Vesti
Religija

Tači čestitao Vaskrs

Predsednik Kosova Hašim Tači čestitao je Vaskrs pravoslavnim vernicima.
Tači čestitao Vaskrs
Hašim Tači (FB)

Tači je na društvenoj mreži Fejsbuk objavio poruku na albanskom i srpskom jeziku.

Svima koji slave po Julijanskom kalendaru želim srećan Uskrs uz najbolje želje za mir, blagostanje, radost i sklad”, napisao je Tači na svom Fejsbuk profilu.Ostale vesti

Patrijarh Porfirije preventivno u izolaciji
Poglavar Srpske pravoslavne crkve patrijarh Porfirije je u preventivnoj izolaciji zbog kontakta sa sveštenikom zaraženim koronavirusom, saopštila je SPC.
  • 03.03.2021
Patrijarh Porfirije: Kosovo za nas nije samo geopolitičko pitanje, već i pitanje identiteta
Moje će biti da u ime svih iznesem ono što je na dobro i što je na korist našem narodu, našoj crkvi, pa ako hoćete, i našoj državi, ali i svim članovima naše crkve koji se nalaze širom Zemljinog šara, rekao je patrijarh srpski Porfirije u ekskluzivnom razgovoru za RTS. Naveo je da je referendum na Kosovu izvršen 1389. godine i da je Kosovo, ne samo kolevka našeg naroda, već i kivot prepun moštiju svetih.
  • 03.03.2021
Episkop Atanasije u teškom zdravstvenom stanju
Zdravstveno stanje umirovljenog episkopa zahumsko-hercegovačkog i primorskog Atanasija, pogoršalo se tokom protekle nedelje.
  • 02.03.2021
Patrijarh Porfirije sa Kosova
"Od novog patrijarha srpskog, istinski očekujemo, i verujemo da će se na svakom mestu i u svakom trenutku boriti za svetinje, za kulturu, život i državne interese Srba na Kosovu i Metohiji i da će ih neodstupno štititi svojim duhom, svojom ljubavlju i svojim velikim znanjem“, kazao je književnik i novinar Živojin Rakočević govoreći o njegovoj svetosti, novoizabranom patrijarhu Porfiriju.
  • 19.02.2021
Patrijarh srpski Porfirije ustoličen
Njegova svetost gospodin Porfirije, kog je juče Sabor Srpske pravoslavne crkve izabrao za novog poglavara SPC, ustoličen je u najsvetiji tron Arhiepiskopa pećkog, mitropolita beogradsko-karlovačkog i patrijarha srpskog.
  • 19.02.2021
Ustoličenje patrijarha sutra
Ustoličenje novoizabranog patrijarha Porfirija obaviće se sutra, saopštila je Srpska pravoslavna crkva.
  • 18.02.2021