Vesti
Saopštenja

Ambasada SAD finansira osnivanje “Bonevet” centra u Mitrovici

Ambasada SAD u Prištini je podržala osnivanje novog “Bonevet” obrazovnog centra u Mitrovici nepovratnim sredstvima u iznosu od 248.000 američkih dolara. Ovaj centar biće četvrti ove vrste na Kosovu.

U saopštenju dostavljenom medijima iz ambasade SAD u Prištini se navodi da "ambasada podržava organizaciju ’Bonevet’ od samog početka".

“Ponosni smo što sada produbljujemo naše partnerstvo sa ovom izuzetno uspešnom organizacijom koja proširuje svoj rad na razvoju konkretnih tehnoloških i kreativnih veština učenika osnovnih i srednjih škola širom zemlje”, navodi se.

Ističe se da će obrazovni centar “Bonevet” biti od velike koristi gradskoj omladini iz svih zajednica.

“Radujemo se tome da vidimo kako ’Bonevet’ Mitrovica dobija punu lokalnu podršku dok traži prostor dostojan svog rada u Mitrovici. Optimistično verujemo da će učenici ’Boneveta’ postati važan deo ljudskog kapitala grada, kako sa konkretnim tehnološkim veštinama, tako i sa globalnom perspektivom koja u potpunosti prihvata različitost i harmoniju koja vodi ekonomskom razvoju i prosperitetu”, ističe se u saopštenju.

’Bonevet’ je zamišljen kao interaktivno okruženje za učenje u kojem deca i mladi istražuju svoje talente, sposobnosti i znanja putem obrazovanja zasnovanog na tehnologiji. Ovi obrazovni centri postoje u Prištini, Đakovici i Kačaniku.

 Ostale vesti

"Odluka takozvanog Vrhovnog suda Кosova da potvrdi osuđujuću presudu Nenadu Arsiću, Srbinu iz Čaglavice, novi je u nizu dokaza pristrasnosti sudskih instanci iz Prištine", stoji u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju dostavljenom medijima.

  • 20.10.2021
Sofronijević u stabilnom stanju

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obišao je i razgovarao danas u Urgentnom centru u Beogradu sa Srećkom Sofronijevićem, Srbinom iz Zvečana ranjenim prošle nedelje tokom akcije kosovskih specijalaca na severu, saopšteno je iz Kancelarije.

  • 20.10.2021
UNS i UNS na Кosovu: Tražimo da SL na konferencije poziva sve medije
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Кosovu traži da Srpska lista na konferencije za novinare i događaje koje organizuje poziva sve redakcije koje svakodnevno izveštavaju sa Кosova.
  • 18.10.2021
Kako popuniti glasački listić za gradonačelnika i skupštinu opštine
Na sutrašnjim lokalnim izborima na Kosovu biće dozvoljeno glasanje isključivo licima koja imaju važeća kosovska dokumenta.
  • 16.10.2021
’’Lažni narativ da nijedan vojnik OVK nije počinio nikakav zločin’’
Na početku suđenja Hisniju Gucatiju i Nasimu Haradinaju, koji su optuženi za ometanje rada Specijalizovanog tužilaštva i zastrašivanje i odmazdu prema svedocima, Specijalizovani tužilac Džek Smit saopštio je da se u predmetu radi o „uslovima koji se iziskuju za nepristranu primenu pravde“ i „onome što je potrebno da bi vladavina zakona postala realnost“.
  • 16.10.2021
Civilni sektor i mediji osuđuju upotrebu prekomerne sile u akcijama policije na severu
Grupa organizacija civilnog društva i medija u okviru Inicijative OPEN najoštrije je osudila upotrebu prekomerne sile specijalnih policijskih snaga Vlade Kosova u srpskim opštinama na severu Kosova, kao i njihovo angažovanje na zadacima koje su u nadležnosti lokalnih policijskih snaga, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.
  • 14.10.2021