Vesti

Samoopredeljenje protiv razgovora Dačića i Tačija

Šef parlamentarne grupe pokreta “Samoopredeljenje” Visar Imeri opisao je izlaganje Hašima Tačija u Skupštini kao površno i nepotpuno ocenjujući da je susret kosovskog premijera sa Dačićem bio “kriminalan”.
 • 01.11.2012
 • 01:37 h
 • izvor: KIM
 • komentara:
 • pregleda: 1385
Samoopredeljenje protiv razgovora Dačića i Tačija
Visar Imeri (Foto KIM)

Imeri je u Skupštini Kosova, reagujući na izlaganje kosovskog premijera Hašima Tačija u vezi susreta sa premijerom Srbije i daljeg nastavka dijaloga sa Beogradom, rekao da je taj susret pokazao da “ je premijer Kosova zaboravio sve što je Srbija u proteklom periodu nanela Albancima na Kosovu”.

“Ivica Dačić bio je najbliži saradnik Slobodana Miloševića koji je direktno bio uključen u sve kriminalne planove za uništavanje Albanaca. On je u saradnji sa svojim političkim ocem planirao sva nedela na Kosovu. A naš premijer ide i sastaje se sa tom osobom, osmehuje mu se, pruža mu ruku i ne postavlja uslove”, kazao je Imeri.

Imeri je danas u prepodnevnom delu sednice  najavio organizovanje mirnih protesta u subotu, kako je kazao “u znak protivljenja pregovorima i protiv policijske države”. Proteste će, kako je kazao, održati u Prištini civilno društvo, uz podršku Pokreta "Samoopredeljenje".

Kosovski premijer Hašim Tači govorio je danas pred poslanicima skupštine o nastavku dijaloga i nedavno održanom susretu sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem. On je tom prilikom izjavio je da će se najverovatnije ovog meseca ponovo sresti sa  Dačićem kako bi počeli rešavanje konkretnih pitanja između Beograda i Prištine.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
 • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018