Vesti
Saopštenja

Akcija čišćenja i uređenja školskih i predškolskih ustanova

Kancelarija za Kosovo i Metohiju organizovala je akciju generalnog čišćenja i uređenja svih školskih i predškolskih ustanova u srpskim sredinama na Kosovu, saopšteno je iz ove institucije.

Akcija čišćenja i uređenja školskih i predškolskih ustanova
Ilustracija (Foto Kancelarija za KiM)

Kako se navodi, volontersku akciju koja podrazumeva zamenu dotrajale stolarije, krečenje ustanova, farbanje drvenarije i ograda, hoblovanje parketa, skupljanje komunalnog otpada i dekorativno uređenje, na terenu organizuju predsednici lokalnih samouprava, uprave škola i vrtića i komunalnih preduzeća, u koordinaciji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju i zaposlenima u ovim ustanovama.

Pomoćnica direktora Kancelarije za KiM Svetlana Miladinov kaže da je cilj ove akcije da se spremno dočeka početak nove školske godine, te da deca borave u čistijoj i zdravijoj radnoj sredini.

"Kancelarija za Kosovo i Metohiju je u procesu kupovine i novih peći za sve školske ustanove na prostoru  Kosovskog Pomoravlja, kako bi naša deca imala kvalitetniji ogrev ali i zdraviji i čistiji vazduh", istakla je Miladinov.

Napominje se da će se ovakve aktivnosti ubuduće sprovoditi jednom mesečno.Ostale vesti

Petković: Priština izazvala novu krizu

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i Miroslavom Lajčakom.

  • 30.06.2022
’’Odluka Prištine da zabrani srpske lične karte i registarske oznake je direktan udar na Srbe’’

"Najnovijim jednostranim odlukama institucija u Prištini u vezi sa srpskim registarskim oznakama i ličnim kartama, Aljbin Kurti je najotvorenije zapretio ratom protiv Srba na Kosovu i Metohiji", navodi Petar Petković u saopštenju dostavljenom medijima.

  • 29.06.2022
SAD nastavljaju sa podrškom Kosovu u borbi protiv kovida-19
Prošlog meseca, laboratorijska oprema namenjena unapređenju dijagnostičkog testiranja na SARS-CoV-2, donirana od strane Agencije Sjedinjenih Država za međunarodni razvoj (USAID) u ime američkog naroda, postala je potpuno operativna. USAID i Kancelarija Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Prištini, uspostavili su bolničku mikrobiološku laboratoriju za bolnicu u Gračanici, saopšteno je medijima iz USAID-a.
  • 28.06.2022
MZK: Odobrena vakcinacija trećom dozom za starije od 12 godina

Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je da je odobrilo davanje treće doze vakcine protiv koronavirusa za decu stariju od 12 godina, kao i za osobe koje su primile drugu dozu najmanje pet meseci ranije.

  • 26.06.2022
Lajčak dolazi u dvodnevnu posetu Kosovu

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog između Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja na Zapadnom Balkanu Miroslav Lajčak, posetiće Kosovo od 27. do 29. juna, saopšteno je iz Kancelarije Evropske unije na Kosovu.

  • 26.06.2022
Vjosa Osmani u poseti Tajlandu i Singapuru
Predsednica Kosova Vjosa Osmani otputovala je u radnu posetu Tajlandu i Singapuru, saopšteno je iz njenog kabineta.
  • 24.06.2022