Vesti

Š. Malići: Kosovska vlada vodi pasivnu politiku

Politički analitičar iz Prištine Škeljzen Malići smatra da je vreme da se kosovska vlada uozbilji i promeni „dosadašnju pasivnu politiku“. Ističe da političari na Kosovu očekuju da njihov posao odrade stranci.

Komentarišući izjavu američkog ambasadora Kristofera Dela, da kosovska politika ide iz krize u krizu, Malići je KIM radiju rekao da političari na Kosovu slušaju strane diplomate. Nada se da će i ova Delova izjava uticati na njih da se promene.
  
„Mislim da je krajnje vreme da se kosovska vlada uozbilji, jer su institucije na neki način jako pasivne u nekim ključnim, razvojnim projektima, ne rade na borbi protiv korupcije i kriminala, a ni na rešavanju drugih ključnih problema kao što je problem severa.  Naši političari očekuju da to sve urade stranci, umesto da se kosovska vlada angažuje i učestvuje u procesima“, kazao je Malići.
 
Malići očekuje da će kosovska vlada upućene kritike shvatiti ozbiljno.
 
„Čuli smo oštre kritike i to ne samo od ambasadora već i od drugih zvaničnika EU. Nemamo sad neki izborni ciklus, a i opozicija je jako slaba i gotovo nepostojeća, osim „Samoopredeljenja“, ali mislim da naši političari slušaju šta kažu stranci i mislim da će ovo shvatiti ozbiljno“, rekao je Del.
 
Ambasador Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu Kristofer Del je izjavio da je kosovska politika neodgovorna, jer "ide iz krize u krizu" i to je kako je ocenio postalo način vladavine.Ostale vesti

Kosovska policija uputila FS KiM dopis kojim se zabranjuju utakmice i treninzi
Fudbalski savez KiM dobio je dopis od Kosovske policije u kome se navodi da se zabranjuje organizacija utakmica koje nisu pod patronatstvom sportskih saveza iz Prištine, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica predsednik FS KiM Igor Uljarević.
  • 08.04.2023
Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018