Vesti
Saopštenja

Ambasada SAD: Bez odlaganja formirati novu vladu

Glasači Kosova su rekli svoje, sada treba bez odlaganja početi proces formiranja nove vlade koji je od ključne važnosti, saopšteno je iz ambasade SAD u Prištini.
Ambasada SAD: Bez odlaganja formirati novu vladu
Vlada Kosova (Foto arhiva Kim)

“Unapred se radujemo saradnji sa onima koji god budu formirali novu vladu. Nadamo se da će se svi novoizabrani službenici Kosova, bez obzira na njihovu stranačku pripadnost, zalagati za preduzimanje akcije za zajedničko dobro svih građana Kosova. Kosovo ima podršku Sjedinjenih Država dok nastavlja da ide napred na svom putu prema punim evro-atlanskim integracijama“.

Američka ambasada u Prištini je putem saopštenja čestitala građanima Kosova na održanim vanrednim parlamentarnim izborima.

“Iako smo zabrinuti zbog nekih izveštaja o neažuriranim biračkim spiskovima, dvostrukog glasanja i drugih sporadičnih nepravilnosti, moramo pohvaliti Centralnu izbornu komisiju, članove biračkih odbora, OEBS i svu ekipu koja je nadgledala, posmatrala, za njihov naporan rad“, piše u saopštenju ambasade.Ostale vesti

“Narod mora da bude obavešten o epidemiološkoj situaciji”
Predstavnici srpskog civilnog društva i nezavisnih medija na Kosovu pozivaju Krizni štab u Gračanici i nadležene u Kliničko bolničkom centru Priština sa sedištem u Gračanici da hitno obaveste javnost o epidemiološkoj situaciji u srpskim sredinama na centralnom Kosovu, a Krizni štab na severu Kosova podsećaju da neselektivno obaveštava medije.
  • 11.07.2020
Produžen mandat Euleksu na još godinu dana
Predsednik je razmenio pisma sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Borelom u kojima se navodi da je "misiji Euleks produžen mandat na još godinu dana", proučeno je iz u saopštenju iz Kabineta predsednika Kosova Hašima Tačija.
  • 11.07.2020
SENSE i FHP: Kampanja protiv
Povodom 25. godišnjice genocida u Srebrenici, SENSE Centar za tranzicionu pravdu i Fond za humanitarno pravo Kosova okupili su koaliciju od petnaest organizacija civilnog društva iz Hrvatske, BiH, Srbije, Crne Gore i Kosova i pokrenuli kampanju pod naslovom "Srebrenica 25: Zajedno protiv virusa poricanja".
  • 10.07.2020
Apostil pečat se može dobiti i u Mitrovici i Prizrenu
Agencija za civilnu registraciju pri kosovskom Ministarstvu unutrašnjih poslova saopštila je da je zbog rizika od širenja virusa kovid-19 apostil pečat, odnosno pečat za overu, od danas moguće dobiti i u opštinama Mitrovica i Prizren.
  • 09.07.2020
UNDP donirao zaštitnu opremu MRSS i MUP
Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu danas je donirao zaštitnu opremu protiv koronavirusa Ministarstvu rada i socijalnog staranja (MRSS) i Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP).
  • 08.07.2020
Kalkulatori sudskih taksi i krivičnih kazni dostupni građanima
Kalkulatori sudskih taksi i krivičnih kazni biće dostupni od danas građanima na interenet stranici Sudskog saveta Kosova.
  • 08.07.2020