Vesti
Saopštenja

Ambasada SAD podržava kampanju „Budućnost je u našim rukama“

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država podržava multimedijalnu informativnu kampanju pod nazivom „Budućnost je u našim rukama“. Ova kampanja, koja je pokrenuta u septembru 2020. godine, naglašava kako svi koji žive na Kosovu mogu da imaju ulogu kroz aktivno građansko angažovanje u izgradnji i obezbeđivanju mirne, pravedne i prosperitetne budućnosti.
Ambasada SAD podržava kampanju „Budućnost je u našim rukama“
Detalj iz spota

"Promena je moguća samo kada građani Kosova preuzme vlasništvo nad svojom budućnošću i preduzmu mere za podsticanje promena", poručuju iz Ambasade SAD-a.

Poslednja informativna kampanja emitovana u decembru nosila je naziv „Kažem ne korupciji, svako ne se računa“.

"Korupcija ostaje jedna od najvećih prepreka ekonomskom rastu Kosova, ulaganju privatnog sektora i stvaranju mogućnosti za zapošljavanje, posebno za mlade ljude. Jednostavnim akcijama – izgovaranjem „ne“ i odbijanjem da se učestvuje čak i u nepotizmu, podmićivanju i korupciji malog obima i prijavljivanjem toga – obični građani mogu da imaju stvarni i trajni uticaj na suzbijanju korupcije".

Kampanja je predstavljena na oba službena jezika na Kosovu - albanskom i srpskom. Za više informacija, uključujući i kako pristupiti svim prethodnim informativnim obaveštenjima posetite ove izvore na društvenim medijima:

https://www.facebook.com/BuducnostJeUNasimRukama 

https://www.instagram.com/buducnost_je_u_nasim_rukama/ 

https://www.youtube.com/channel/UCn_8SKYEEKkPLZvoP-QEkdA Ostale vesti

Vjosa Osmani se vraća iz Njujorka
"Predsednica Republike Kosovo Vjosa Osmani prekinula svoju posetu Njujorku i pošla za Prištinu zbog događaja na severu zemlje", saopšteno je medijima iz njenog kabineta.
  • 25.09.2021
Kancelarija za KiM: Grafit UČK na zidu kuće u Klokotu
Na zidu kuće u srpskoj opštini Klokot danas je osvanuo ispisan grafit UČK, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju. 
  • 25.09.2021
Petković: Pretučena trojica Srba u blizini prelaza Brnjak
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da su danas u blizni administrativnog prelaza Brnjak, pripadnici specijalne jedinice kosovske policije pretukli trojicu srpskih mladića. 
  • 23.09.2021
Tanin: Pozivam obe strane da pokažu odgovorno vođstvo
Specijalni predstavnik generalnog sekretara i šef UNMIK-a Zahir Tanin saopštio je da primećuje nastavak zastoja u vezi sprovođenja mera po pitanju registarskih tablica i pridružuje se međunarodnim partnerima u pozivu svim stranama da reše pitanja kroz uspostavljene mehanizme dijaloga, u znak podrške slobodnom kretanju ljudi i robe, i u interesu stanovništva.
  • 23.09.2021
Kancelarija za KiM: Privođenje zbog bilborda ZSO
Kosovska policija je privela danas u policijsku stanicu trojicu Srba koji su u Gračanici postavljali bilbord "Dobro došli u Zajednicu srpskih opština". Nakon datih izjava oni su pušteni na slobodu, stoji u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
  • 22.09.2021
MUP Kosova: Izbegavati Jarinje i Brnjak
Ministarstvo unutrašnjih poslova poručilo je građanima da izbegavaju saobraćajnicu koja vodi ka prelazu Jarinje i Brnjak zbog prepreka na putu. 
  • 20.09.2021