Vesti

R.Nedeljković: Od Beograda se traži da prizna Kosovo

Načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga Radenko Nedeljković izjavio je da se od Beograda traži da na indirektan način prizna nezavisnost Kosova.
 • 04.03.2013
 • 21:07 h
 • TV Most
 • komentara:
 • pregleda: 1049
R.Nedeljković: Od Beograda se traži da prizna Kosovo
Radenko Nedeljković (Foto arhiva KIM)

"To je previsoka cena, ne samo za datum, nego i za ulazak u Evropsku uniju", izjavio je Nedeljković u intervjuu za televiziju Most iz Zvečana.

Nedeljković je kazao da Beograd treba "jasno da kaže da bez institucija Srbije na Kosovu i Metohiji nema opstanka Srba", kao i da premijer Ivica Dačić na današnjim pregovorima u Briselu treba da "zauzme stav da ne može jedna strana sve da dobije a druga izgubi sve".

"Tek tada će međunarodna zajednica shvatiti da je Beograd u ovom trenutku postavio crvenu liniju", rekao je Nedeljković.

On je ocenio da je bezbednosna situacija na severu Kosova nestabilna i izrazio bojazan da na proleće može doći do nereda u mešovitom naselju Brđani u severnom delu Kosovske Mitrovice.

"Na delu je klasičan primer uzurpacije srpske imovine i gradnja bespravnih objekata za Albance koji nikada tamo nisu živeli, a radove po nalogu kosovske vlade obezbeđuje Kosovska policija", dodao je Nedeljković.

Nedeljković je pozvao i predstavnike međunarodne zajednice da zauzmu jasan stav kada je u pitanju bespravna gradnja u Brđanima.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
 • 14.10.2017