Vesti
Saopštenja

Ambasada SAD pozdravlja integraciju sudija i tužilaca

Ambasada SAD u Prištini pozdravila je integraciju sudija, tužilaca i administrativnog osoblja u kosovsko pravosuđe.
Ambasada SAD pozdravlja integraciju sudija i tužilaca
Sudije i tužioci na polaganju zakletve (Foto Predsedništvo Kosova)

U kancelariji kosovskog predsednika Hašima Tačija juče je 40 sudija i 13 tužilaca sa severa Kosova položilo zakletvu.

"Pozdravljamo integraciju sudija, tužilaca i administrativnog osoblja u kosovsko pravosuđe. Dekretom, Kosovo unapređuje integraciju manjinskih zajednica i širi pristup pravosuđu za sve njene građane", navodi se u saopštenju.

Ističe se da je integracija značajna za evroatlansku budućnost Kosova.

"Sjedninjene Američke Države će nastaviti da podržavaju ove napore kako bi poboljšali sistem vladavine prava širom zemlje", navodi se u saopštenju.

Polaganjem zakletve počela je primena Sporazuma o pravosuđu koji je postignut u Briselu 10. februara 2015. godine.Ostale vesti

Apostil pečat se može dobiti i u Mitrovici i Prizrenu
Agencija za civilnu registraciju pri kosovskom Ministarstvu unutrašnjih poslova saopštila je da je zbog rizika od širenja virusa kovid-19 apostil pečat, odnosno pečat za overu, od danas moguće dobiti i u opštinama Mitrovica i Prizren.
  • 09.07.2020
UNDP donirao zaštitnu opremu MRSS i MUP
Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu danas je donirao zaštitnu opremu protiv koronavirusa Ministarstvu rada i socijalnog staranja (MRSS) i Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP).
  • 08.07.2020
Kalkulatori sudskih taksi i krivičnih kazni dostupni građanima
Kalkulatori sudskih taksi i krivičnih kazni biće dostupni od danas građanima na interenet stranici Sudskog saveta Kosova.
  • 08.07.2020
Krizni štab Opštine Gračanica održao je sednicu povodom trenutne epidemiološke situacije. "Iako je situacija pod kontrolom, ona nije zavidna, te kolektivna odgovornost mora biti na višem nivou", navodi se u saopštenju.
  • 07.07.2020
Popović i Rajli o bezbednosnoj situaciji i pandemiji koronavirusa
Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović razgovarao je danas sa komandanta Regionalne komande Istok američkim pukovnikom Erikom Rajlijem o bezbednosnoj situaciji, pandemiji koronavirusa i nastavku saradnje.
  • 07.07.2020
Ograničen rad sa strankama u Opštini Gračanica
Zbog aktuelne epidemiološke situacija, Opština Gračanica ograničava svoj rad sa strankama.
  • 06.07.2020