Samuel Žbogar večeras u „Dogovoru!?“

Gost 23. izdanja emisije „Dogovor!?“ KIM radija je Specijalni predstavnik EU i šef kancelarije EU na Kosovu Samuel Žbogar.

Podeli ovaj članak sa:

Dogovor?! emisija 23 - NAJAVA from kim on Vimeo.Žbogar u prvom intervjuu, koji je dao za srpske medije na Kosovu, govori o evrointegracijama Kosova i Srbije, dijalogu, severu Kosova, polozaju Srba juzno od Ibra, sprovođenju Ahtisarijevog plana i međunarodnom prisustvu i nadgledanju.

Žbogar je, govoreći o evrointegracijama, rekao da se u procesu od sedam stepenica, Kosovo nalazi na prvom, a Srbija, sada kao kandidat za članstvo u EU, na petom stepeniku.

„Ima sedam stepenica na putu do članstva. Kosovo je sad na prvoj stepenici i po prvi put se nalazi na evropskom putu, na pravom putu, u pravom smeru. Sad je odluka potpuno na Kosovu. Ja kažem da su se sada vrtata otvorila. Kosovo sada može stati na vratima i diviti se, može ići polako kroz ta vrata ili trčati kroz njih. To zavisi od toga koliko će oni sami biti spremni da napreduju“.

Emisija je na programu televizija Herc, Puls i Mir večeras u 20 sati, a biće emitovana i na radio stanicama, članicama KOSMA mreže u isto vreme.

„Dogovor!?“ sa Samuelom Žbogaom se od sutra može pogledati i na sajtu KIM radija.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane