Vesti
Saopštenja

Agencija za sprečavanje korupcije poziva zvaničnike da prijave imovinu

Još jedan dan je ostao do isteka zakonskog roka za prijavu imovinskog stanja javnih zvaničnika, podsećaju iz Agencije za sprečavanje korupcije, te ih pozivaju da to učine.

Agencija za sprečavanje korupcije poziva zvaničnike da prijave imovinu
Preuzeto sa Fejsbuk stranice Agencije za borbu protiv korupcije

Prema podacima ove agencije, prijavu je do sada podnelo 3997 zvaničnika, oko 77.71%, oko 664 ili 13,59%, počelo je sa popunjavanjem imovinske deklaracije. Međutim, podsećaju da je 4886 javnih zvaničnika u obavezi da podnose redovnu godišnju deklaraciju o imovini.

Direktor Agencije Jilj Bulješkaj poziva sve javne zvaničnike da u zakonskim roku izvrše godišnju prijavu imovine,te podseća na kaznene mere.

“Podsećamo da je za kašnjenje do 15 dana zakonom predviđeno izricanje mandatne kazne do 500 evra, u slučaju neprijavljivanja imovine, pored novčane kazne, biće pripremljena i krivična prijava i mogu biti kažnjeni kaznom zatvora do 3 godine, dok će u slučaju lažnog prijavljivanja biti pripremljena krivična prijava protiv službenih lica i mogu se kazniti novčanom kaznom i kaznom zatvora do 5 godina“, naveo je Bulješkaj.

Godišnje prijavljivanje imovine vrši se putem elektronske platforme (online) preko sistema Agencije za deklarisanje DMSA (https://e-deklarimi.rks-gov.net/).

Redovno godišnje prijavljivanje imovine počelo je 1. marta i završiće se sutra 31. marta.Ostale vesti

Komandant KFOR-a obišao ranjene vojnike italijanskog kontingenta
Komandant misije NATO-KFOR, general-major Anđelo Mikele Ristuća, posetio je italijanske vojnike ranjene u sukobima u Zvečanu.
  • 01.06.2023
SL: Odluka o pritvoru Srbima dodatni motiv za nastavak mirnih protesta

Srpska lista saopštila je da najoštrije osuđuju "nelegalnu i neosnovanu odluku Кurtijevog suda kojom se našim nevinim sugrađanima (Radošu Petroviću i Dušanu Obrenoviću) određuje pritvor bez ikakvih dokaza o krivici".

  • 31.05.2023
Petković: Pritvor Petroviću i Obrenoviću nastavak ogoljenog nasilja
"Izricanje jednomesečnog pritvora Radošu Petroviću i Dušanu Obrenoviću, koje je КFOR nasumično i neosnovano zadržao, a potom i predao Кurtijevoj policiji, nastavak je ogoljenog nasilja prištinskog režima nad Srbima na Кosovu i Metohiji", naveo je u saopštenju za javnost direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković.
  • 31.05.2023
Novinari koji izveštavaju sa severa Kosova: Podrška Peroviću, omogućiti nesmetan rad
Grupa novinara redakcija na srpskom jeziku koji poslednjih dana izveštavaju iz Zvečana osudila je napade na Mladena Perovića, vlasnika kafića „Golden skaj“ koji dolaze sa društvenih mreža, a u kojima se ovaj mladić naziva izdajnikom i saopštenjem se obratila javnosti.
  • 31.05.2023
Policija: Situacija krhka, ali mirna
Bezbednosna situacija na severu Kosova danas je bila krhka, ali uglavnom mirna, saopštavaju iz Kosovske policije.
  • 30.05.2023
Bratstvo Visokih Dečana: Molimo se za brzi oporavak svih povređenih
Žalosni nasilni incidenti tokom nedavnih protesta na severu Kosova ne bi trebalo da utiču na istorijski čvrste odnose srpskog i italijanskog naroda. Oštro osuđujemo sve oblike nasilja i pozivamo na mir i dijalog. Uznosimo naše molitve za brzi oporavak svih povređenih, saopštilo je bratstvo manastira Visoki Dečani.
  • 30.05.2023