Vesti
Saopštenja

Ambasada SAD pozdravlja održavanje izbora na Kosovu

Ambasada SAD je čestitala svim građanima Kosova koji su u nedelju izašli na izbore kako bi osigurali da se i njihov glas čuje u demokratskim procesima na Kosovu.
Ambasada SAD pozdravlja održavanje izbora na Kosovu
Foto arhiva KIM

U saopštenju koje je dostavljeno KIM radiju ističe se da se Sjedinjene Države unapred raduju saradnji sa izabranim rukovodiocima.
 
“Uprkos izveštajima o nekim nepravilnostima od kojih je većina prijavljena policiji i tužilaštvima na Kosovu, preliminarni rezultati govore da je većina građana uzela učešća u procesu koji je protekao bezbedno. Ambasada očekuje od kosovske policije i tužilaštava da nastave svoj rad i da pažljivo prate i istraže navode o krađi glasova i zastrašivanju” navodi se u saopštenju.

Ambasada SAD se takođe zahvaljuje svojim međunarodnim partnerima, uključujući OEBS, EULEKS i KFOR, koji su garantovali uslove u kojima su svi građani mogli da glasaju u jednom sigurnom i bezbednom procesu.Ostale vesti

ERP: Nova pravila zaštite sveštenstva i vernika tokom pandemije
Eparhija raško-prizrenska obaveštava verni narod o novim pravilima zaštite tokom epidemije koronavirusa, “budući da je pred nama period u kome se u normalnim okolnostima svečano proslavlja više manastirskih, parohijskih i porodičnih slava”.
  • 20.10.2020
Euleks: Potrebno poboljšati saradnju policije i tužilastva
Misija Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu (Euleks) predstavila je svoj prvi Izveštaj o sistemskom i tematskom nadgledanju pravosuđa.
  • 19.10.2020
Zamenik premijera Kosova i ministar lokalne samouprave Goran Rakić sastao se danas sa delegacijom za energetiku SAD a tema sastanka bila je implementacija sporazuma koji je potpisan u Vašingtonu.
  • 19.10.2020
Tači: Kosovo postiglo napredak u borbi protiv trgovine ljudima

Kosovo je postiglo napredak u borbi protiv trgovine ljudima, rekao je kosovski predsednik Hašim Tači na konferenciji povodom Međunarodnog dana borbe protiv trgovine ljudima, saopšteno je iz predsedničkog kabineta.

  • 19.10.2020
Odloženi vandredni izbori u Podujevu i Severnoj Mitrovici
Predsednik Kosova Hašim Tači danas je nakon razgovara sa predsednicom Centralne izborne komisije Valdetom Dakom, odložio održavanje vandrednih izbora u opštinama Podujevo i Severna Mitrovica, u cilju sprečavanja širenja koronavirusa.
  • 19.10.2020
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je sinoć da pitanje Kosova i odnos sa Prištinom ostaje jedan od najvećih izazova i za pitanje bezbednosti zemlje.
  • 19.10.2020