Vesti
Saopštenja

Ambasada SAD finansira osnivanje “Bonevet” centra u Mitrovici

Ambasada SAD u Prištini je podržala osnivanje novog “Bonevet” obrazovnog centra u Mitrovici nepovratnim sredstvima u iznosu od 248.000 američkih dolara. Ovaj centar biće četvrti ove vrste na Kosovu.

U saopštenju dostavljenom medijima iz ambasade SAD u Prištini se navodi da "ambasada podržava organizaciju ’Bonevet’ od samog početka".

“Ponosni smo što sada produbljujemo naše partnerstvo sa ovom izuzetno uspešnom organizacijom koja proširuje svoj rad na razvoju konkretnih tehnoloških i kreativnih veština učenika osnovnih i srednjih škola širom zemlje”, navodi se.

Ističe se da će obrazovni centar “Bonevet” biti od velike koristi gradskoj omladini iz svih zajednica.

“Radujemo se tome da vidimo kako ’Bonevet’ Mitrovica dobija punu lokalnu podršku dok traži prostor dostojan svog rada u Mitrovici. Optimistično verujemo da će učenici ’Boneveta’ postati važan deo ljudskog kapitala grada, kako sa konkretnim tehnološkim veštinama, tako i sa globalnom perspektivom koja u potpunosti prihvata različitost i harmoniju koja vodi ekonomskom razvoju i prosperitetu”, ističe se u saopštenju.

’Bonevet’ je zamišljen kao interaktivno okruženje za učenje u kojem deca i mladi istražuju svoje talente, sposobnosti i znanja putem obrazovanja zasnovanog na tehnologiji. Ovi obrazovni centri postoje u Prištini, Đakovici i Kačaniku.

 Ostale vesti

Svetski dan igre obeležen na tvrđavi Zvečan i u Kosovskoj Mitrovici

Zajedničkim performansom Ansambla narodnih igara i pesma „Venac“ i Fakulteta umetnosti Univerziteta u Prištini, te promocijom knjige Vere Obradović Ljubinković, obeležen je Svetski dan igre.

  • 18.06.2021
Deca sa Кosova putuju u Republiku Srpsku
Deca iz različitih sredina sa Kosova, uglavnom učenici osnovnih škola, u subotu putuju u Republiku Srpsku gde će provesti nekoliko dana kod tamošnjih domaćina.
  • 17.06.2021
„Nemački kutak“ na Univerzitetu u Prištini
Danas se na Univerzitetu u Prištini otvara novi „Nemačka kutak“, a u isto vreme se predstavlja novi master studijski program „Nemački kao strani jezik“ koji će biti uveden u  2021/22. akademskoj godini.
  • 16.06.2021
Oskrnavljene nadgrobne ploče na pravoslavnom groblju u Orahovcu
Na pravoslavnom groblju u Orahovcu proteklog vikenda polomljene su nadgrobne ploče i porušeni krstovi na grobovima Ružice Stojanović, Božidara i Bogdana Šarića, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.
  • 14.06.2021
Deca sa Kosova borave u Sutomoru

Kancelarija za Kosovo i Metohiju u saradnji sa humanitarnom organizacijom "Srpska solidarnost" organizovala je putovanje na more za decu iz socijalno ugroženih porodica sa teritorije Kosova.

  • 13.06.2021
Šef OEBS-a u UNS-u: Imaćete našu podršku u borbi za slobodu medija
Šef misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u Srbiji Jan Bratu posetio je Udruženje novinara Srbije i preneo predsedniku Živojinu Rakočeviću da će UNS imati podršku te međunarodne organizacije u borbi za slobodu medija i unapređenje bezbednosti novinara.
  • 11.06.2021