Vladika Teodosije u Orahovcu: Istrajete u nemogućim uslovima

U crkvi Uspenja presvete Bogorodice u Orahovcu danas je služena sveta arhijerejska liturgija, a u čin prote rukopoložen je Velja Stojković orahovački paroh.

Podeli ovaj članak sa:
  • Službi u crkvi u Orahovcu (Foto Olivera Radić)

Liturgiju su služili vladika raško prizrenski Teodosije uz sasluženje igumana manastira Zočište Stefana, igumana manastira Svetih Arhangela kod Prizrena Mihaila, paroha orahovačkog jereja Velje Stojkovića, paroha velikohočanskog protojereja stavrofora Milenka Dragićevića, paroha prizrenskog jereja Jovana Radića, paroha dizeldorfskog oca Danila i đakona Milana Stanojevića iz Orahovca.
U čin protojereja vladika je rukopoložio orahovačkog paroha Velju Stojkovića.

“Njegova istrajnost i služenje Gospodu i rodu svome u ovom gradu kako bi mnogi rekli po svemu posebnom, ali ono po čemu je ovaj grad poseban je ta ljubav prema Bogu, prema Crkvi, prema Kosovu i Metohiji. Vi istrajate u ovim, rekli bi, prosto nemogućim uslovima za život”, kazao je vladika.

Kazao je da Srbe u Orahovcu drži ljubav prema Bogu i Kosovu i Metohiji. “Nije lako napustiti svoj dom i otići u svet iako nam nude možda nešto više i lepše, ono što je nama od rođenja dato, ono što nam je Gospod dodelio toga se držimo, želeći baš na ovom mestu da proslavljamo Gospoda”, kazao je vladika.
Crkva je u Orahovcu bila ispunjena narodom i decom koja su see pričestila.

Po završetku liturgije vladika je podelio ikonice Svete novomučenice Bosiljke deci i okupljenom narodu.

Episkop raškoprizrenski osveštao je danas novu salu pri parohijskom domu koja je obnovljena i opremljena zahvaljujući Pravoslavnom udruženju Sveti Sava iz Novog Sada i njihovim članovima iz Užica, Vrbasa, Beograda, i drugih mesta kao i Srbima iz Čikaga koju opremili kuhinju pri sali, ali i prijateljima iz iz Štutgarta koji su pomogli svojim prilozima.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane