Vesti
Saopštenja

Admiral Burk posetio Kfor na Kosovu

Komandant Komande združenih snaga Natoa u Napulju admiral Robert Burk, posetio je pripadnike Kfora i razgovara sa komandantom Frankom Federičijem.
Admiral Burk posetio Kfor na Kosovu
Robert Burk i Franko Federiči (Foto Kfor)

Tokom posete komandanti su razgovarali o bezbednosti na Kosovu.

„Stabilnost i sigurnost zapadnog Balkana važni su za Nato i za mir i stabilnost u Evropi. Zbog toga sam došao ovde da bih stekao bolji osećaj za region. Važno je da uvek tražimo kako da nastavimo da jačamo naše partnerstvo, našu dobro uspostavljenu saradnju kroz kontinuiranu podršku Natoa vojnim reformama i izgradnju sposobnosti i zajedničkim naporima da se osigura mirno i sigurno okruženje za sve, što je preduslov za prosperitet”, poručio je admiral Burk i dodao da:

“Zajednički rad je nešto što nas sve poboljšava, čini nas boljim, snažnijim i spremnijim za suočavanje sa sve promenljivijim i sve složenijim bezbednosnim izazovima današnjice. Suočavamo se sa istim bezbednosnim izazovima u našem zajedničkom evroatlantskom regionu, a dijalog i saradnja su važni za njihovo efikasno rešavanje”.

Admiral Burk je ponovio važnost prisustva Kfora za bezbednost na Kosovu ali i za regionalnu stabilnost.

On je takođe izrazio zahvalnost Kforu na podršci lokalnim zajednicama u borbi protiv kovid-19, uključujući donacije i pružanje logističke podrške za isporuku pomoći od Nato saveznika i partnera.

Komanda savezničkih snaga u Napulju nadgleda četiri angažmana nad zapadnim Balkanom pod vođstvom Natoa: Kosovske snage, sedište Natoa u Sarajevu, Kancelarija za vezu Natoa u Skoplju i Vojna kancelarija za vezu Natoa u Beogradu, zaključuje se u saopštenju Kfora dostavljenom medijima.Ostale vesti

Kancelarija za KiM: Nedopustivo skrnavljenje ploče
Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije osudila je jučerašnje rušenje spomen ploče u blizini Velike Hoče.
  • 04.12.2021
Preispitati odluku o dodeli nagrade za „Najbolju praksu u primeni Zakona o upotrebi jezika“
Izražavamo snažno protivljenje odluci o dodeli nagrade za „Najbolje prakse u primeni Zakona o upotrebi jezika“ u trenutku kada je pravovremena i jezički ispravna informacija na srpskom jeziku u najvećem broju slučajeva nedostižna i kada smo svedoci brojnih primera kako javne institucije krše pravo na informisanje na srpskom jeziku, navodi se u zajedničkom saopštenju članova Empirike.
  • 03.12.2021
Optužnica za organizovanje i učešće u terorističkoj grupi
Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu u Posebnom odeljenju Osnovnog suda u Prištini protiv okrivljenog N.L. zbog učešća u ratu u Siriji.
  • 03.12.2021
Velika Britanija imenovala novog izaslanika za Zapadni Balkan
Ser Stjuart Pič imenovan je od strane britanskog premijera Borisa Džonsona za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan.
  • 02.12.2021
Apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima preko platforme eKosova
Ministarstvo finansija, rada i transfera Kosova obaveštava građane da će se apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima obavljati preko platforme eKosova.
  • 01.12.2021
Jevtić: Ski centar Brezovica neiskorišćeni resurs
Novi gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić svoj mandat započeo je posetom Ski centru Brezovica i razgovorom sa zaposlenima. Kazao je da je Ski centar najznačajnije ekonomsko pitanje opštine i da je neiskorišćen resurs.
  • 01.12.2021