Vesti
Saopštenja

Akcija pomoći povratnicima i najugroženijem stanovništvu

U akciji „Da pobedi život“, koju sprovodi Ministarstvo za zajednice i povratak od kraja prošlog meseca, podeljena je pomoć najugorženijim porodicama.
Akcija pomoći povratnicima i najugroženijem stanovništvu
Paketi pomoći MZZP-a (Foto Kosovo-online)

Za devet dana, koliko traje ova akcija, u 303 porodice na Кosovu podeljeno je 10,9 tona hrane i 7.562 komada sredstava za higijenu, saopšteno je iz ovog ministarstva.

„Akcijom su bili obuhvaćeni povratnici u izolovnim sredinama, najugroženiji stanovnici pojedinih kolektivnih centara, ugrožena staračka domaćinstva, porodice samohranih roditelja, osobe sa invaliditetom, korisnici socijalne pomoći, nezaposleni, izolovane nevećinske zajednice u opštinama koje su najviše pogođene pandemijom, između ostalih i Romi, Aškalije, Goranci i Egipćani".

Akcija je sprovedena u koordinaciji sa lokalnim organima vlasti i pomoć 48 volontera u Istoku, Кamenici, Кlokotu, Кlini, Peći, Orahovcu, Lipljanu, Obiliću, Vučitrnu, Štrpcu, Gnjilanu, Gračanici, Vitini, Uroševcu, Ranilugu, Partešu, Novom Brdu i Prištini.

 Ostale vesti

Velika Britanija imenovala novog izaslanika za Zapadni Balkan
Ser Stjuart Pič imenovan je od strane britanskog premijera Borisa Džonsona za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan.
  • 02.12.2021
Apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima preko platforme eKosova
Ministarstvo finansija, rada i transfera Kosova obaveštava građane da će se apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima obavljati preko platforme eKosova.
  • 01.12.2021
Jevtić: Ski centar Brezovica neiskorišćeni resurs
Novi gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić svoj mandat započeo je posetom Ski centru Brezovica i razgovorom sa zaposlenima. Kazao je da je Ski centar najznačajnije ekonomsko pitanje opštine i da je neiskorišćen resurs.
  • 01.12.2021
Ambasadori zemalja Kvinte i dalje zabrinuti zbog Visokih Dečana
Šefovi misija Francuske, Nemačke, Italije, Ujedinjenog Kraljevstva i Sjedinjenih Američkih Država i dalje su zabrinuti zbog toga što uprkos stalnim pozivima međunarodne zajednice i sopstvenog pravosuđa, kosovske institucije još uvek nisu u potpunosti sprovele zakonit upis zemljišta Manastira Visoki Dečani u skladu sa odlukom Ustavnog suda iz 2016. godine.
  • 30.11.2021
Dat rok Vučiću da poništi „neustavne zakone“

Pokret Ekološki ustanak dao je rok do petka 3. decembra da predsednik Srbije Aleksandar Vučić povuče, kako navode, nakaradne i neustavne zakone, najavljujući da će u suprotnom "Srbija stati" u subotu.

  • 29.11.2021
Petković sa Bocan Harčenkom o dijalogu

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Republici Srbiji Aleksandrom Bocan Harčenkom, sa kojim je razgovarao o poslednjoj rundi tehničkog dijaloga u Briselu i o izgledima za nastavak razgovora Beograda i Prištine.

  • 29.11.2021