Restrikcije struje i vode na centralnom Kosovu

Zbog niskih temperatura i mraza na Kosovu je zabeležena rekordna potrošnja struje.Deo Gračanice i nekoliko okolnih sela su od sinoć bez struje.  Na snazi su višečasovne restrikcije struje i u ostalim mestima a stanovništvu na centralnom Kosovu veliki problem predstavljau i restrikcije vode.

Podeli ovaj članak sa:
  • Foto KIM

Iako je juče bilo najavljeno da će kvar na bloku B1  biti uklonjen to se nije desilo. KIM radiju je jutros iz KEK-a saopšteno da i pored stalnog angažovanja ekipa Kosovske elektro korporacije na terenu kvar nije uklonjen pa će i danas na snazi biti višečasovne restrikcije struje sve dok kvar u potpunosti ne bude saniran.

Deo Gračanice, Sušica, Donja i Gornja Gušterica, Dobrotin i Livađe su sinoć oko 23 sata ostali bez električne energije. Vremenske nepogode su izazvale kvar na električnoj mreži, jak vetar je pokidao žice na dalekovodu.

Direktror Odeljenja za javnu službu Opštine Gračanica, Jelena Stojanović, ističe da su ekipe Kosovske elektro-energetske korporacije jutros izašle na teren i da trenutno utvrđuju gde je kvar. U toku dana očekuje se sanacija kvara.

I u ostalim mestima na centralnom Kosovu na snazi su višečasovne restrikcije struje. Samo kategorija A imaće stalno napajanje električnom energijom, ostale dve su 4 odnosno 5 sati sa strujom i 2 odnosno 1 sat bez električne energije, kažu u KEK-u.

Kategorije A, B i C, kako kažu u KEK-u, jasno su definisane a svi meštani na svom računu mogu se informisati kojoj od navedenih zona pripadaju.

Na centralnom Kosovu na snazi su i višečasovne restrikcije vode pa su domaćinstva, naročito u Čaglavici gde su isključenja najduža, suočena sa problemima koji nastaju usled smrzavanja vode i pucanja cevi. Za sada nije poznato šta je razlog višečasovnih restrikcija vode.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane