Vesti
Saopštenja

Ambasada SAD podržava kampanju „Budućnost je u našim rukama“

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država podržava multimedijalnu informativnu kampanju pod nazivom „Budućnost je u našim rukama“. Ova kampanja, koja je pokrenuta u septembru 2020. godine, naglašava kako svi koji žive na Kosovu mogu da imaju ulogu kroz aktivno građansko angažovanje u izgradnji i obezbeđivanju mirne, pravedne i prosperitetne budućnosti.
Ambasada SAD podržava kampanju „Budućnost je u našim rukama“
Detalj iz spota

"Promena je moguća samo kada građani Kosova preuzme vlasništvo nad svojom budućnošću i preduzmu mere za podsticanje promena", poručuju iz Ambasade SAD-a.

Poslednja informativna kampanja emitovana u decembru nosila je naziv „Kažem ne korupciji, svako ne se računa“.

"Korupcija ostaje jedna od najvećih prepreka ekonomskom rastu Kosova, ulaganju privatnog sektora i stvaranju mogućnosti za zapošljavanje, posebno za mlade ljude. Jednostavnim akcijama – izgovaranjem „ne“ i odbijanjem da se učestvuje čak i u nepotizmu, podmićivanju i korupciji malog obima i prijavljivanjem toga – obični građani mogu da imaju stvarni i trajni uticaj na suzbijanju korupcije".

Kampanja je predstavljena na oba službena jezika na Kosovu - albanskom i srpskom. Za više informacija, uključujući i kako pristupiti svim prethodnim informativnim obaveštenjima posetite ove izvore na društvenim medijima:

https://www.facebook.com/BuducnostJeUNasimRukama 

https://www.instagram.com/buducnost_je_u_nasim_rukama/ 

https://www.youtube.com/channel/UCn_8SKYEEKkPLZvoP-QEkdA Ostale vesti

Osmani u Pragu na prvom samitu Evropske političke zajednice
"Na poziv predsednika Evropskog saveta Šarla Mišela i premijera Češke Petra Fiale, predsednica Vjosa Osmani otputovala je u Prag gde će predstavljati Kosovo na prvom samitu Evropske političke zajednice", saopšteno je iz njenog kabineta.
  • 05.10.2022
Kancelarija za KiM: Opljačkana kuća povratnika iz Osojana
"U Osojanu je obijena i opljačkana kuća povratnika Ilije Tošića dok se nalazio na pregledima kod doktora u centralnoj Srbiji. On je danas, po povratku zatekao razvaljena ulazna vrata i premetačinu po kući iz koje su mu nestali brojni kućni aparati", saopšteno je iz Kancelarije za KiM.
  • 05.10.2022
Tribina o goranskom jeziku
U petak 7. oktobra u Domu kulture "Gračanica" održaće se tribina pod nazivom „Jezik izolovanih sredina goranske zajednice (odstupanja od standarda, uticaj albanskog i strah od upotrebe maternjeg jezika)“.
  • 05.10.2022
’’Venčeva škola folklora’’ u Gračanici i Lapljem Selu

Ansambl "Venac", nakon dve godine pauze usled pandemije kovida-19, ovog meseca je ponovo obnovio svoj rad sa decom kroz edukativni projekat "Venčeva škola folklora".

  • 05.10.2022
Klokot: Na pravoslavnom groblju polomljen spomenik

Na srpskom pravoslavnom groblju u Klokotu polomljen je spomenik pokojnom Milanu Nisiću. Oskrnavljeni spomenik su zatekli sinovi, koji su slučaj prijavili policiji, saopšteno je iz Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

  • 04.10.2022
Pozorište „Janićije Popović“: Audicija za predstavu „Gospođa ministarka“
Amatersko pozorište „Janićije Popović“, sekcija glume Doma kulture „Gračanica“, organizuje audiciju za predstavu „Gospođa ministarka“.
  • 04.10.2022