Vesti
Saopštenja

Ambasada SAD pozdravlja održavanje izbora na Kosovu

Ambasada SAD je čestitala svim građanima Kosova koji su u nedelju izašli na izbore kako bi osigurali da se i njihov glas čuje u demokratskim procesima na Kosovu.
Ambasada SAD pozdravlja održavanje izbora na Kosovu
Foto arhiva KIM

U saopštenju koje je dostavljeno KIM radiju ističe se da se Sjedinjene Države unapred raduju saradnji sa izabranim rukovodiocima.
 
“Uprkos izveštajima o nekim nepravilnostima od kojih je većina prijavljena policiji i tužilaštvima na Kosovu, preliminarni rezultati govore da je većina građana uzela učešća u procesu koji je protekao bezbedno. Ambasada očekuje od kosovske policije i tužilaštava da nastave svoj rad i da pažljivo prate i istraže navode o krađi glasova i zastrašivanju” navodi se u saopštenju.

Ambasada SAD se takođe zahvaljuje svojim međunarodnim partnerima, uključujući OEBS, EULEKS i KFOR, koji su garantovali uslove u kojima su svi građani mogli da glasaju u jednom sigurnom i bezbednom procesu.Ostale vesti

Vjosa Osmani se vraća iz Njujorka
"Predsednica Republike Kosovo Vjosa Osmani prekinula svoju posetu Njujorku i pošla za Prištinu zbog događaja na severu zemlje", saopšteno je medijima iz njenog kabineta.
  • 25.09.2021
Kancelarija za KiM: Grafit UČK na zidu kuće u Klokotu
Na zidu kuće u srpskoj opštini Klokot danas je osvanuo ispisan grafit UČK, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju. 
  • 25.09.2021
Petković: Pretučena trojica Srba u blizini prelaza Brnjak
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da su danas u blizni administrativnog prelaza Brnjak, pripadnici specijalne jedinice kosovske policije pretukli trojicu srpskih mladića. 
  • 23.09.2021
Tanin: Pozivam obe strane da pokažu odgovorno vođstvo
Specijalni predstavnik generalnog sekretara i šef UNMIK-a Zahir Tanin saopštio je da primećuje nastavak zastoja u vezi sprovođenja mera po pitanju registarskih tablica i pridružuje se međunarodnim partnerima u pozivu svim stranama da reše pitanja kroz uspostavljene mehanizme dijaloga, u znak podrške slobodnom kretanju ljudi i robe, i u interesu stanovništva.
  • 23.09.2021
Kancelarija za KiM: Privođenje zbog bilborda ZSO
Kosovska policija je privela danas u policijsku stanicu trojicu Srba koji su u Gračanici postavljali bilbord "Dobro došli u Zajednicu srpskih opština". Nakon datih izjava oni su pušteni na slobodu, stoji u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
  • 22.09.2021
MUP Kosova: Izbegavati Jarinje i Brnjak
Ministarstvo unutrašnjih poslova poručilo je građanima da izbegavaju saobraćajnicu koja vodi ka prelazu Jarinje i Brnjak zbog prepreka na putu. 
  • 20.09.2021