Brezovica i razgovorom sa zaposlenima. Kazao je da je Ski centar najznačajnije ekonomsko pitanje opštine i da je neiskorišćen resurs.
  • 01.12.2021