Vesti

Š. Malići: Kosovska vlada vodi pasivnu politiku

Politički analitičar iz Prištine Škeljzen Malići smatra da je vreme da se kosovska vlada uozbilji i promeni „dosadašnju pasivnu politiku“. Ističe da političari na Kosovu očekuju da njihov posao odrade stranci.

Komentarišući izjavu američkog ambasadora Kristofera Dela, da kosovska politika ide iz krize u krizu, Malići je KIM radiju rekao da političari na Kosovu slušaju strane diplomate. Nada se da će i ova Delova izjava uticati na njih da se promene.
  
„Mislim da je krajnje vreme da se kosovska vlada uozbilji, jer su institucije na neki način jako pasivne u nekim ključnim, razvojnim projektima, ne rade na borbi protiv korupcije i kriminala, a ni na rešavanju drugih ključnih problema kao što je problem severa.  Naši političari očekuju da to sve urade stranci, umesto da se kosovska vlada angažuje i učestvuje u procesima“, kazao je Malići.
 
Malići očekuje da će kosovska vlada upućene kritike shvatiti ozbiljno.
 
„Čuli smo oštre kritike i to ne samo od ambasadora već i od drugih zvaničnika EU. Nemamo sad neki izborni ciklus, a i opozicija je jako slaba i gotovo nepostojeća, osim „Samoopredeljenja“, ali mislim da naši političari slušaju šta kažu stranci i mislim da će ovo shvatiti ozbiljno“, rekao je Del.
 
Ambasador Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu Kristofer Del je izjavio da je kosovska politika neodgovorna, jer "ide iz krize u krizu" i to je kako je ocenio postalo način vladavine.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018