Vesti

Restrikcije struje i vode na centralnom Kosovu

Zbog niskih temperatura i mraza na Kosovu je zabeležena rekordna potrošnja struje.Deo Gračanice i nekoliko okolnih sela su od sinoć bez struje.  Na snazi su višečasovne restrikcije struje i u ostalim mestima a stanovništvu na centralnom Kosovu veliki problem predstavljau i restrikcije vode.
 • 02.02.2012
 • 18:56 h > 23:54 h
 • KIM
 • komentara:
 • pregleda: 1610
Restrikcije struje i vode na centralnom Kosovu
Foto KIM

Iako je juče bilo najavljeno da će kvar na bloku B1  biti uklonjen to se nije desilo. KIM radiju je jutros iz KEK-a saopšteno da i pored stalnog angažovanja ekipa Kosovske elektro korporacije na terenu kvar nije uklonjen pa će i danas na snazi biti višečasovne restrikcije struje sve dok kvar u potpunosti ne bude saniran.

Deo Gračanice, Sušica, Donja i Gornja Gušterica, Dobrotin i Livađe su sinoć oko 23 sata ostali bez električne energije. Vremenske nepogode su izazvale kvar na električnoj mreži, jak vetar je pokidao žice na dalekovodu.

Direktror Odeljenja za javnu službu Opštine Gračanica, Jelena Stojanović, ističe da su ekipe Kosovske elektro-energetske korporacije jutros izašle na teren i da trenutno utvrđuju gde je kvar. U toku dana očekuje se sanacija kvara.

I u ostalim mestima na centralnom Kosovu na snazi su višečasovne restrikcije struje. Samo kategorija A imaće stalno napajanje električnom energijom, ostale dve su 4 odnosno 5 sati sa strujom i 2 odnosno 1 sat bez električne energije, kažu u KEK-u.

Kategorije A, B i C, kako kažu u KEK-u, jasno su definisane a svi meštani na svom računu mogu se informisati kojoj od navedenih zona pripadaju.

Na centralnom Kosovu na snazi su i višečasovne restrikcije vode pa su domaćinstva, naročito u Čaglavici gde su isključenja najduža, suočena sa problemima koji nastaju usled smrzavanja vode i pucanja cevi. Za sada nije poznato šta je razlog višečasovnih restrikcija vode.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
 • 14.10.2017