• Jevtić sa predstavicima OEBS-a i UNHCR-a

  Potpredsednik  Vlade Кosova i ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić razgovara je sa šefovima misija OEBS i UNHCR na Кosovu, Erolom Ardukom i Janom Bratuom. Na sastanku je konstatovano da sve institucije, kao što je i Ministarstvo za zajednice i povratak, "shvate ozbiljno poziv da pomognu i učine korak napred da proces povratka krene da daje željene rezulatate".

 • Tači: KBS će štititi sve građane Kosova

  Predsednik Kosovo Hašim Tači povodom 20. godišnjice od ulaska Nato snaga na Kosovo, obratio se pripadnicima BSK. Tači je tim povodom poručio da će Kosovske bezbednosne snage štititi sve građane Kosova bilo gde da se oni nalaze, navodi se u saopštenju kabineta predsednika.

 • Miljana Dunđerin: Političko nasilje, grubo sam izmanipulisana

  Povodom objavljivanja fotografije Miljane Dunđerin i citiranja njenih reči u okviru izložbe “Reclamation 99” u Prištini, čiji je autor američka novinarka Loren Pis, ova umetnica se, u svoje lično ime i u ime Privatnog kulturnog centra “Akvarijus”, obratila javnosti saopštenjem, navodeći da se radi o kršenju ljudskih prava i zakona.

 • "Dijalog nema alternativu, treba ga nastaviti bez uslovljavanja"

  Predsednik Kosova Hašim Tači učestvovao je na međunarodnoj konferenciji „GlobSec“ u Slovačkoj gde je istakao da je taj forum "izvanredna mogućnost za kosovsku državu da afirmiše svoja dostignuća, da predstavi uspeh Kosova kao nezavisne i suverene države, u Bratislavi koja još uvek nije priznala kosovsku državu", navedeno je u saopštenju iz Tačijevog kabineta.

 • “Umesto oslobađanje, optužnica protiv Đokića”

  Povodom najave kosovskog tužioca za ratne zločine da će podići optužnicu protvor Zorana Đokića iz Peći, za navodni ratni zločin učinjen 1999. godine, oglasio se Srpski nacionalni forum sa pitanjem šta vlasti u Srbiji nameravaju da urade.

 • „Zahvaljujući SAD Brže učlanjenje u NATO“

  Predsednik Kosova Hašim Tači sastao se sa rukovodiocem podržavajućeg tima za Kosovo u okviru Ministarstva odbrane SAD-a Abigejl Robinson, kojoj se zahvalio na višegodišnjem doprinosu u procesu transformisanja KBS u vojsku Kosova.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane