Restelica: Danas sahrana devet članova porodice Reka

Zbog snega i loših vremenskih uslova otežana je potraga za desetim članom porodice Reka. Danas u 16 časova biće sahranjeni stradali.

Podeli ovaj članak sa:
  • Restelica (Foto gorapress)

Predsednik građanske inicijative Gora Murselj Haljilji kaže da meštani Restelice i susednih sela rade na raščišćavanju puta ka seoskom groblju, kako bi bili sahranjeni stradali u snežnoj lavini, koja se u subot obrušila i zatrpala kuće u ovom goranskom selu.

“Danas posle podne biće obavljena sahrana devetoro stradalih članova porodice Reka”, kazao je on.

Haljilji je kazao da se za desetim članom porodice Reka još uvek traga  iako je potraga otežana zbog izuzetno loših vremenskih uslova u ovom regionu. On je kazao da je spašena samo petogodišnja devojčica koja ima promrzline šake, ali je van životne opasnosti.

Kosovske bezbednosne snage sinoć su zbog loših vremenskih uslova prekinule potragu za dvadesetogodišnjem mladićem porodice Reka, ali je jutros nastavljena.

“Pristup mestu nesreće mehanizacijom je nemoguć, jer je u međuvremenu pao sneg preko 50 cm. I pored užasnih uslova i dalje je prisutan veliki broj pripadnika KBS-a, KPS-a, KFOR-a”, kazao je Haljilji.

Haljimi je kazao da je opštinu Gora i selo Restelica zadesila, do sada nezapamćena tragedija.

“Na Gori su se i ranije događale lavine i snežni nasnosi ali nikada nije bilo žrtava. Velika tragedia, jedan muk širi se Gorom. Meštani svih goranskih sela su bili tamo i pokušali su da pruže pomoć. Uradili su sve što su mogli ali lavina koja se obrušila na kuće nanela je sneg visine oko 10 metara, neke kuće se i ne vide a ostale koje su oštećene u njma srećom nije bilo ljudi. Nažalost za porodicu Reka nije bilo spasa”, rekao je Haljilji KIM radiju.

On kaže da je u ovom trenutku svaka pomoć preko potrebna.

"Problema ima u saobraćaju, putevi su blokirani. Potrebno je da nas neko obiđe i vidi kakvo je stanje. Pomoć će svakako biti dobrodošla svima”.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane