Vesti
Religija

Sutra je Vaskrs po gregorijanskom kalendaru

Vernici koji vreme raćunaju po gregorijanskom kalendaru sutra proslavljaju Vaskrs.
Sutra je Vaskrs po gregorijanskom kalendaru
Ilustracija (Foto bcnovosti)

Petrović: Da ljubav, solidarnost i zajedništvo ispune vaše domove

Slobodan Petrović je u ime Samostalne liberalne stranke i u svoje lično svim vernicima koji praznik Hristovog vaskrsenja slave po gregorijanskom kalendaru čestitao Vaskrs i poželeo im da "u ovim uzvišenim danima ljubav, solidarnost i zajedništvo ispune sve domove i da ga provedu u miru, blagostanju i porodičnoj sreći.
 
"Neka nam ovaj veliki hrišćanski praznik bude dodatni podsticaj da se svi zajedno zauzmemo za stvaranje pravednije zajednice u kojoj će svaki čovek i svi građani imati jednake šanse i jednaka prava". 

Hodžoć: Prolsavite praznik u duhovnim i sveopštem miru

Šefica Opštinske administracije Severna Mitrovica Adrijana Hodžić uputila je čestitku svim vernicima koji u nedelju slave praznik Hristovog vaskrsenja.

“Svim građanima koji po Gregorijanskom kalendaru slave Uskrs, upućujem najsrdačnije čestitke. Želim da ovaj hrišćanski praznik proslavite u duhovnom i sveopštem miru, razumevanju i toleranciji, među rodbinom, prijateljima i komšijama“ navodi se u čestitki Adrijane Hodžić.Ostale vesti

Danas su Duhovske ili letnje zadušnice
Danas su Duhovske zadušnice, koje po kalendaru Srpske pravoslavne crkve uvek padaju u subotu uoči Trojica, odnosno praznika Silaska Svetog duha na apostole. Iako nisu najveće zadušnice, većina pravoslavnih Srba posetiće groblja. Iznosi se žito, vino i sveće, a grobovi okađuju i uređuju.
  • 19.06.2021
Eparhija traži od Kfora dalju zaštitu Visokih Dečana
Eparhija raško-prizrenske poziva predstavnike КFOR-a da nastavi štiti manastir Visoki Dečani.
  • 17.06.2021
Obeležen Spasovdan u Visokim Dečanima i Prizrenu

U manastiru Visoki Dečani proslavljena je slava Vaznesenje Gospodnje, Spasovdan. Praznik je obeležen i u hramu Svetog Spasa u Prizrenu.

  • 10.06.2021
Obeležen Spasovdan u Livađu

U crkvi Svetog Grigorija u Livađu održana je sveta liturgija povodom praznika Spasovdana. Crkveni sabor okupio je veliki broj vernika.

  • 10.06.2021
Priština: Slava u hramu Hrista Spasa posle 23 godine
Prvi put posle 1998. godine u hramu Hrista Spasa u centru Prištine služena je liturgija.
  • 10.06.2021
Danas je Spasovdan
Spasovdan, Vaznesenje Gospodnje ili “Dan spasa” je jedan je od deset praznika posvećenih Hristu. Današnji praznik biće obeležen liturgijom u crkvi Svetog Grigorija u Livađu.
  • 10.06.2021