Vesti

S. Petrović: Izbori su prekretnica u našim životima

U Lapljem Selu u prepodnevnim satima glasao je  predsednik Samostalne liberalne stranke i potpredsednik Vlade Kosova Slobodan Petrović. U Izjavi KIM radiju kazao je  da je ceo izborni proces bio prilika za rešavanje mnogih problema.
S. Petrović: Izbori su prekretnica u našim životima
Slobodan Petrović (Foto KIM)

Petrović je kazao da je ovaj izborni proces važniji od prethodnih.

“Verujem da će interesovanje vlade u Prištini ali i u Beogradu kao i međunarode zajednice za regularnost odnosno izlaznost na ovim izborima biti još jedan motiv više i još jedan dodatni element i ohrabrenje da će ovaj izborni proces označiti prekretnicu u našim životima i da ćemo posle ovoga imati najbolje i najkvalitetnije predstavnike”, rekao je Petrović.
On je kazao da su izbori važni ne samo za srpsku zajednicu nego za čitavo kosovsko društvo.

Komentarišući neažuriranje biračkih spiskova i onemogućavanje mnogim građanima da glasaju Petrović je kazao “da je to dokaz da kapaciteti Centralne izborne komisije nisu na zavidnom nivou” ali da nije u pitanju namerna već tehnička greška.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017