Vesti
Religija

Vladika Teodosije u poseti Orahovcu

Svetu arhijerejsku liturgiju u crkvi Uspenja Presvete Bogorodice u Orahovcu, jutros je služio vladika raško-prizrenski i kosovsko-metohijski Teodosije.
Vladika Teodosije u poseti Orahovcu
Vladika Teodosije (Foto Kim arhiva)

Vladika Teodosije liturgiju je služio uz sasluženje igumana manastira Zočište arhimandrita Stefana, igumana manastira Sv. Arhangeli kod Prizrena arhimandrita Mihaila, jeromonaha Kirila Dečanca, paroha velikohočanskog jereja Milana Stojkovića, paroha orahovačkog jereja Milana Stanojevića i đakona Bratislava Bogdanovića.

U liturgijskom sabranju je učestvovalo više od stotinu vernika iz Orahovca, Velike Hoče i drugih krajeva Metohije.

Vladika Teodosije razgovarao je sa predsednikom Privremenog organa opštine Orahovac Aleksandrom Mitićem, piše Radio Goraždevac.

Po završetku liturgije za sve je pripremljena trpeza ljubavi, a okupljeni su mogli da razgovaraju sa vladikom o mnogobrojnim temama, kao i o problemima sa kojima se suočavaju u poslednje vreme.

 Ostale vesti

Vladika Teodosije: Post i molitva su temelj našeg duhovnog života
Na duhovnoj tribini u Gračanici koju su organizovali Eparhija raško-prizrenska i Dom kulture "Gračanica", vladika Teodosije govorio je o molitvi.
  • 15.03.2023
Otac Andrej o značaju posta u hrišćanskom životu

U prostorijama Doma kulture u Gračanici, otac Andrej iguman manastira Crna Reka govorio je o značaju posta kao nezaobilaznog puta ljudskog spasenja.

  • 07.03.2023
Tribina ’’Značaj posta u hrišćanskom životu’’ sutra u Gračanici

Eparhija raško–prizrenska i Dom kulture „Gračanica“ povodom vaskršnjeg posta u utorak 07. marta s početkom u 19 časova organizuju duhovnu tribinu „Značaj posta u hrišćanskom životu“.

  • 06.03.2023
Litija Za Kosovo i Metohiju od Patrijaršije do Hrama Svetog Save

Litija za Kosovo i Metohiju krenula je danas ispred Patrijaršije i nastavila do Hrama Svetog Save.

  • 05.03.2023
Povodom nedelje pravoslavlja vladika Ilarion služio u Pećkoj patrijaršiji
Povodom nedelje pravoslavlja, vikarni episkop patrijarha srpskog Porfirija, vladika Ilarion služio je svetu liturgiju u manastiru Pećka Patrijaršija. Vladiki su sasluživali monasi manastira Visoki Dečani i sestrinstvo Pećke patrijaršije u prisustvu vernika iz Goraždevca, Osojana i ostalih povratničkih sredina u Metohiji.
  • 05.03.2023
Patrijarh Porfirije: Kosovo i Metohija su srce naše otadžbine
Poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) patrijarh Porfirije rekao je da Crkva zajedno sa vernim narodom odlično zna posebnu važnost kosovsko-metohijske srpske teritorije, samog srca otadžbine.
  • 03.03.2023