Ambasada SAD pozvala Tačija da imenuje predstavnike CIK-a

Ambasada SAD u Prištini izrazila je zabrinutost zbog kašnjenja u imenovanju predstavnika Centralne izborne komisije (CIK) i pozvala Hašima Tačija da “odmah imenuje predstavnike CIK-a”.

Podeli ovaj članak sa:
 • Ilustracija (Foto Shutterstock)

U saopštenju ambasade SAD navode da je zbog kašnjenja od više od godinu dana onemogućeno CIK-u da obavlja svoje osnovne funkcije.

“Više od 30 članova skupštine opštine i jedan član Skupštine Kosova nisu bili u mogućnosti da preuzmu svoje dužnosti zbog kašnjenja. Ovaj neuspeh je povećao percepciju javnosti da je čak i jedna od najefektivnijih i nestranačkih institucija na Kosovu izložena političkom mešanju”, navodi se u saopštenju.

Ambasada SAD poziva predsednika Kosova Hašima Tačija “da odmah imenuje predstavnike CIK-a, i time osposobi instituciju kako bi radila na kredibilan i nezavisan način za dobrobit naroda Kosova”.

 

Ostale vesti

 • “Ideologija mržnje prisutna među separatistima”

  “Ideologija mržnje prisutna među separatistima”

  Kancelarija za KiM istče da je ideologija mržnje i dalje sveprisutna među separatistima, ali i da je “šovinističko orgijanje na КiM činjenica koja nikoga na zapadu ne uzbuđuje, jer to su samo srpski grobovi”, navodi se u saopštenju.

 • "Dok postiji Bela vila, biće i Srba u Velikoj Hoči

  U organizaciji Srpskog kulturnog centra i Instituta za srpsku kulturu danas je u Prištini predstavljen stari Vaskršnji običaj Bela vila koji se sreće još samo u Velikoj Hoči i koji je upisan u Nacionalni registar nematerijalnog kulturnog nasleđa Republike Srbije.  Svoje istraživanje u Srpskom kulturnom centru predstavio je dr Aleksandar Pavlović, naučni saradnik u Institutu za srpsku kulturu.

 • Ministri poljoprivrede u Prištini od 11. do 13. novembra

  Ministri poljoprivrede u Prištini od 11. do 13. novembra

  U saopštenju MPRRŠ ističe se da će sastanak ministara poljoprivrede iz zemalja jugoistočne Evrope biti održan od 11. do 13. novembra u Prištini. Ministarka poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Dijana Živić učestovaće na tom sastanku.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane