Vesti
Saopštenja

Ambasada SAD finansira osnivanje “Bonevet” centra u Mitrovici

Ambasada SAD u Prištini je podržala osnivanje novog “Bonevet” obrazovnog centra u Mitrovici nepovratnim sredstvima u iznosu od 248.000 američkih dolara. Ovaj centar biće četvrti ove vrste na Kosovu.
Ambasada SAD finansira osnivanje “Bonevet” centra u Mitrovici

U saopštenju dostavljenom medijima iz ambasade SAD u Prištini se navodi da "ambasada podržava organizaciju ’Bonevet’ od samog početka".

“Ponosni smo što sada produbljujemo naše partnerstvo sa ovom izuzetno uspešnom organizacijom koja proširuje svoj rad na razvoju konkretnih tehnoloških i kreativnih veština učenika osnovnih i srednjih škola širom zemlje”, navodi se.

Ističe se da će obrazovni centar “Bonevet” biti od velike koristi gradskoj omladini iz svih zajednica.

“Radujemo se tome da vidimo kako ’Bonevet’ Mitrovica dobija punu lokalnu podršku dok traži prostor dostojan svog rada u Mitrovici. Optimistično verujemo da će učenici ’Boneveta’ postati važan deo ljudskog kapitala grada, kako sa konkretnim tehnološkim veštinama, tako i sa globalnom perspektivom koja u potpunosti prihvata različitost i harmoniju koja vodi ekonomskom razvoju i prosperitetu”, ističe se u saopštenju.

’Bonevet’ je zamišljen kao interaktivno okruženje za učenje u kojem deca i mladi istražuju svoje talente, sposobnosti i znanja putem obrazovanja zasnovanog na tehnologiji. Ovi obrazovni centri postoje u Prištini, Đakovici i Kačaniku.

 Ostale vesti

MZZP: Oprema za četiri porodice radi pokretanja posla
Četiri porodice u opštinama Gračanica, Obilić i Klina dobile su od Ministarstva za zajednice i povratak u kosovskoj vladi opremu za pokretanje sopstvenog posla, navedeno je u saopštenju MZZP-a.
  • 02.07.2020
Novi krov nad glavom za 38 interno raseljenih porodica
Ministarstvo za zajednice i povratak započelo je izgradnju 38 kuća za interno raseljena lica na Kosovu. 
  • 01.07.2020
UNDP nastavlja sa podrškom borbe protiv korupcije
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu počinje treću fazu projekta za podršku borbi protiv korupcije na Kosovu koji će finansirati Vlade Švajcarske i Švedske.
  • 01.07.2020
Rakić sa ambasadorkom Francuske o daljoj saradnji
Potpredsednik Vlade i ministar lokalne samouprave Goran Rakić sastao se danas sa ambasadorkom Francuske na Kosovu Mari-Kristin Butel sa kojom je razgovarao o aktuelnim pitanjima i načinima unapređenja saradnje u oblasti javne uprave, saopšteno je iz MALS-a.
  • 30.06.2020
Rakić sa ambasadorom Norveške o koronavirusu
Zamenik premijera i ministar lokalne samouprave u kosovskoj vladi Goran Rakić sastao se sa norveškim ambasadorom na Kosovu Jensom Erikom Grondahlom sa kojim je razgovarao o efikasnijem upravljanju opštinama i borbi protiv koronavirusa.
  • 29.06.2020
Kancelarija za KiM: Strahovlada Prištine

"Prebijanje dvojice srpskih mladića zbog isticanja srpske zastave povodom Vidovdana jeste manifestacija institucionalnog nasilja Prištine i strahovlade koja svima, osim Albancima, uskraćuje pravo na nacionalni ponos i pripadnost", navodi Kancelarija za KiM nakon privođenja dvojice srpskih mladića iz Lapljeg Sela na Gazimestanu.

  • 28.06.2020