Vesti
Saopštenja

Ambasada SAD podržava kampanju „Budućnost je u našim rukama“

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država podržava multimedijalnu informativnu kampanju pod nazivom „Budućnost je u našim rukama“. Ova kampanja, koja je pokrenuta u septembru 2020. godine, naglašava kako svi koji žive na Kosovu mogu da imaju ulogu kroz aktivno građansko angažovanje u izgradnji i obezbeđivanju mirne, pravedne i prosperitetne budućnosti.
Ambasada SAD podržava kampanju „Budućnost je u našim rukama“
Detalj iz spota

"Promena je moguća samo kada građani Kosova preuzme vlasništvo nad svojom budućnošću i preduzmu mere za podsticanje promena", poručuju iz Ambasade SAD-a.

Poslednja informativna kampanja emitovana u decembru nosila je naziv „Kažem ne korupciji, svako ne se računa“.

"Korupcija ostaje jedna od najvećih prepreka ekonomskom rastu Kosova, ulaganju privatnog sektora i stvaranju mogućnosti za zapošljavanje, posebno za mlade ljude. Jednostavnim akcijama – izgovaranjem „ne“ i odbijanjem da se učestvuje čak i u nepotizmu, podmićivanju i korupciji malog obima i prijavljivanjem toga – obični građani mogu da imaju stvarni i trajni uticaj na suzbijanju korupcije".

Kampanja je predstavljena na oba službena jezika na Kosovu - albanskom i srpskom. Za više informacija, uključujući i kako pristupiti svim prethodnim informativnim obaveštenjima posetite ove izvore na društvenim medijima:

https://www.facebook.com/BuducnostJeUNasimRukama 

https://www.instagram.com/buducnost_je_u_nasim_rukama/ 

https://www.youtube.com/channel/UCn_8SKYEEKkPLZvoP-QEkdA Ostale vesti

Eparhija podržava najavu Vučića o pomoći Srbima na Kosovu
Eparhija raško-prizrenska pozdravlja inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučiića o pomoći srpskom narodu na Kosovu.
  • 27.02.2021
Opština Gračanica od večeras u žutoj zoni
Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je novu odluku o podeli opština po zonama prema broju zaraženih na 100.000 stanovnika. Opština Gračanica od večeras se nalazi u žutoj zoni.
  • 26.02.2021
Održana vežba Kfora
Misija Kfor-a koju predvodi Nato sprovela je letačku obuku, u kojoj je učestvovalo šest helikoptera iz kontingenata Hrvatske, Švajcarske i Sjedinjenih Američkih Država, ističe se u saopštenju Kfora.
  • 25.02.2021
Kfor sutra održava rutinsku vežbu
Pripadnici Kfora će sutra, 25. februara širom Kosova održati rutinsku vežbu u kojoj će učestvovati više helikoptera, navodi se u saopštenju.
  • 24.02.2021
Računari za mlade žene iz RAE zajednice
UN Women i Britanska ambasada podelilu su laptopove mladim ženama i devojkama iz zajednica Roma, Aškalija i Egipćana, kako bi im olakšali učenje putem intereneta.
  • 23.02.2021
Srpska lista i Kancelarija za KiM: Tuča nema veze sa politikom

Iako su prvobitno osudili prebijanje osamnaestogodišnjeg Nikole Rašića, predstavnici Srpske liste i Kancelarije za Kosovo i Metohiju ubrzo su izdali nova saopštenja u kojima navode da Nenad Rašić i Aljbin Kurti ovaj događaj pokušavaju da zloupotrebe u političke svrhe.

  • 23.02.2021