Vesti
Saopštenja

Ambasada SAD pozdravlja održavanje izbora na Kosovu

Ambasada SAD je čestitala svim građanima Kosova koji su u nedelju izašli na izbore kako bi osigurali da se i njihov glas čuje u demokratskim procesima na Kosovu.
Ambasada SAD pozdravlja održavanje izbora na Kosovu
Foto arhiva KIM

U saopštenju koje je dostavljeno KIM radiju ističe se da se Sjedinjene Države unapred raduju saradnji sa izabranim rukovodiocima.
 
“Uprkos izveštajima o nekim nepravilnostima od kojih je većina prijavljena policiji i tužilaštvima na Kosovu, preliminarni rezultati govore da je većina građana uzela učešća u procesu koji je protekao bezbedno. Ambasada očekuje od kosovske policije i tužilaštava da nastave svoj rad i da pažljivo prate i istraže navode o krađi glasova i zastrašivanju” navodi se u saopštenju.

Ambasada SAD se takođe zahvaljuje svojim međunarodnim partnerima, uključujući OEBS, EULEKS i KFOR, koji su garantovali uslove u kojima su svi građani mogli da glasaju u jednom sigurnom i bezbednom procesu.Ostale vesti

Kancelarija za KiM: Rukometašima
Rukometašima Rukometnog kluba "Arilje" nije dopušteno danas da preko Jarinja uđu na teritoriju Kosova, gde su imali zakazanu utakmicu sa RK "Trepča" u Kosovskoj Mitrovici, saopštila je Kancelarija za KiM.
  • 28.02.2021
Kancelarija za KiM pozvala građane sa Kosova da se prijave za vakcinaciju
Kancelarija za Kosovo i Metohiju pozvala je građane sa Kosova da se prijave za vakcinaciju protiv virusa kovid-19.
  • 28.02.2021
Policija izrekla 783 novčane kazne zbog nepoštovanja mera

Kosovska policija saopštila je da tokom poslednja 24 sata izrekla 783 novčane kazne zbog nepoštovanja Zakona o borbi protiv koronavirusa.

  • 28.02.2021
Eparhija podržava najavu Vučića o pomoći Srbima na Kosovu
Eparhija raško-prizrenska pozdravlja inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučiića o pomoći srpskom narodu na Kosovu.
  • 27.02.2021
Opština Gračanica od večeras u žutoj zoni
Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je novu odluku o podeli opština po zonama prema broju zaraženih na 100.000 stanovnika. Opština Gračanica od večeras se nalazi u žutoj zoni.
  • 26.02.2021
Održana vežba Kfora
Misija Kfor-a koju predvodi Nato sprovela je letačku obuku, u kojoj je učestvovalo šest helikoptera iz kontingenata Hrvatske, Švajcarske i Sjedinjenih Američkih Država, ističe se u saopštenju Kfora.
  • 25.02.2021