Vesti
Saopštenja

Ambasada SAD poziva na mirne proteste

Ambasada SAD u Prištini poziva predstavnike vlasti, opozicione stranke i građane da planirani protesti za sutra proteknu mirno.
Ambasada SAD poziva na mirne proteste
Priština, protest 24 .januar (Foto srbijadanas.com)

Kako je saopšteno iz američke ambasade nasilje služi samo za odvraćanje pažnje od važnih pitanja sa kojima se Kosovo suočava.

„Građani imaju pravo da vlastima upute svoje primedbe, a vlada je u obavezi da ih sasluša i na njih odgovori. Ekonomski razvoj, zapošljavanje, ilegalna migracija, vladavina prava, korupcija, kao i regionalni i nacionalni odnosi su ozbiljni i komplikovani izazovi, čije rešavanje zahteva veće angažovanje i napore svih na Kosovu, počev od institucija, opozicije, civilnog društva i medija“, navodu se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da nenasilno ponašanje, kako u institucijama, tako i na ulicama, predstavlja jedini način za napredak Kosova.Ostale vesti

Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020
Jevtić sa komandantom Kfora o napadima na povratnike
Bezbednosna situacija na Кosovu i u povratničkim sredinama bila je tema sastanka ministra za povratak Dalibora Jevtića i komandanta Кfora, general-majora Mikelea Risija.
  • 28.05.2020
Novo Brdo: Izgradnja kuća za povratnike
U opštini Novo Brdo danas je počela izgradnja osam porodičnih kuća za povratnike.
  • 28.05.2020
Italija donirala opremu Kosovu za borbu protiv koronavirusa
Ambasador Italije Nikola Orlando danas je zajedno sa italijanskim pukovnikom Davidom Kolusijem uručio je pomoć koju je ova zemlja donirala Kosovu u borbi protiv pandemije koronavirusa. Pomoći su primili ministri za javno zdravlje Arben Vitia i unutrašnjih poslova Dželal Svečla.
  • 28.05.2020