Vesti
Religija

Zvaničnici čestitaju Božić

Predstavnici srpskih i kosovskih vlasti uputili su građanima čestitke povodom sutrašnjeg praznika, poželevši im da Božić dočekaju u miru i krugu svojih najbližih.
Zvaničnici čestitaju Božić
Ilustracija

Jevtić: Da vam Božić donese radost

Odlazeći potpredsednik kosovske Vlade i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić čestitao je Badnji dan, Badnje veče i Božić svim pravoslavnim vernicima koji ovaj praznik proslavljaju po Julijanskom kalendaru.
”Neka praznik mira, nade i ljubavi darovanih nam kroz rođenje Hrista budu osnovna pokretačka i stvaralačka snaga u našem životu. Želim da vam Božić donese mnogo radosti, zdravlja, uspeha i poštovanja. Božić nas podseća na one koji su nam najbliži, najmiliji i zato je poruka razumevanja i solidarnosti koju ovaj praznik nosi u sebi danas važnija nego ikad za sve”, stoji u čestitki Jevtića.

Jevtić poručuje da “najradosniji praznik treba da nas podstiče i snaži da pokazujemo ljubav, ukazujemo na pravi put i dobro”.

Popović: Da više nego ikada pokažemo slogu

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović čestitao je Božić sveštenstvu i monaštvu Srpske pravoslavne crkve kao i svim pravoslavnim vernicima.
„U vremenima velikih iskušenja i nepresušne borbe da više nego ikada pokažemo slogu i jedinstvo kako bi zajednički odoleli svim problemima i očuvali nacionalni identitet moramo ostati posvećeni negovanju najvećih hrišćanskih vrednosti. Pokažimo spremnost da činimo dobro drugima i da dobro ne merimo. Budimo svi, bolji i plemenitiji i nastavimo da zajednički gradimo duhovnu snagu, poštovanje i toleranciju.

Petrović: Neka se duh sloge i dogovora prenese na sve

Predsednik Samostalne liberalne sranke Sloboda Petrović je čestitao Božić uz poruku da radost ispuni srca i domove vernika sa puno Božjeg blagoslova i ujedini ih oko neprolaznih civilizacijskih vrednosti mira, ljubavi i poštovanja.

“Neka nam Blagomladenac svima donese dobro zdravlje, uspeh i napredak, podari snage i ojača naše ljudske slabosti i veru, međusobno poverenje, solidarnost i razumevanje. Neka se duh sloge i dogovora koji krasi ovaj praznik prenese na sve dane koji predstoje”, navodi se u čestitki.

Živić: Da nas Božić podstakne na razumevanje

Svim vernicima koji Božić proslavljaju po Julijanskom kalendaru ministarka poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Dijana Živić uputila je čestitke.

“Neka Vam Badnje veče i Božić donesu dobro zdravlje, uspeh i napredak, ispune vaše domove toplinom, radošću i slogom. I neka nas najradosniji hrišćanski praznik podstakne na razumevanje među ljudima, osnaži vrline mira i solidarnosti i da nam snagu da se izborimo sa svim izazovima. Hristos se rodi! Srećan Božić”, navodi se u čestitki ministarke Živić.

 

 Ostale vesti

Tribina “Sveta liturgija - delo važnije od života” sutra u Gračanici
Eparhija raško–prizrenska i Dom kulture „Gračanica“ povodom vaskršnjeg posta u utorak 28. marta 2023. godine s početkom u 19 časova organizuju duhovnu tribinu na temu “Sveta liturgija - delo važnije od života”.
  • 27.03.2023
Počeo mesec Ramazana
Ramazan, sveti mesec posta u islamu, počeo je u sredu uveče. Narednih 30 dana muslimani će se uzdržavati od jela i pića od izlaska do zalaska sunca.
  • 23.03.2023
Danas su Mladenci

Srpska pravoslavna crkva slavi praznik Svetih četrdeset mučenika. Mladi parovi obeležavaju Mladence. Stariji kažu, kakvo je vreme na ovaj dan, tako će biti celog proleća.

  • 22.03.2023
Otac Sava: Pokajanje predstavlja novi način života

„Pokajanje označava promenu uma, srca, načina života, prioriteta u životu. To je jedna celovita promena čoveka koja nije samo stvar jednoga trenutka, mogu da se pokajem što sam izašao napolje a nisam poneo kišobran, a pada kiša, to nije pokajanje, ovo je nešto mnogo dublje i to je zapravo jedna duboka unutrašnja spoznaja“, kazao je na duhovnoj tribini „Pokajanje kao promena uma i načina života“, arhimandrit Sava Janjić, iguman manastira Visoki Dečani.

  • 22.03.2023
Vladika Teodosije: Post i molitva su temelj našeg duhovnog života
Na duhovnoj tribini u Gračanici koju su organizovali Eparhija raško-prizrenska i Dom kulture "Gračanica", vladika Teodosije govorio je o molitvi.
  • 15.03.2023
Otac Andrej o značaju posta u hrišćanskom životu

U prostorijama Doma kulture u Gračanici, otac Andrej iguman manastira Crna Reka govorio je o značaju posta kao nezaobilaznog puta ljudskog spasenja.

  • 07.03.2023