U Pećkoj Patrijaršiji počeo Sabor SPC

Majski Sabor Srpske pravoslavne crkve počeo je danas u Pećkoj Patrijaršiji.

Podeli ovaj članak sa:
 • Sveštenstvo SPC u Patrijaršiji (Foto Kossev)

Srpski patrijarh Irinej i arhijereji SPC stigli u sedište Patrijaršije juče, a tamo ih je dočekalo sestrinstvo ovog manastira i sveštenstvo Eparhije raškoprizrenske.

Redovno zasedanje Svetog Sabora počelo je danas liturgijom u hramu Svetih Apostola, koju je služio Patrijarh, uz sasluženje episkopa SPC-a.

Patrijarh i arhijereji učestvovaće i sutra na liturgiji u sabornom hramu Svetog Georgija u Prizrenu, a zatim i u činu osvećenja obnovljenih zgrada Bogoslovije Svetog Kirila i Metodija u Prizrenu. 

Gosti na ovoj svečanosti biće I predstavnici Vlade Republike Srbije, Marko Đurić direktor Kancelarije za KiM i Nikola Selaković, minister pravde.

Sabor će se, zatim, nastaviti u ponedeljak, 16. maja u Beogradu.

Ostale vesti

 • Obeležena hramovna slava u manastiru Banjska

  Obeležena hramovna slava u manastiru Banjska

  Svetom arhijerejskom liturgijom, koju je služio episkop raško-prizrenski Teodosije, obeležena je hramovna slava Prenos moštiju svetog prvomučenika i arhiđakona Stefana. U porti manastira održana je kulturna manifestacija "Staro-srpski izvori Kosova i Metohije".

 • Svečano u Arhangelima kod Prizrena

  Svečano u Arhangelima kod Prizrena

  U Manastiru Svetih Arhangela kod Prizrena svečano je proslavljena manastirska slava i praznik posvećen Saboru Svetog Arhangela Gavrila. Oko 350 vernika i gostiju iz Crne Gore, Novog Sada, Beograda, Kragujevca i drugih krajeva naše zemlje okupilo se u zadužbini cara Dušana u kojoj je on i bio sahranjen.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane